Face to Face

Παναγιώτης Ρέτσος: «Ο στόχος μου είναι να ξαναγίνω πρωταθλητής» (video)

Παναγιώτης Ρέτσος: «Ο στόχος μου είναι να ξαναγίνω πρωταθλητής» (video)

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε για την προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί όσο και στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Αποστολή για το BN Sports, Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Για όλους και για όλα μίλησε ο Παναγιώτης Ρέτσος στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Αυστρία για να καλύψουν την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και σχολίασε την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αλλά και την έμπειρη παρουσία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά:

-Ποια είναι τα συμπεράσματά σου από το φιλικό κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται σε υψηλότερο στάδιο όσον αφορά την προετοιμασία;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, ένα πολύ καλό τεστ. Ήταν μία νέα ομάδα, όχι μόνο σε ηλικία, που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εμείς είδαμε κάποια πράγματα που αφορούν την ομάδας μας και πως τα εφαρμόσαμε, όπως το high press που είναι κάτι που το θέλουμε στο παιχνίδι μας. Ήταν μια αρκετά καλή ομάδα με έναν τερματοφύλακα που είχε αρκετή ευχέρεια με τα πόδια οπότε ήταν δυσκολότερο για εμάς, αλλά είδαμε ότι κλέψαμε πολλές μπάλες και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την συνέχεια της προετοιμασίας μας και για τον αγώνα που έρχεται στις 10 Αυγούστου».

-Είστε στην Αυστρία περίπου δέκα μέρες και δουλεύετε καθημερινά με μονές και διπλές προπονήσεις. Τι είναι αυτό που βλέπεις ότι βελτιώνεται και εξελίσσεται κάθε μέρα στην ομάδα;

«Πέρα από το αγωνιστικό αυτό που πιστεύω ότι αρχίζει και βελτιώνεται πάρα πολύ είναι ότι φτιάχνουμε ένα σύνολο, μια ομάδα, μια οικογένεια και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την σεζόν γιατί έρχονται κρίσιμοι αγώνες για εμάς. Θέλουμε να στεφθούμε για άλλη μια φορά πρωταθλητές, όπως και αξίζει να είναι ο Ολυμπιακός, οπότε για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε δημιουργήσει με τον προπονητή και όλο το σταφ και το δείχνουμε κα μέσα στο γήπεδο».

-Ποια είναι η δική σου κατάσταση και ο προσωπικός σου στόχος για τη νέα σεζόν που θα είσαι για άλλη μια χρονιά στον Ολυμπιακό;

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να είμαι υγιής. Δεν το λέω για να ‘κλαφτώ’ αλλά αυτό είναι το πιο βασικό. Από εκεί και πέρα θέλω να βελτιώνομαι, να παίρνω περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου και να δουλεύω γιατί έτσι θα καταφέρω να αγωνιστώ και να είμαι ένα βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μου και κυρίως να ξαναγίνω πρωταθλητής».

-Πες μας την άποψή σου για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι 36 χρονών, έχει βάλει τρία γκολ εδώ, πως τον βλέπετε καθημερινά; Τι σημαίνει για εσάς να βλέπετε έναν παίκτη τόσο έμπειρο να είναι τόσο ενεργός;

«Το μυστικό του Γιούσεφ είναι ότι ενώ είναι 36 χρονών, μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις είναι σαν παιδί. Είναι δίπλα μας και έχει πολύ καλή σχέση με όλους τους παίκτες, οπότε είναι πολύ σημαντικό και για εμάς να τον έχουμε δίπλα μας. Έχουμε μια σημαντική προσωπικότητα για εμάς τους νεότερους κοντά μας και είναι ακόμα πιο όμορφο να τον βλέπουμε σε αυτό το επίπεδο κι σε αυτή την κατάσταση ακόμα και τώρα».

-Πως βλέπεις τον ανταγωνισμό στα στόπερ με τον Ντόι και τον Μπα;

«Εγώ προσωπικά δεν έχω ανταγωνισμό με κανέναν, έχω συναγωνισμό. Ειδικά με τον Αντρέα, τον Οσεϊνού και τον Μπαγκαλιάνη είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις μαζί τους γιατί εκτός από το ότι μοιράζεσαι μια θέση, είναι και Έλληνες εκτός από τον Οσεϊνού που έχει αρχίσει να γίνεται κι αυτός σιγά σιγά να γίνεται Έλληνας, οπότε δεν έχω κανέναν ανταγωνισμό. Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια ωραία τετράδα μέχρι στιγμής και είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ο ένας για τον άλλον γιατί αν δεν βοηθηθούμε μεταξύ μας δε θα μπορέσουμε να πάρουμε ποτέ καλά αποτελέσματα».

-Η αποχώρηση του Σωκράτη ενός τόσο σημαντικού ποδοσφαιριστή τι χώρο αφήνει σε εσένα και αγωνιστικά αλλά και πνευματικά-ψυχολογικά μιας και γνωρίζεις ακριβώς τι οργανισμός είναι ο Ολυμπιακός;

«Εγώ τον Σωκράτη τον γνώριζα και πιο παλιά από το Ντόρτμουντ, όταν εγώ ήμουν στη Λεβερκούζεν και με είχε βοηθήσει. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής, ένας άνθρωπος που εμένα προσωπικά με έχει στιγματίσει. Είναι κάτι παραπάνω από συμπαίκτης πια. Πραγματικά του εύχομαι ό,τι καλύτερο γιατί το αξίζει. Προσωπικά για εμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένας legend (θρύλος), οπότε του αξίζει να έχει και το ανάλογο τέλος στην καριέρα του».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0