Face to Face

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο: «Είναι δέσμευση της Stoiximan να στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό, σε όσα περισσότερα επίπεδα μπορούμε»

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο: «Είναι δέσμευση της Stoiximan να στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό, σε όσα περισσότερα επίπεδα μπορούμε»
Ο αντιπρόεδρος της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος, μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τις δράσεις της εταιρείας έως τώρα, αλλά και αυτές που έπονται, ως στήριξη προς τον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία, γενικότερα.

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Η Stoiximan είναι μία εταιρεία που από την στιγμή που ξεκίνησε, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και προχώρησε με άλματα, κατακτώντας τεράστιο μερίδιο αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία είναι χορηγός του ελληνικού πρωταθλήματος και των βασικότερων ομάδων στη χώρα μας, αλλά γενικότερα βοηθάει όλα τα αθλήματα, αφού αποτελεί βασικό χορηγό και της Ολυμπιακής μας ομάδας. Ως εταιρεία, ωστόσο, μέσω των κοινωνικών της δράσεων, είναι παρούσα διαρκώς στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών της καθημερινότητας στην κοινωνία και η δράση της στο διάστημα της πανδημίας, με τη βοήθεια προς τα νοσοκομεία της χώρας, συζητήθηκε θετικότατα.

Συναντήθηκα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Stoiximan, κύριο Πάνο Κωνσταντόπουλο, θέτοντάς του μία σειρά ερωτημάτων, που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε, περισσότερο το σκεπτικό μιας μεγάλης εταιρείας, που δεν ξεχνά ποτέ, ωστόσο, από πού ξεκίνησε!

Η κουβέντα μας, που εξελίχθηκε σε πολύ εποικοδομητική, αντικατοπτρίζει πλήρως το σκεπτικό και την λογική της Stoiximan, αλλά υπογραμμίζει κιόλας την βαθιά ενσυναίσθηση της σχετικά με την κοινωνική ευθύνη, που υπάρχει στη κοινωνία, με τον εθισμό στον τζόγο. Έχει πολύ μεγάλη αξία να διαβάσει κάποιος την απάντησή του, στη σχετική ερώτηση.

IMG_2603.jpg

-Κύριε Κωνσταντόπουλε καλησπέρα, πολύ λογικά ξεκινάω από το θέμα που συζητήθηκε πάρα πολύ μέσα στην σεζόν που διανύουμε, αφού καλύψατε ένα κενό που προέκυψε ξαφνικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η χορηγία της Stoiximan ήταν η μεγαλύτερη του είδους έως τώρα. Ποιο ήταν το αρχικό σκεπτικό σας, για να μπείτε δίπλα στο όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Κατ’αρχάς, η στήριξή μας στον αθλητισμό είναι, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Stoiximan, άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία, αλλά και τη λειτουργία μας. Είμαστε η κορυφαία στοιχηματική εταιρεία στη χώρα και θεωρώ ότι η σύνδεσή μας με το κορυφαίο και δημοφιλέστερο Πρωτάθλημα ομαδικού αθλήματος στην Ελλάδα, δημιουργεί μια σημαντική υπεραξία και για τις δύο πλευρές. Μέσα από τη συνεργασία μας, θέλουμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ανοίξουμε μαζί με τη Super League, περισσότερους διαύλους κοινωνικής προσφοράς μέσα από τον αθλητισμό. Η συμβολή μας, στο μέτρο που μας αναλογεί, στον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και η σύνδεση του αθλητισμού με την κοινωνική συνεισφορά, αποτελεί στρατηγική μας επιδίωξη και η συνεργασία μας με την Super League είναι η αποτύπωση της συνολικότερης παρουσίας μας στο ελληνικό Ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, με άξονα τη στήριξη τόσο των ομάδων και του αθλήματος, όσο και γενικότερα της κοινωνίας μέσα από στοχευμένες δράσεις».

-Έρχεται μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που έχουμε πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Σκέψη σας είναι να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια;

«Είναι αλήθεια ότι η πρώτη μας συνεργασία με την Super League συνδυάζεται με ένα από τα πλέον συναρπαστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα, των τελευταίων ετών. Κάθε συνεργασία μας, θέλουμε να έχει διάρκεια στο χρόνο, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε μια δυναμική σχέση. Η τρέχουσα συμφωνία μας είναι μέχρι το 2025 και ευελπιστώ ότι αυτή θα είναι απλά ο πρώτος κύκλος της συνεργασίας μας. Σκεφτείτε ότι με κορυφαίες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα έχουμε δέκα χρόνια συνεργασίας, με την ολοκλήρωση των σημερινών χορηγικών συμφωνιών, κάτι που αποτυπώνει την πρόθεσή μας να δημιουργούμε στρατηγικές σχέσεις και όχι απλές χορηγίες».

stoiximan-super-league.jpg

-Η εταιρεία έχει δείξει μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή λογική στις χορηγίες της με τους IROES, αλλά και με πολλά σπουδαία πρόσωπα από τα υπόλοιπα, λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα. Το θεωρήσατε οποιαδήποτε στιγμή ως ένα ρίσκο;


«Σε καμία περίπτωση δεν το αντιμετώπισαμε ως ρίσκο και θα έλεγα ότι σε καμία περίπτωση η στήριξή μας στους αθλητές δεν έχει ανταποδοτική λογική. Η στήριξή μας στην ομάδα των Αθλητών, που ξεκίνησε στο δρόμο για το Ρίο, συνεχίστηκε στο δρόμο για το Τόκιο και πλέον οδεύει προς το Παρίσι, είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της χορηγικής λειτουργίας της εταιρείας μας. Μπορώ να σας πω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε αναπτύξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ξεφεύγει κατά πολύ από τα ελληνικά δεδομένα, γιατί στηρίζεται στη συνέχεια και τη συνέπεια. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, αλλά και οι πολλά υποσχόμενοι νεότεροι Αθλητές και Αθλήτριες, είναι μία οικογένεια, η μεγάλη οικογένεια της Stoiximan. Μπορώ να πω ότι είναι προσωπικό στοίχημα κάθε μέλους της Διοίκησης της εταιρείας. Παράλληλα, ως επέκταση του προγράμματος στήριξης αθλητών, με τη χορηγική συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε φέτος, στρέφουμε πλέον το ενδιαφέρον μας και στον μαζικό Αθλητισμό, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για στήριξη του αθλητισμού σε όλες του τις εκφάνσεις».

IMG_0106.jpg

-Πώς πιστεύετε ότι η εταιρεία μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην γενικότερη πρόοδο των σπορ στη χώρα; Θα συνεχιστεί η παρουσία σας σε τόσο μεγάλη γκάμα αθλημάτων ;


«Είναι δέσμευσή μας να στηρίζουμε τον ελληνικό Αθλητισμό σε όσο περισσότερα επίπεδα μπορούμε. Βεβαίως δεν θα ήταν δυνατό, αλλά ούτε και θεμιτό, να αντικαταστήσουμε πλήρως την κεντρική διοίκηση και τη διοίκηση του αθλητισμού, θεωρούμε εντούτοις ότι με το θετικό παράδειγμά μας μπορούμε να παρακινήσουμε και να συμπαρασύρουμε, έως έναν βαθμό, όποιον έχει την αντίστοιχη αρμοδιότητα, αλλά και όποιον σκέφτεται να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες. Ο Αθλητισμός εκφράζει μια υγιή λειτουργία της κοινωνίας μας και αξίζει τη στήριξη όλων».

-Τα περισσότερα χρήματα στον ελληνικό αθλητισμό είναι από όλες τις εταιρείες στοιχηματισμού! Υπάρχει και κόσμος που εκφράζει, ωστόσο, αντιρρήσεις μιλώντας για την επέκταση του φαινομένου του εθισμού στο τζόγο. Ποια είναι η απάντηση σας;

«Αυτό είναι μέρος μιας συνολικής, παγκόσμιας συζήτησης, δεδομένου ότι οι εταιρείες του κλάδου διεθνώς, είναι βασικοί αρωγοί του αθλητισμού, αλλά και της κοινωνίας. Η συμπόρευση της αγοράς μας και του αθλητισμού είναι μια διεθνής πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δημιουργεί σημαντικά οφέλη συνολικά για τον αθλητισμό, τα οποία είναι πλέον προφανή. Θέλω να καταστεί σαφές ότι η στήριξή μας στον αθλητισμό είναι το ίδιο σημαντική για εμάς, με την προώθηση και τη διασφάλιση του υπεύθυνου παιχνιδιού. Η δέσμευσή των εταιρειών του κλάδου για τη θωράκιση του υπεύθυνου στοιχηματισμού είναι διαρκής και η Stoiximan, υλοποιεί ενέργειες, πέρα και πάνω από την κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε ο αθλητικός στοιχηματισμός να παραμένει μια ψυχαγωγική δραστηριότητα».

-Είστε πάντως μία εταιρεία που έχει βγάλει πολύ έντονο κοινωνικό προβληματισμό και πρόσωπο, ενισχύοντας πάρα πολύ την εξωστρέφεια. Πιστεύετε αυτό είναι κάτι που σας ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές σας;

«Όταν το 2014 ξεκινήσαμε την ανάπτυξη των κοινωνικών μας δράσεων, εντάξαμε και ως ενεργό μέρος της λειτουργίας μας την κοινωνική συνεισφορά. Θέλουμε να παραμένουμε κοινωνικά υπεύθυνοι και θα δαπανούμε πάντοτε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους έτσι ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Υλοποιούμε εδώ και αρκετά χρόνια ένα διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τους Μικρούς Ήρωες και συμβάλλουμε ενεργά σε κάθε έκτακτη κοινωνική ανάγκη, όπως η υγειονομική κρίση των τελευταίων ετών. Έχουμε δημιουργήσει μια εθελοντική ομάδα, τους gAIMers, η οποία αποτελείται από εργαζόμενους της εταιρείας και συμμετέχουμε σε κοινωνικές δράσεις και προγράμματα με σαφές κοινωνικό όφελος. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές μας, αλλά μπορώ να είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι που είναι ξεχωριστό στην κουλτούρα της εταιρείας μας».

-Στην φετινή χρονιά είδαμε και εκ μέρους σας χορηγία δύο υποτροφιών, για νέους που σπουδάζουν αθλητικό ρεπορτάζ, μέσω του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Γενικά ως εταιρεία δείχνετε μια ευαισθησία προς τις προσπάθειες νέων ανθρώπων και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα…

«Μα πως θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό, όταν ακριβώς όλοι μας αυτό θέλουμε κι αυτό θα πρέπει να είναι ένας αυτοσκοπός. Θέλουμε να βοηθηθούν τα νέα παιδιά που είναι το αύριο. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις το αύριο δεν μπορεί να περιμένει και κάθε κίνηση ανάλογη δίνει και ευκαιρίες επιπλέον εκμάθησης και ταυτόχρονα μελλοντικής ανέλιξης στα νέα παιδιά που σπουδάζουν και που αύριο θα αποτελέσουν το μέλλον, σε ένα νευραλγικό πόστο που είναι τα ΜΜΕ».

Φεύγοντας από τα γραφεία δεν μπορούσα να μη ρωτήσω τον κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο για την εξαιρετική πρωτοβουλία της εταιρείας να ενισχύσει την προσφορά της στην κοινωνία, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, με πρώτη μάλιστα ενέργεια την ανακαίνιση του 75% του Παίδων Πεντέλης, μια χορηγία ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Η απάντηση του ήταν λακωνική αλλά και απόλυτα ουσιαστική: «Η κοινωνία μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και οφείλουμε να ανταποδίδουμε βοηθώντας και δημιουργώντας».

Φεύγοντας από τα καινούργια γραφεία της εταιρείας Kaizen Gaming στο Μαρούσι έχεις την αίσθηση πως ήσουν κάπου εκτος Ελλάδας. Το Kaizen Campus, το νέο υπερσύγχρονο κτήριο της εταιρείας, σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία USP και κατασκευασμένο από την DIMAND στο οποίο μετακόμισαν οι Stoiximan και Kaizen στα μέσα Μαρτίου, ειναι ο χώρος που εργάζονται σήμερα πάνω απο 1,800 άνθρωποι. Το Kaizen Campus φιλοξενεί τους εργαζόμενους της εταιρίας στην Αθήνα και η Kaizen Gaming έχει παρουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω της Stoiximan Ltd, η οποία ανήκει κατά 84,9% στην ΟΠΑΠ και μέσω της Kaizen Gaming Ltd (στην οποία συμμετέχει κατά 36,7% η Allwyn -που είναι μέτοχος και στην ΟΠΑΠ) με το σήμα Betano στην Ευρώπη, σε Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία και Γερμανία στη Νότιο Αμερική σε Βραζιλία, Χιλή, Περού Εκουαδόρ, στη Βόρειο Αμερική, σε Οντάριο και Καναδά, και στην Αφρική, στη Νιγηρία.

IMG_0107.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0