Face to Face

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Δεν αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού να παίζει αδιάφορα ματς»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Δεν αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού να παίζει αδιάφορα ματς»

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τις εντός έδρας ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με πικρία και ο Δημήτρης Αγραβάνης εξήγησε στο BN Sports το λόγο που συνέβη αυτό. Ο διεθνής φόργουορντ δεν… μάσησε τα λόγια του, τονίζοντας πως η τρέχουσα σεζόν στη Euroleague πρέπει να φύγει και να μην ξαναγυρίσει για το «τριφύλλι».

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Οι τίτλοι τέλους στο ευρωπαϊκό ΟΑΚΑ για τη σεζόν 2022-23 έπεσαν περίπου όπως κύλησε το μεγαλύτερο διάστημα αυτής. Με πικρία, κατήφεια, στενοχώρια. Ο Παναθηναϊκός επεφύλασσε στους λιγοστούς φίλους του που βρέθηκαν στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μία ακόμα ανατροπή που έμεινε στη μέση.

Οι «πράσινοι» που τις τελευταίες στροφές της EuroLeague παίζουν χωρίς βαθμολογικό κίνητρο αλλά εμφανίζονται βελτιωμένοι κατά γενική ομολογία, δέχτηκαν 88 πόντους από την προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Άλμπα και υποχρεώθηκαν στην 9η φετινή τους ήττα στο… σπίτι τους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης λοιπόν και με αρκετά πρόσωπα… κατεβασμένα στα αποδυτήρια (ήθελαν να γράψουν έναν καλύτερο επίλογο), ο επανακάμψας από τον τραυματισμό του, Δημήτρης Αγραβάνης, μίλησε στο BN Sports.
5856404_1_1.jpg

Ο Παναθηναϊκός αν και μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα, κάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων που βρέθηκε να κυνηγάει και 4μιση λεπτά πριν το φινάλε, είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη (80-75). Παρόλα αυτά έκλεισε τον αγώνα με τον τρόπο που τον ξεκίνησε, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να στέκεται στην έξτρα προσπάθεια που δεν έγινε.

«Νομίζω πως δεν κάναμε την έξτρα προσπάθεια που απαιτούνταν στην άμυνα και την επίθεση. Στα κρίσιμα σημεία χρειάζεται και να σκοράρεις. Δυστυχώς δεν το κάναμε, αν και θέλαμε. Δεν μας βγήκε. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι αλλά και πιο aggressive. Άλλο ένα ματς κλειστό στο σκορ, χάθηκε» είπε ο διεθνής φόργουρντ.

Είναι φαινόμενο του φετινού Παναθηναϊκού είτε να ξεκινάει το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού μουδιασμένα είτε να τελειώνει με «νεκρό διάστημα». Και κόντρα στην Άλμπα, έκανε και τα δύο.

«Όλα είναι θέμα συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε πιο προσηλωμένοι, ειδικά όταν αρχίζει ένας αγώνας. Πρέπει να είμαστε ψυχή τε και σώματι εκεί, όλοι μαζί. Να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεν μπορείς να κυνηγάς πάντα στο σκορ και να τα καταφέρνεις. Το παιχνίδι με την Άλμπα τελείωσε, πρέπει αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι να το εφαρμόσουμε».
5856380_1.jpg

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα με τους Βερολινέζους, το «τριφύλλι» δείχνει αγωνιστικά κάποια σημάδια βελτίωσης το τελευταίο διάστημα, με τον συνομιλητή μας να τονίζει παρόλα αυτά ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα για να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Και αυτό φυσικά θα συμβεί μόνο εάν επιτευχθεί ο τελευταίος στόχος της σεζόν.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όταν φτάσει εκείνη η ώρα θα κάνουμε το… ταμείο μας. Προς το παρόν πρέπει να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε».

Το να μην διεκδικεί μία ομάδα με την ιστορία και το μέγεθος των «πρασίνων» την ευρωπαϊκή της συνέχεια αρκετές στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι κάτι που αφήνει δυσαρεστημένους άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού».
5856309_1.jpg

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη για την Παναθηναϊκό αυτή η κατάσταση η φετινή. Δεν αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου να παίζει χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, να παίρνει μέρος σε αδιάφορα παιχνίδια. Να φύγει και να μην ξαναρθεί η χρονιά αυτή», δήλωσε με σαφήνεια και συμπλήρωσε.

«Για εμάς βέβαια δεν είναι αδιάφορα, δεν τα βλέπουμε έτσι. Είναι η δουλειά μας αυτή. Πιστεύω πάντως πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα αυτή».

Τέλος, η σύντομη κουβέντα μας ολοκληρώθηκε με την επάνοδό του μετά τον τραυματισμό που τον άφησε αρκετά πίσω πριν καλά καλά προλάβει να ενσωματωθεί. «Αισθάνομαι καλά, νιώθω δυνατός. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί. Νομίζω ότι το δείχνω στο παρκέ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» είπε, αποφεύγοντας ευγενικά να πάρει θέση για την επόμενη σεζόν και κατά πόσον έχει σκεφτεί που αυτή θα τον βρει.

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0