Face to Face

Η Τατιάνα Γκούσιν στο BN Sports: «Χαίρομαι που μπορώ ξανά να κάνω τέτοια άλματα» (video)

Η Τατιάνα Γκούσιν στο BN Sports: «Χαίρομαι που μπορώ ξανά να κάνω τέτοια άλματα» (video)

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο 24ο Filothei Women Gala ήταν η Τατιάνα Γκούσιν, η οποία μετά τον τραυματισμό που την ταλαιπώρησε, επέστρεψε στη δράση και μάλιστα πέτυχε ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για την επιτυχία της στο BN Sports, το οποίο έδωσε το «παρών» στη γιορτή του στίβου στη Φιλοθέη.

Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του 24ου Filothei Women Gala από ελληνικής πλευράς. Η 29χρονη αθλήτρια του ύψους μετά από μία μακρά περίοδο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς μπήκε στη σεζόν του ανοικτού στίβου με μία φανταστική επίδοση.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό στίβο, καθώς ξεπέρασε τα 1,92 μέτρα και φυσικά το πανηγύρισε έξαλλα. Και πως να μην το κάνει άλλωστε, όταν το πρόβλημα στο γόνατο την ανάγκασε να διακόψει τη σεζόν στον κλειστό στίβο.

Κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν, στο μίτινγκ του Κότμπους, η Γκούσιν εγκατέλειψε τον αγώνα αφού ο πόνος στο πόδι ήταν έντονος. Αυτό είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να «θυσιάσει» τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ είχε εξασφαλίσει την παρουσία της εκεί.

Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε στην αποκατάστασή της και όπως η ίδια δήλωσε στο BN Sports πλέον είναι πολύ χαρούμενη που μπορεί να κάνει άλματα.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

- Έκανες έναν φανταστικό αγώνα, τον πρώτο σου μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό. Έβγαλες τρομερή ενέργεια και φάνηκε ότι το χάρηκες. Πώς το έζησες όλο αυτό;

«Με είχε προδώσει το πόδι μου. Στον τελευταίο αγώνα πραγματικά όχι μόνο δεν μπορούσα να κάνω άλμα, αλλά έτρεμε το πόδι μου. Δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Έτσι πήρα την απόφαση, που βασικά δεν ήταν απόφαση, απαραίτητο ήταν. Έπρεπε να το κάνω, να σταματήσω τον κλειστό για να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση.

Πήγα σε ένα γιατρό στη Γερμανία, τον κύριο Μίλερ, είναι γνωστός στο χώρο και τον γνωρίζουν αρκετοί αθλητές. Έκανα μία θεραπεία εκεί, γύρισα και πήγαν καλά όλα ευτυχώς. Έχω καιρό να νιώσω πόνο, αν και ακόμα υπάρχει, αλλά με ασκήσεις τον κρατάω υπό έλεγχο.

Χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από καιρό μπορώ να κάνω άλματα για αυτό και βγάζω τέτοια ενέργεια».

- Περίμενες ότι θα κάνεις μία τόσο καλή επίδοση στο Filothei Women Gala ή είχες στο μυαλό σου να κάνεις ένα «πρώτο βήμα» για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Ήταν σίγουρα για να κάνω ένα πρώτο βήμα. Στο μυαλό μου είχα το 1,88, οι μεγαλύτερες επιδόσεις (σ.σ. 1,90, 1,92 μ.) ήρθαν ως έκπληξη. Μία πολύ όμορφη έκπληξη και έτσι μπήκε μία καλή βάση για τους επόμενους αγώνες».


- Ήταν ένας δυνατός αγώνας. Μέχρι το τέλος υπήρξε ένα δυνατό ντέρμπι με την Αντζελίνα Τόπιτς. Σε βοήθησε καθόλου αυτό στο να πετύχεις τέτοια επίδοση;

«Όταν έχεις απέναντί σου μία αθλήτρια όπως είναι η Τόπιτς ξέρεις ότι πας για να βγεις… δεύτερη. Δεν θέλω να ακουστεί κακό βέβαια αυτό που είπα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η Αντζελίνα ήταν πολύ καλά, εγώ δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήμουν, δοκιμαστικά ήρθα. Πραγματικά έχω χαρεί που ήρθε το 1,92  αλλά και που έκανα προσπάθειες στο 1.94 όπου είχα πάρα πολύ καιρό να δω τον πήχη».

- Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα από εσένα; Ποιοι είναι οι στόχοι της Τατιάνας Γκούσιν για τον ανοικτό στίβο;

«Θέλω να κάνω 5-6 αγώνες ίδιου επιπέδου με άλματα γύρω στο 1,90 και να πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Να είμαι στις πρώτες 20, να έχω μία καλή θέση στην κατάταξη, ώστε να μπει η βάση για την Ολυμπιάδα του χρόνου».

­- Τέλος, θα ήθελα να μου πεις τις εντυπώσεις σου από το Filothei Women Gala. Έδειξες ότι το διασκέδασες με την ψυχή σου, ενώ και ο κόσμος ευχαριστήθηκε το θέαμα.

«Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στην Ελλάδα γιατί έχει τα δύο πράγματα που κάνουν κάθε αθλητή να πάει καλά. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και… μουσική!»

5890213.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0