Face to Face

Ταλ Σορέρ, δημοσιογράφος Μπεϊτάρ: «Προς αποχώρηση top παίκτες – Κινδύνεψε να μην αγωνιστεί στην Ευρώπη»

Ταλ Σορέρ, δημοσιογράφος Μπεϊτάρ: «Προς αποχώρηση top παίκτες – Κινδύνεψε να μην αγωνιστεί στην Ευρώπη»

Η κλήρωση για το Europa Conference League έγινε και η κληρωτίδα έβγαλε απέναντι στον ΠΑΟΚ την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Το BN Sports μίλησε με τον Ταλ Σορέρ, αθλητικό ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης «Νews 13». Ο Σορέρ εστίασε στα αστέρια της Μπεϊτάρ που θέλουν να αποχωρίσουν από την ομάδα αλλά και για τις τιμωρίες από τις οποίες κινδυνεύει μετά τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου του Ισραήλ.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Μπορεί πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ να έχουν παράπονα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας τους ο οποίος ακόμη αργεί να… πάρει μπρος καθώς τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια σιγά σιγά πλησιάζουν. Στο στρατόπεδο όμως της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη σύμφωνα με τον Ταλ Σορέρ που μίλησε στο BN Sports.

Ο Σορέρ έδωσε έμφαση στην επιθετική τριάδα της Μπεϊτάρ που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας μέχρι και την κατάκτηση του κυπέλλου η οποία όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αποχωρίσει. Επίσης αναφέρθηκε και στις βαριές τιμωρίες με τις οποίες κινδυνεύει η ομάδα που παραλίγο να της στερήσουν και την δυνατότητα για να αγωνιστεί στην Ευρώπη.


PAOK to face Beitar Jerusalem in UECL qualifying - PAOKFC

Στα πιο πρόσφατα παραδείγματα που έχουμε οι ισραηλινές ομάδες ήταν φανερά ανώτερες από τις Ελληνικές. Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και οι οπαδοί της πιστεύουν πως είναι μία καλή κλήρωση απέναντι στον ΠΑΟΚ; Θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτή την «παράδοση»;

«Εδώ στο Ισραήλ δεν θεωρούμε πως η τοπικές ομάδες υπερέχουν από τις ελληνικές. Αν και υπάρχουν πολλά πρόσφατα παραδείγματα που ομάδες από εδώ έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε μία αντίστοιχη ελληνική. Κανένας όμως εδώ δεν πιστεύει πως η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ είναι μία καλή κλήρωση. Οι ελληνικές ομάδες έχουν υψηλή ποιότητα και πολύ θερμούς οπαδούς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τις ελληνικές ομάδες. Το 90% των οπαδών δεν ήθελαν να συναντήσουν τον ΠΑΟΚ ή κάποια τούρκικη ομάδα. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος που έτυχε μία ελληνική ομάδα».

A top Israeli soccer team adds 'Trump' to its name to honor US president -  ABC News

Σε ποιον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να τον περιορίσουν; Υπάρχει περίπτωση να αποχωρίσουν παίκτες από την ομάδα πριν τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις;

«Η Μπεϊτάρ ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν χωρίς να καταφέρει να μπει καν στα play off. Το Ευρωπαϊκό εισιτήριο το πήρε διότι κατέκτησε το κύπελλο. Η ομάδα ουσιαστικά ήταν βασισμένη σε τρεις παίκτες, τον Σουά, τον Νικολαέσκου και τον Ασπρίγια. Το τρίο αυτό ήταν το καλύτερο σε όλο το πρωτάθλημα αλλά το πρόβλημα ήταν η κακή άμυνα και μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Νικολαέσκου βγήκε 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ο Ασπρίγια 4ος και οι δύο διαπραγματεύονται με άλλες ομάδες για να αποχωρίσουν. ο Σουά από την άλλη πλευρά βγήκε πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα και η Μπεϊτάρ σκέφτεται να τον πουλήσει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ καθώς έχει μόλις άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο. Είναι στον αέρα και οι τρεις παίκτες για το αν θα συνεχίσουν, είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό το πως θα είναι η ομάδα όταν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Είναι σαν να πάει να παίξει η Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Μέσι. Πάνε να γίνουν μεγάλες αλλαγές και κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστεί η Μπεϊτάρ».

Moshe Hogeg: 'A game against Beitar Jerusalem should take place in  Jerusalem' | ערוץ 7

Πώς θα μπορέσει να εμφανιστεί η ομάδα με τους τρεις βασικούς πυλώνες της να είναι έτοιμοι να αποχωρίσουν;

«Όπως φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης πρόκειται να αποχωρίσει, θα είναι σχεδόν άδεια. Η επίθεση της ομάδας σε λίγο καιρό θα είναι τελείως διαφορετική και εκεί θα εστιάσουν για να κάνουν καινούργιες μεταγραφές. Είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς οι τρεις καλύτεροι παίκτες της ομάδας πρόκειται να φύγουν. Νομίζω οι τρεις τους συμμετείχαν στο 85% με 90% όλων των τερμάτων της Μπεϊτάρ με ασίστ ή γκολ. Ο Σουά είναι ο πρώτος στις ασίστ και οι Νικολαέσκου, Ασπρίγια ήταν οι μεγάλοι σκόρερ του κλαμπ. Αυτοί οι τρεις έκαναν όλη την δουλειά στην επίθεση. Έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις και βασιζόντουσαν πολύ στο ταλέντο τους για να μπορέσουν να σκοράρουν, οπότε πλέον κανείς δεν ξέρει πως πρόκειται να παίξουν του χρόνου χωρίς αυτούς τους τρεις».

Hapoel TA blanks Beitar Jerusalem at Teddy - Israel Sports - The Jerusalem  Post

Τι συνέβη μετά τον τελικό κυπέλλου και δημιουργήθηκαν τόσο μεγάλες εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο;

«Μετά το τελευταίο σφύριγμα στον τελικό του κυπέλλου, χιλιάδες οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και κατευθύνθηκαν στο σημείο που βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρος. Υπήρξε μεγάλη ένταση και φόβος με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ασφάλειας να φυγαδεύσουν τον πρωθυπουργό για να μην συμβεί τίποτα επικίνδυνο. Εν τέλει εξαιτίας αυτού του γεγονότος το κύπελλο δεν παραδόθηκε εκείνη την ημέρα στην Μπεϊτάρ. Η ομάδα πήρε το κύπελλο άλλη μέρα στο σπίτι του πρωθυπουργού. Από την πρώτη στιγμή οι κυρώσεις ήταν μεγάλες. Η ομοσπονδία στην αρχή είχε αποφασίσει να μην επιτρέψει στην Μπεϊτάρ να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσει από την κυβέρνηση της χώρας, ενώ η επίσημη τοποθέτηση της UEFA ήταν πως αν η Μπεϊταρ δεν αγωνιστεί στην Ευρώπη τότε δεν θα πάρει καμία άλλη Ισραηλινή ομάδα την θέση της. Το Ισραήλ ουσιαστικά θα είχε μία Ευρωπαϊκή θέση λιγότερη.  Οπότε η απόφαση άλλαξε επιτρέποντας εν τέλει στην Μπεϊταρ να αγωνιστεί στην Ευρώπη, όμως με -3 από το επόμενο πρωτάθλημα αλλά και με απαγόρευση συμμετοχής στην διοργάνωση του κυπέλλου της νέας σεζόν».



Πώς αντέδρασαν οι οπαδοί της ομάδας όταν άκουσαν όλες αυτές τις βαριές κυρώσεις;

«Οι οπαδοί δεν πήραν πολύ καλά την απόφαση αυτή. Μαζεύτηκαν κατά χιλιάδες κάτω από το σπίτι του εισαγγελέα της ομοσπονδίας που έβγαλε την απόφαση φωνάζοντας συνθήματα, ανάβοντας καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Την προηγούμενη εβδομάδα σε έναν άλλον άνθρωπο της ομοσπονδίας έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκίνητου του. Έχει γίνει πολύ μεγάλος χαμός για την απόφαση αυτή με την Μπεϊταρ να κάνει έφεση και την επόμενη βδομάδα θα γίνει εκ νέου εκδίκαση και θα μάθουμε την τελική τιμωρία. Στην Ευρώπη όμως θα αγωνιστεί 100% η έφεση γίνεται μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις. Είμαι δημοσιογράφος 17 χρόνια και πρώτη φορά βλέπω μία τέτοια κατάσταση».



 

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0