Face to Face

Ο Νίκος Πέιος στο BN Sports: «Ήμασταν όλοι πρωταγωνιστές στην Κηφισιά – Η Super League 2 έχει πολλά προβλήματα»

Ο Νίκος Πέιος στο BN Sports: «Ήμασταν όλοι πρωταγωνιστές στην Κηφισιά – Η Super League 2 έχει πολλά προβλήματα»

Η Κηφισιά εξασφάλισε ιστορική άνοδο στην Stoiximan Super League και ο Νίκος Πέιος μιλάει στο BN Sports για το οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί στην ομάδα, τις παθογένειες της Super League 2 και τους στόχους της επόμενης σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Χρήστο Σκούρα

Η Stoiximan Super League θα έχει την νέα χρονιά ένα καινούργιο μέλος, αφού η Κηφισιά πήρε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία. Αναδείχθηκε νικήτρια στην «μάχη» με την Athens Καλλιθέα και ο Νίκος Πέιος εκφράζει τις σκέψεις του στο BN Sports για την σεζόν που μας πέρασε.

Από το καλό κλίμα και τον Γιώργο Πετράκη που αποχώρησε, έως τα προβλήματα της Super League 2 και τον ελλιπή χρόνο προετοιμασίας που επηρεάζει τα πλάνα της επόμενης χρονιάς.

«Ξεκινήσαμε με νίκες και δεν αντιληφθήκαμε την πίεση»

Ο Νίκος Πέιος αποτέλεσε «προϊόν» των ακαδημιών του Ολυμπιακού, προτού αποχωρήσει το 2019 για να βρει χρόνο συμμετοχής στον Εργοτέλη και μεταγραφεί το καλοκαίρι του 2022 στην Κηφισιά.

«Το πρότζεκτ μου άρεσε και αποφάσισα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα. Από την αρχή κατάλαβα ότι είχα να κάνω με καλούς χαρακτήρες και ανθρώπους. Αυτό το καλό κλίμα υπήρχε από τότε και πιστεύαμε ότι κάτι καλό θα βγει από αυτό».

Είχε καταστεί σαφές ότι στόχος ήταν ο προβιβασμός στην Stoiximan Super League, αλλά οι παίκτες της Κηφισιάς άρχισαν να αισθάνονται την πίεση μονάχα προς το τέλος, όπου οι διαδοχικές «γκέλες» έφεραν την Athens Καλλιθέα πιο κοντά.

Η νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι χάθηκε από δύο γκολ στο τέλος (3-3), ενώ η «βαριά» ήττα με 3-0 από τα Χανιά στο Ζηρίνειο έφερε προβληματισμό στο κλαμπ. Παρ’ όλα αυτά, το πέναλτι του Νίκου Βαφέα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης με την Καλαμάτα (1-1) είναι που της έδωσε τον επιθυμητό βαθμό για την επίτευξη της ανόδου.

«Ξεκινήσαμε με νίκες και στο Κύπελλο και δεν αντιληφθήκαμε την πίεση. Φυσικά, θα ερχόταν η ώρα που κάτι θα στραβώσει και υπήρξαν φορές, π.χ. μετά την ήττα από τα Χανιά ή και την ισοπαλία με την Athens Καλλιθέα λόγω του τρόπου που ήρθε, όπου νιώθαμε λίγο πίεση.

Με την Καλαμάτα δεν είχαμε χρόνο να το σκεφτούμε. Απλά πήρα την μπάλα και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να σκοράρουμε, δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι χάναμε».

Το συμβόλαιο του προπονητή της Κηφισιάς, Γιώργου Πετράκη, ολοκληρώθηκε και ως διάδοχος του ανακοινώθηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο 25χρονος μέσος είχε τα καλύτερα να πει για τον άνθρωπο που κάθισε φέτος στον πάγκο.

«Μετά από κάποιους τραυματισμούς, αλλάξαμε το σύστημα σε 3-5-2. Αυτό βοήθησε πολλά παιδιά, όπως και εμένα, και ο ένας κάλυπτε τις αδυναμίες του άλλου και στην ουσία ήμασταν όλοι πρωταγωνιστές.

Από τον coach πιστεύω όλοι είναι ευχαριστημένοι. Πάντα ό,τι και να συνέβαινε ήταν ψύχραιμος, δεν μας μετέφερε πίεση, ήταν δίπλα μας και μας έλεγε να σκεφτόμαστε πάντα την επόμενη μέρα».

«Η Super League 2 έχει πολλά προβλήματα, πολλές φορές αναρωτιέσαι που παίζεις»

Η πλειοψηφία των παικτών της Κηφισιάς δεν έχουν μεγάλες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο αυτή η νέα πρόκληση είναι κάτι που τους εξιτάρει όλους.

«Οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο μεγάλο βιογραφικό στην Super League. Είμαστε πιο νέοι και αυτό είναι κάτι καινούργιο για εμάς, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο».

Ο σύλλογος έφτασε μέχρι τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού απέκλεισε, μεταξύ άλλων, και τον ΟΦΗ. Εκεί, συνάντησε την ΑΕΚ και οι εμφανίσεις απέναντι της αναδεικνύουν τις δυνατότητες της ομάδας των Βορείων Προαστίων.

«Τα παιχνίδια του Κυπέλλου ήταν ευκαιρία για εμάς να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τα πήγαμε πολύ καλά ακόμη και στα ματς με την ΑΕΚ και ήταν ένα πάτημα για εμάς να πιστέψουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Το πρωτάθλημα της Super League 2 τελείωσε στις 18 Ιουνίου και τουλάχιστον έναν μήνα αργότερα απ’ αυτό της Stoiximan Super League. Έτσι, στους «νεοφώτιστους» απομένει λιγότερος χρόνος προετοιμασίας, ένα από τα πολλά προβλήματα που «μαστίζουν» την κατηγορία.

«Το θεωρούμε σίγουρα άδικο γιατί έχουμε λιγότερο χρόνο για τις διακοπές μας. Επιβάρυνση σωματική σε εμάς πιστεύω θα υπάρξει και θα είναι η πρώτη φορά που η προετοιμασία θα είναι τόσο κοντά στο τέλος της σεζόν. Η Super League 2 έχει γενικότερα πολλά προβλήματα, είναι πολλές φορές που αναρωτιέσαι που παίζεις».

«Το οφείλω στους γονείς μου που ήταν πάντα μαζί μου»

Ο Πρόεδρος της Κηφισιάς, Χρήστος Πρίτσας, είχε αναφέρει στο BN Sports ότι το κλαμπ θα διατηρήσει τις αξίες του και τους αρκετούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ. Εντύπωση που συμμερίζεται και ο Πέιος.

«Πιστεύω ότι το ελληνικό στοιχείο θα διατηρηθεί. Πόσοι θα παραμείνουν και πόσοι Έλληνες ή ξένοι θα έρθουν δεν το γνωρίζω. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στην Super League και να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Τέλος, ο Έλληνας μέσος τόνισε ότι οι «αγώνες» των γονιών του και η συμπαράσταση τους είναι που τον κάνουν κάθε μέρα να στοχεύει όσο πιο ψηλά γίνεται.

«Το οφείλω και στον εαυτό μου και στους γονείς μου, που από πολύ μικρή ηλικία με έχουν βοηθήσει όπου και αν είχα πάει. Δεν με έχουν αφήσει ποτέ και τρέχουν μαζί μου σε όποιο γήπεδο και να παίζω».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0