Face to Face

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις στο BN Sports: «Στόχος μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις στο BN Sports: «Στόχος μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος»
Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» το νικηφόρο σερί που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός (14-0) στο... φλεγόμενο ΟΑΚΑ στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Basket League. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις μίλησε στο BN Sports για την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και για την αφοσίωση των «πράσινων» στον στόχο του πρωταθλήματος.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι ο παίκτης που σε κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού φροντίζει να βάζει το... λιθαράκι του για να φεύγει κερδισμένη η ομάδα του από το γήπεδο.

5908201.jpg

Σήμερα αυτό έγινε και με εμφατικό τρόπο, αφού ο «εξάστερος» νίκησε τους Πειραιώτες στο Game 2 των τελικών της Basket League φέρνοντας σε απόλυτη ισορροπία την σειρά (1-1).

Το αξιοσημείωτο δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού απέναντι του, που μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2021. Με το εκρηκτικό του ξεκίνημα και την ώθηση από το γεμάτο ΟΑΚΑ πήρε τη νίκη με 67-65 δείχνοντας πως έχει... σφυγμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γκουντάιτις μίλησε στο BN Sports μετά το τέλος της αναμέτρησης και αναφέρθηκε στο σερί που κρατούσαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Παναθηναϊκό που πλέον αποτελεί παρελθόν.

«Κάθε σερί πρέπει να τελειώνει. Είναι μεγάλο το κατόρθωμά μας, αλλά δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι επειδή απλά κερδίσαμε ένα παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», τόνισε.

gkoynt.jpg

Ο Λιθουανός δεν θέλησε να εστιάσει ούτε νίκη αλλά ούτε και στον αντίπαλο, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο «αιώνιος». Πρωταρχικό μέλημα για εκείνον και την ομάδα του είναι οι αποδοτικές και πειστικές εμφανίσεις στα παρκέ που θα οδηγήσουν και στο πρωτάθλημα.

«Εμείς είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας, αλλά έχουμε το συναίσθημα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αύριο πρέπει να πάμε στην προπόνησή μας και να ετοιμαστούμε για το τρίτο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να... σπάσει την έδρα στο ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι των τελικών χάνοντας εν τέλει με διάφορα... τριπόντου (73-70). Αυτή η εμφάνιση της ομάδας έπεισε τους φίλους του «τριφυλλιού» πως μπορεί να γίνει η ισοφάριση και να δοθεί τέλος στην «κατάρα» των 14 ηττών. Έτσι κι έγινε, το ΟΑΚΑ «πλυμμήρισε» από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που πήγε να υποστηρίξει την ομάδα και να της δώσει ώθηση.

«Ήταν απίστευτο το κλίμα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί κι όταν επιστρέψουμε εδώ γιατί νιώσαμε πολύ ξεχωριστά σήμερα», είπε ο Γκουντάιτις.

Ο 29χρονος σέντερ τα έκανε όλα και... συνέφερε στον δεύτερο τελικό σκοράροντας 8 πόντους, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ και παίρνοντας και 2 κλεψίματα. Έβαλε κι εκείνος με την σειρά του τη δική του υπογραφή σ' αυτή την σημαντική - ιστορική νίκη του Παναθηναϊκού που τον κρατάει «ζωντανό» στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Η επόμενη μέρα έχει... ΣΕΦ και ο Γκουντάιτις ξέρει πως αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο δεδομένης της ισοφάρισης της σειράς.

«Θα είναι δύσκολα σίγουρα, αλλά πιστεύω πως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, όπως σήμερα, θα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας. Πρέπει και την Κυριακή να κάνουμε το ίδιο πράγμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0