Face to Face

Ο Μάκης Γιατράς στο BN Sports για τον Τζέριαν Γκραντ: «Ανήκει στη EuroLeague – Εξαιρετικός χαρακτήρας» (video)

Ο Μάκης Γιατράς στο BN Sports για τον Τζέριαν Γκραντ: «Ανήκει στη EuroLeague – Εξαιρετικός χαρακτήρας» (video)

«Πράσινη» φωτιά υπάρχει στον καπνό που… άναψε η telesport.rs όσον αφορά τη συνεργασία Παναθηναϊκού και Τζέριαν Γκραντ. Μέχρι να έρθουν οι ανακοινώσεις, ο καταλληλότερος όλων στα «κιτάπια» μας, Μάκης Γιατράς, σκιαγραφεί τον Αμερικανό γκαρντ για χάρη του BN Sports, ενθυμούμενος τις μέρες τους στον Προμηθέα.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Βράδυ Τρίτης (4/7) και εκεί που έχει μπει μία άνω τελεία (τουλάχιστον στα φανερά γιατί υποθέσεις «δουλεύονται» από πίσω) στους αλλεπάλληλους μεταγραφικούς… ψίθυρουςτου μπασκετικού Παναθηναϊκού, ένα δημοσίευμα από Σερβία μεριά ήρθε να διαταράξει την όποια ηρεμία.

Το όνομα του MVP του EuroCup και γνώριμού μας από το πέρασμα του από τον Προμηθέα προσφάτως, Τζέριαν Γκραντ, εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ των «πρασίνων» ως πιθανό μεταγραφικό στόχο που απασχολεί την επόμενη μέρα του Εργκίν Αταμάν. Ένας Αταμάν ο οποίος έχει γνώση - από πρώτο χέρι – για το τι σημαίνει Τζέριαν Γκραντ την εποχή αυτή καθώς τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τέθηκε αντιμέτωπός του στην Τουρκία, κόντρα στην εντυπωσιακή Τουρκ Τέλεκομ.

Αν κάποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τους αριθμούς του 31χρονου γκαρντ τη σεζόν που μας άφησε, μπορεί να ψάξει οπουδήποτε. Αποκλειστικά στο BN Sports όμως μπορεί να βρει τις σκέψεις του Μάκη Γιατρά για αυτόν. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί για ένα εξάμηνο στον Προμηθέα Πάτρας (2021) με τον έμπειρο τεχνικό να στάζει… μέλι για τον πρώην παίκτη του και πιθανή μεταγραφική κίνηση του «τριφυλλιού». Μέχρι τότε; Ο Τζέριαν Γκραντ μέσα από τα μάτια του Μάκη Γιατρά.

Τρία καλοκαίρια πίσω, ο Προμηθέας Πατρών έριχνε… βόμβα στα λιμνάζοντα νερά της «σπυριάρας» στα του οίκου μας, φέρνοντας στην Ελλάδα ένα όνομα με πολυετή καριέρα στην αντίπερα όχθη του ωκεανού. Ο λόγος φυσικά για τον Τζέριαν Γκραντ των 75 αγώνων στους Νικς, των 137 στους Μπουλς, των 61 στο Ορλάντο και των μόλις έξι (στο NBA) στην πρωτεύουσα. Οι Πατρινοί τότε, έκαναν το κόλπο… Γκρόσο, έχοντας ως σύμμαχο τον αδερφό του και ο Μάκης Γιατράς θυμάται…

«Υπήρχε ο αδερφός του στην ομάδα, ο Τζεράι Γκραντ με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση, που έπαιζε στους ψηλούς. Ήταν κάτι που δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ήταν απογοητευμένος εκείνη την περίοδο γιατί είχε κοπεί από το NBA και με την προσέγγιση που του έκανε η ομάδα, πείστηκε να έρθει. Εξέλιξη βέβαια που φάνταζε σχεδόν αδύνατη όταν ξεκινήσαμε τις επαφές στο να μπορέσει να έρθει και να μας βοηθήσει από τα μέσα της σεζόν».
cdd82de0-5303443-2-1-625x375_2.jpg

Στα πιο…τεχνικά, ο Μάκης Γιατράς περιγράφει το διαφαινόμενο στόχο του Παναθηναϊκού για την επόμενη μέρα, εκθειάζοντάς τον για πολλά και διάφορα.

«Ό,τι και να πω για τον Τζέριαν είναι λίγο. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι πως μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του με τη μπάλα στα χέρια. Και χωρίς τη μπάλα, είναι ένας ικανότατος spot-up σούτερ και ένας πολύ καλός αμυντικός. Έχει ριμπάουντ αλλά το μεγαλύτερό του προσόν θεωρώ πως είναι ο χαρακτήρας του. Είναι δουλευταράς και τρομερό παιδί», ήταν το πρώτο… σκανάρισμα του τεχνικού που έβαλε για τα καλά τον Προμηθέα στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας για να προσθέσει.

«Από την πρώτη μέρα που ήρθε να μας βοηθήσει μέχρι την τελευταία, έχοντας και κάποιους τραυματισμούς στο φινάλε, είδα έναν άνθρωπο συνεπέστατο. Ακολουθούσε το πρόγραμμα. Εμείς είχαμε μία εξαιρετική σχέση, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν πάτα ο παίκτης που ανέβαζε και τους υπόλοιπους στο ρυθμό της προπόνησης και στους αγώνες. Ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία θα έλεγα».

Στην ερώτηση για το όποιο αρνητικό στοιχείο/μειονέκτημα του Τζέριαν Γκραντ, η αλήθεια είναι πως ο Μάκης Γιατράς δυσκολεύτηκε να απαντήσει, καταλήγοντας: «Οι παίκτες πάντα βελτιώνονται με το χρόνο. Ο Τζέριαν ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης στον Προμηθέα. Αν θα έπρεπε να πω κάτι, θα ανέφερα το pull-up σουτ του, περισσότερο έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. Είναι πολύ καλύτερος spot-up σουτέρ και σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται το σουτ του από μέση απόσταση μετά από ντρίμπλα».

Άλλο όμως Προμηθέας και άλλο Παναθηναϊκός σε επίπεδο απαιτήσεων και όχι μόνο. Ο Έλληνας προπονητής απέφυγε… διπλωματικά το εύλογο ερώτημα αν θα μπορούσε να ταιριάξει στους «πράσινους», τονίζοντας παρόλα αυτά και με σαφήνεια ότι: «Πιστεύω πω είναι ένας παίκτης, του οποίου η θέση είναι στην Ευρωλίγκα. Το απέδειξε και με τη μεταγραφή του στην Αρμάνι. Αυτοί που θα τον επιλέξουν ξέρουν το λόγο που θα τον κάνουν δικό τους».

www.bnsports.gr

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0