Face to Face

Η Βασιλεία Γκουζίνη στο BN Sports: «Η γυναικεία παρουσία πρέπει να είναι πιο έντονη σε ανδροκρατούμενους χώρους»

Η Βασιλεία Γκουζίνη στο BN Sports: «Η γυναικεία παρουσία πρέπει να είναι πιο έντονη σε ανδροκρατούμενους χώρους»
Η Βασιλεία Γκουζίνη μιλάει στο BN Sports για την άνοδο του Αμαρουσίου στην Basket League, αλλά και για την σημασία της γυναικείας εκπροσώπησης σε ανδροκρατούμενους ρόλους.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Στον πάγκο του Αμαρουσίου μια όμορφη ιστορία έχει πάρει «σάρκα και οστά», μ’ ένα ζευγάρι τόσο επαγγελματικά όσο στην ζωή να έχει αναλάβει την προπόνηση της ομάδας. Ο λόγος για την Βασιλεία Γκουζίνη που διατελεί τον ρόλο της βοηθού του προπονητή στον σύζυγό της, Γιώργο Σκαραφίγκα.

5900922.jpg

Σε «πελάγη» ευτυχίας πλέουν όλοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο μετά την άνοδο της ομάδας από την Elite League στην Basket League. Το Μαρούσι επικράτησε του Πανερυθραϊκού 80-68 και… κλείδωσε μία εκ των δύο θέσεων στην πρώτη κατηγορία.

Τα 11 χρόνια αναμονής ήταν πολλά για το Μαρούσι γι’ αυτό παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι δε μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους μετά τη νίκη – άνοδο στον δεύτερο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια.

 «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα αυτή την στιγμή. Είναι ένα αποτέλεσμα που το δουλεύαμε όλη την χρονιά και ευτυχώς κερδίσαμε. Οι στόχοι έρχονται… Η παραμονή μας στην Α1 θα είναι ο κύριος στόχος», δήλωσε η κα. Γκουζίνη στο BN Sports μιλώντας για το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας.

gouizni_184146.jpg

Όπως είναι γνωστό πολλές ομάδες που αγωνιστικά καταφέρνουν να κερδίζουν την άνοδο στην Basket League δυσκολεύονται να την πραγματοποιήσουν, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών ή προδιαγραφών που δεν πληρούν σύμφωνα με την αρμόδια αρχή. Η Βασιλεία Γκουζίνη δείχνει πάντως αισιόδοξη για την επόμενη μέρα που ξημερώνει στο Μαρούσι.

 «Έχουμε μια πολύ οργανωμένη διοίκηση. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν γιατί οι απαιτήσεις είναι αρκετές όμως πιστεύω θα τα καταφέρουν», τόνισε.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτού του διημέρου διεξαγωγής του Final-4 της Elite League ήταν, όταν στον τελικό απέναντι στον Τρίτωνα, που έκρινε και το πρωτάθλημα, ο Γιώργος Σκαραφίγκας αποβλήθηκε δεκατρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης αφήνοντας στην θέση του την σύζυγό του και απόλυτα αξιόλογη προπονήτρια, Βασιλεία Γκουζίνη.

59008371.jpg

Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια αυτό συνέβη… επίτηδες από την πλευρά του κόουτς Σκαραφίγκα, ώστε να αναλάβει η assistant και σύζυγός του τον πάγκο. Εκείνη κράτησε τα ηνία της ομάδας του Αμαρουσίου επάξια και την οδήγησε στον τίτλο ως πρώτη προπονήτρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η κα. Γκουζίνη διακρίνεται σ’ έναν χώρο που συνήθως ξεχωρίζουν άντρες. Το 2021 είχε «γράψει» ιστορία όταν ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας της Δάφνης και έγινε η πρώτη γυναίκα με χρέη πρώτης προπονήτριας σε σύλλογο Εθνικής κατηγορίας αντρών.

εικόνα_Viber_2023-05-29_11-45-26-093.jpg

Η βοηθός προπονητή του Αμαρουσίου τονίζει την αναγκαιότητα της γυναικείας παρουσίας και εκπροσώπησης ιδιαίτερα σε κλάδους που πρωταγωνιστούν άνδρες.

«Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει σε αυτήν την θέση. Η γυναικεία παρουσία πρέπει να είναι πιο έντονη σε ανδροκρατούμενους χώρους. Πιστεύω πως είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε (σ.σ. τους άντρες) με τη δικιά μας λογική».

Η Λαμιώτισσα προπονήτρια μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και την Εθνική ομάδα των κορασίδων που έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης στο EuroBasket U16.

«Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο. Είμαστε στην πρώτη κατηγορία και πρέπει πάσα θυσία να παραμείνουμε. Έχουμε δουλέψει αρκετά, έχουμε ‘τρέξει’ να δούμε τα κορίτσια σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε κι εκεί όπως τα καταφέραμε και σήμερα», κατέληξε η κα. Γκουζίνη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0