Face to Face

Ο Ρενέ Χένρικσεν στο BN Sports: «Είναι ωραίο που κι άλλες ομάδες έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από εμένα»

Ο Ρενέ Χένρικσεν στο BN Sports: «Είναι ωραίο που κι άλλες ομάδες έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από εμένα»
Είναι αγαπητός από τους πάντες ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός στόπερ βραβεύτηκε στο ημίχρονο του παιχνιδιού της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό Β’ (15/05, 0-0), για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκμυστηρεύτηκε στο BN Sports τις σκέψεις που πέρασαν εκείνη τη στιγμή από το μυαλό του, αλλά και για τον άνθρωπο που τον τίμησε, τον Στέφανο Κοτσόλη!

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι στην πορεία του Παναθηναϊκού, μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League (2001/02) και είχε εξίσου καθοριστικό ρόλο σε αυτήν της εθνικής Δανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Ο Ρενέ Χένρικσεν έζησε μία ποδοσφαιρική καριέρα που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την Ελλάδα και αποτελεί έναν τεράστιο παίκτη.

Η θητεία του στο «τριφύλλι» μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί, αφού κατέκτησε μαζί του νταμπλ το 2004. Οι συμμετοχές του σταμάτησαν στις 136 και πρόκειται για μία τεράστια προσωπικότητα, καθώς χαρακτηρίζεται για την νοοτροπία του, με την οποία άλλωστε, κατάφερε να νικήσει ακόμη και τον πιο… δύσκολο αντίπαλο της καριέρας του, τον καρκίνο!

χενρικσεν_1.png

Επέστρεψε στα δικά μας μέρη και τιμήθηκε από την Κηφισιά για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Κοτσόλης, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα και μία φανέλα της ομάδας με το όνομα του.

χενρικσεν_2.png

Το BN Sports ήταν εκεί και είχε την τύχη να συνομιλήσει μαζί του για αυτήν την τεράστια στιγμή, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι ότι προέρχεται από μία ομάδα, στην οποία δεν αγωνίστηκε ποτέ!

«Νιώθω πολύ περήφανος, αλλά και πολύ ταπεινός που βραβεύτηκα σήμερα. Κυρίως, γιατί γίνεται από έναν σύλλογο που δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι ωραίο που κι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν ευχάριστες μνήμες από εμένα. Για αυτό είμαι πολύ περήφανος».

Ο Χένρικσεν παρευρίσκεται συστηματικά στην χώρα μας, για την οποία τρέφει μία ιδιαίτερη αγάπη και συμπάθεια. Παράλληλα, για πολλά χρόνια κατοικούσε στην Κηφισιά, οπότε το ότι τιμήθηκε από την ομώνυμη ομάδα το κάνει ακόμα πιο ωραίο για τον ίδιο.

«Είμαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και, κυρίως, στην Κηφισιά. Εδώ έμενα όταν ζούσα στην Ελλάδα, οπότε αυτό κάνει ακόμα πιο ωραίο το σκηνικό για εμένα»

χενρικσεν_3.png

Ο άνθρωπος που του παρέδωσε την τιμητική πλακέτα και την φανέλα ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης, με τον οποίο είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Πλέον, μερικές ημέρες πριν συμπληρώσει τα 44 του χρόνια, έχει αναλάβει έναν διαφορετικό ρόλο, ως τεχνικός διευθυντής της Κηφισιάς και ο Χένρικσεν επαίνεσε την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει εκεί, απ’ όταν πήγε.

«Ο Κοτσόλης έχει κάνει φανταστική δουλειά στη Κηφισιά και αυτά τα τελευταία δύο χρόνια είναι εντυπωσιακό το έργο που έχει κάνει στην ομάδα. Εύχομαι να καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να πάρει και την άνοδο.

χενρικσεν_4.png
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0