Face to Face

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο BN Sports: «Στον Ολυμπιακό αρκούν 3-4 λεπτά για να σε… σκοτώσει»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο BN Sports: «Στον Ολυμπιακό αρκούν 3-4 λεπτά για να σε… σκοτώσει»

Η ύπαρξή του στο παρκέ, ακόμα και χωρίς να είναι στο 100% αποτελεί πρόβλημα για οποιαδήποτε άμυνα και αυτό πήγε να το καταλάβει για τα καλά ο Ολυμπιακός. Ο Μάρκο Γκούντουριτς μετά το τέλος του Game 1 με τους «ερυθρόλευκους» και παρά την κατήφεια που επικρατούσε στo τουρκικό «στρατόπεδο», τέθηκε στη διάθεση του BN Sports για τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ματς, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για τη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Ένας κακός… μπελάς. Αυτό είναι ο Μάρκο Γκούντουριτς όπως και πολλοί άλλοι του σιναφιού του. Ακόμα και χωρίς ρυθμό, χωρίς να βρίσκεται στο 100% και απέναντι σε ένα… φλεγόμενο ΣΕΦ, ο Σέρβος αποτέλεσε μία από τις δυσκολότερες εξισώσεις που κλήθηκε να λύσει ο Ολυμπιακός. Ασχέτως αν ο Ησαΐας (Κάνααν) χόρευε και δεν χρειάστηκε.

Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα πιο σταθερά… βιολιά της επίθεσης της Φενέρμπαχτσε και στα δύο περάσματά του. Τη φετινή σεζόν ο Μάρκο Γκούντουριτς ήρθε για δεύτερη φορά, πριν από το τζάμπολ του Game 1 των playoffs με τον Ολυμπιακό, αντιμέτωπος με το φάσμα της απουσίας (η πρώτη ήταν την 11η αγωνιστική) από αγώνα της διασυλλογικής διοργάνωσης λόγω τραυματισμού, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής λοιπόν αλλά αποτέλεσε και τον κορυφαίο του παρκέ για τα «καναρίνια» σύμφωνα με το περίφημο PIR.

Οι Πειραιώτες πάντως θυμίζοντας για ένα σημαντικό διάστημα κάτι από την καλύτερη φετινή εκδοχή τους, άναψαν τις… μηχανές και έκαναν το 1-0 στη σειρά. Λίγο πριν την αναχώρηση της τουρκικής αποστολής λοιπόν για το πούλμαν και από εκεί στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα κατά το διάστημα παραμονής της στην Ελλάδα, ο Μάρκο Γκούντουριτς μίλησε στο BN Sports.
5870387.jpg

Η συμμετοχή του ή όχι στο εναρκτήριο ματς της σειράς με τον Ολυμπιακό αποτελούσε μεγάλο… ερωτηματικό μέχρι και λίγες ώρες πριν την έναρξη αυτού και ως εκ τούτου η σύντομη κουβέντα μας δεν μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, εκτός της κατάστασης του ποδιού του. «Είμαι καλά, δεν το ένιωθα βαρύ, δεν με ενόχλησε. Θα δούμε πως θα πάει και αύριο, πως θα αισθάνομαι», δήλωσε σχετικά με τον τραυματισμό του και πριν μπει στο… κάδρο το πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στη σειρά αυτή των προημιτελικών με τον Μάρκο Γκούντουριτς να εξηγεί το πως έζησε ο ίδιος το παιχνίδι. «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά των σπουδαίων αγώνων, αντάξιο της προχωρημένης φάσης της διοργάνωσης. Υπήρχε ένταση, υπήρχαν αρκετές επαφές στο παρκέ, έπεφταν… κορμιά».
51676985-marko-guduric-625x375.jpg

Ως προς την εξέλιξη του ματς και του γεγονότος πως αυτό «στράβωσε» για τη Φενέρμπαχτσε, ο χαρισματικός σέρβος γκαρντ, τόνισε ότι: «Είμασταν καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ακολουθήσαμε σε κάποιο σημαντικό βαθμό το πλάνο μας, όμως δεν υπήρξαμε συγκεντρωμένοι για 3-4 και αυτά αρκούν στον Ολυμπιακό για να σε… σκοτώσει. Αφήσαμε τον Κάνααν να ζεσταθεί και ουσιαστικά να κρίνει και την αναμέτρηση».

Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος αναφερόμενος στον Κάνααν, οι «ερυθρόλευκοι» σούταραν με πολύ μεγάλο ποσοστό έξω από τη γραμμή των 6,75 και εκεί πρέπει να εστιάσει η Φενέρ αν θέλει να σπάσει την έδρα των Πειραιωτών και να φέρει τη σειρά στα ίσα. «Σούταραν για μία ακόμα φορά με τρομερά νούμερα. Δεν όμως μόνο το σημερινό (σ.σ χθεσινό) καθώς και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που είχαμε συναντηθεί, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι πάρα πολύ υψηλά ποσοστά από το τρίποντο. Συνεπώς δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη τι είναι αυτό που πρέπει να δουλέψουμε αρκετά από εδώ και πέρα».
5870521.jpg

Τη δεύτερη μέρα των Game 1 των αγώνων της προημιτελικής φάσης της EuroLeague, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός πήραν το… αίμα των γηπεδούχων πίσω μετά την πανωλεθρία της πρεμιέρας. Δεν χρειαζόταν βέβαια να κερδίσει η Παρτιζάν μέσα στη Μαδρίτη και η Μακάμπι στο Μονακό, για να το πιστέψουν και άπαντες στην Τουρκία. «Το πιστεύαμε και το πιστεύουμε εξ’ αρχής. Αν δεν το κάναμε, τότε γιατί βρισκόμαστε εδώ; Μπορούμε να φέρουμε τούμπα την κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα στο δεύτερο παιχνίδι για να συμβεί αυτό».

Κλείνοντας, η σύντομη κουβέντα μας ολοκληρώθηκε με… φόντο τον κόσμο του Ολυμπιακού και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας. «Ήταν μία παθιασμένη ατμόσφαιρα, από αυτές που σου δίνουν κίνητρο. Πιστεύω πως η τόσο έντονη παρουσία τους, βοήθησε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ως προς εμάς, δεν πιστεύω ότι μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει η εμπειρία για να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0