Face to Face

Ο Ολιβιέ Νιοκάς στο BN Sports: «Στην Ηλιούπολη αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου»

Ο Ολιβιέ Νιοκάς στο BN Sports: «Στην Ηλιούπολη αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη του απέναντι στην ΑΕΚ (26/5,27-25), φέρνοντας τη σειρά των τελικών της Handball Premier σε… ισορροπία. Ο πρώτος σκόρερ των νικητών, Ολιβιέ Νιοκάς μίλησε στο BN Sports για αυτή την -καίριας σημασίας- νίκη της ομάδας του, καθώς και για το τί σήμαινε για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο η πολύ καλή απόδοσή του. 

Δηλώσεις στη Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο MVP της αναμέτρησης μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο τέταρτο ματς των τελικών της Handball Premier, δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ο Ολιβιέ Νιοκάς, έχοντας σκοράρει πέντε γκολ, συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» την πολύτιμη δεύτερή τους νίκη κόντρα στην «Ένωση» (26/5). Για το πως ο ίδιος ένιωσε στο παιχνίδι της Παρασκευής (26/5), ο Γάλλος χαντμπολίστας απάντησε:

«Ένιωσα πολύ καλά στο παιχνίδι, για εμένα ήταν σημαντικό το να αποδώσω καλά. Ο προηγούμενος αγώνας της σειράς στο ΟΑΚΑ δεν ήταν καθόλου καλός για εμένα και έπρεπε να τα πάω καλύτερα τώρα.» 


Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιάστηκε πολύ ανώτερος από την «Ένωση», κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Σχετικα με το ποιό ήταν για εκείνον το κλειδί της νίκης στον αγώνα, είπε: 

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος επειδή ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι σήμερα, και δεν είναι ότι μόνο εγώ βελτίωσα την απόδοσή μου, όλη η ομάδα προσπάθησε ως προς αυτό. Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε και να κερδίσουμε και στο επόμενο.»

νιοκας1.jpg

Ο παράγοντας της συγκέντρωσης φαίνεται πως είχε αρκετή σημασία για το ίδιο, ωστόσο δεν ήταν το στοιχείο που έλειψε από τις αναμετρήσεις που ανέδειξαν ως νικητές τους «κιτρινόμαυρους». Ο 36χρονος παίκτης των «ερυθρολεύκων» μίλησε σχετικά με αυτό, λέγοντας:  

«Δεν έφταιγε η συγκέντρωση για τις δύο ήττες που είχαμε από την ΑΕΚ. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε πάρει σωστές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα σε αντίθεση με άλλα ματς. Άρα αυτό το κομμάτι έχει μεγάλη σημασία.» 


Η ΑΕΚ στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό της έδρας. Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν και πόσο η απουσία του κόσμου μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας, ο Ολιβιέ Νιοκάς είπε: 

«Προφανώς και ήταν σημαντικό το ότι είχαμε και το κοινό δίπλα μας σήμερα, βοήθησε πολύ. Εδώ στην Ηλιούπολη αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και είμαι καλά. Στο ΟΑΚΑ όμως δεν θα έχουμε τους φιλάθλους δίπλα μας και θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά και χωρίς αυτούς για να κερδίσουμε.» 


Το κίνητρο για την κατάκτηση του τίτλου είναι μεγάλο τόσο για το ίδιο όσο και για όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, με τον διεθνή χαντμπολίστα να προσθέτει σχετικά με αυτό:

«Δεν σκέφτομαι τη νίκη μόνο για μένα προσωπικά, αλλά για όλα την ομάδα. Τώρα, σχετικά με την δική μου απόδοση, μπορεί να τα πήγα καλά στο τέταρτο παιχνίδι αλλά πρέπει να τα πάω ακόμα καλύτερα στο ΟΑΚΑ.»

νιοκας2.jpg

www.bnsports.gr
    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0