Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Έχω αποδείξει το πάθος μου για την ομάδα!»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Έχω αποδείξει το πάθος μου για την ομάδα!»

Ο άσσος στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο παίκτης που έμεινε εκτός των play off του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αϊζάια Κάνααν, ο καταλυτικός παράγοντας της εξαιρετικής διαδρομής του Ολυμπιακού στην EuroLeague, μοιράζεται με το BN Sports τις σκέψεις του για το τέλος της σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Η μπασκετική σεζόν έφτασε στο τέλος της και η αποτίμησή της έχει ξεκάθαρα… κόκκινο χρώμα. Μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον νταμπλούχο, δεύτερη συνεχομένη φορά, Ολυμπιακό που γνώρισε την αναγνώριση για τον τρόπο παιχνιδιού του εντός και εκτός συνόρων.

Το BN Sports βρέθηκε στην φιέστα των Πειραιωτών στο ΣΕΦ, όπου γιόρτασαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπροστά στους χιλιάδες φιλάθλους τους. Οι παίκτες που έχουν δημιουργήσει ένα αδιαμφισβήτητα οικογενειακό κλίμα μέσα στην ομάδα, το διασκέδασαν με την ψυχή τους σαν μικρά παιδιά και βίωσαν την αποθέωση από τους φιλάθλους που τους «έπνιξαν» στις αγκαλιές.

«Ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Πετύχαμε πολλούς στόχους που είχαμε θέσει και συνολικά μαζί με την πορεία μας στην EuroLeague ήταν μια πετυχημένη σεζόν» δήλωσε ο Κάνααν μετά τη μεγάλη «κόκκινη» γιορτή.

Όταν ήρθε στο λιμάνι ο Αϊζάια Κάνααν, «κουβαλούσε» το βάρος του αντικαταστάτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Βίωσε την αμφισβήτηση από τους φίλους των «ερυθρόλευκων», όμως με την σκληρή του δουλειά και το πάθος του, όπως μας επισήμανε και ο ίδιος, βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα λαμβάνοντας εν τέλει την απόλυτη αγάπη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

«Λαμβάνω μεγάλη στήριξη από τους φίλους του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνουν τι προσφέρω στην ομάδα, το πάθος που έχω για το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις την υποστήριξη προς όλη την ομάδα, όλη την σεζόν. Είναι δίπλα μας στα καλά και στα κακά κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να βρισκόμαστε στο ψηλότερο επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο… Ησαΐας.

καναα.jpg

Η πρώτη θέση στην βαθμολογία της EuroLeague για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν είχε… μόνιμο «κάτοικο» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μπορεί το όνειρο του τέταρτου Ευρωπαϊκού τροπαίου να μην ολοκληρώθηκε όπως επιθυμούσε ή καλύτερα όπως άρμοζε στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, όμως η «επίγευση» δεν θα μπορούσε να είναι με τίποτα αρνητική. Η απογοήτευση για τον χαμένο τελικό από την Ρεάλ για ένα καλάθι στο Κάουνας δεδομένη, η ικανοποίηση όμως, για την διαδρομή κα την προσπάθεια είναι πέρα για πέρα αληθινή.

«Μετά το αποτέλεσμα του τελικού υπήρχε στεναχώρια και απογοήτευση, όπως είναι αναμενόμενο, γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά και παλέψαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το ότι χάσαμε με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν σίγουρα πονάει. Είναι όμως μέρος του παιχνιδιού, την επόμενη μέρα ξυπνάς και πρέπει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.  Είχαμε να προετοιμαστούμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Επιστρέψαμε και ολοκληρώσαμε την σεζόν σαν πρωταθλητές, οπότε σίγουρα νιώθουμε επιτυχημένοι».

Ο Αϊζάια Κάνααν μπορεί να μην βρισκόταν μέσα στους 12 εκλεκτούς για την συμμετοχή στα play offs της Basket League, μιας και ήταν ο ξένος που αναγκάστηκε να «κόψει» ο κόουτς Μπαρτζώκας, όμως η παρουσία του ήταν εμφανής. Το «κρύο αίμα» του Ολυμπιακού, ακόμα κι αν δεν αγωνιζόταν ήταν εκεί και εμψύχωνε την ομάδα.

 Μπορεί οι τελικοί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό, να μην ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά ποτέ λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Game 4, αλλά όπως επισήμανε και ο Κάνααν το αποτέλεσμα ήταν το δίκαιο κι αυτό που θα ερχόταν ούτως ή άλλως.

«Αυτή δυστυχώς, είναι η αντιζηλία που έχουν δημιουργήσει. Όσο παράδοξα κι αν έληξε το πρωτάθλημα, εμείς πήγαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε, την δουλειά μας. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και δεν ανησυχούσαμε για την διαφορά που θα έπαιρνε αυτή η νίκη. Το μόνο που θέλαμε ήταν να τελειώσει ο αγώνας και να κερδίσουμε. Ήταν κρίμα που δεν έληξε ποτέ, αλλά χαιρόμαστε που είμαστε πρωταθλητές», δήλωσε ο… νταμπλούχος all around παίκτης του Ολυμπιακού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0