Face to Face

Ο Λευτέρης Μαντζούκας στο BN Sports: «Ο καθένας μας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας στο BN Sports: «Ο καθένας μας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας πλέον δεν... έρχεται, είναι εδώ και ο χρόνος συμμετοχής του, το φωνάζει. Κόντρα στη Μπάγερν έβαλε το δικό του «λιθαράκι» για να έρθει η 11η νίκη του Παναθηναϊκού στη σεζόν και στη συνέχεια, προσγειωμένος και με πλήρη συναίσθηση των τεραστίων απαιτήσεων που υπάρχουν στο «τριφύλλι», τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αυτά που άλλαξε ο κόουτς Σερέλης, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Σε ένα άδειο ΟΑΚΑ με πάμπολλα αδειανά καθίσματα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 11η συνολικά νίκη στην ευρωπαϊκή του σεζόν, έκαμψε την όποια αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου και πήρε το… οξυγόνο που χρειαζόταν μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Το αν αυτό θα λειτουργήσει ως «ένεση» ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι αιωνίων που ακολουθεί, θα φανεί. Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» έκαναν μία πειστική εμφάνιση και σκόρπισαν χαμόγελα σε όσους λιγοστούς αποφάσισαν να πάνε στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων το βράδυ της Τρίτης (28/3).

Σε ένα ματς που ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν απολαυστικός και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές ακόμα πηγές… αρωγής που συνεισέφεραν στο τελικό αποτέλεσμα και έφεραν τη νίκη. Μία από αυτές ήταν και ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για περισσότερο από 21 λεπτά (ρεκόρ).
5847116.jpg

Ο 19χρονος φόργουορντ του «τριφυλλιού» σημάδεψε σωστά και τις δύο φορές που επιχείρησε να σκοράρει έξω από τη γραμμή των 6,75 και γενικότερα έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα «πράσινα» σε επίπεδο EuroLeague. Με τον κόουτς Σερέλη, ο Μαντζούκας παίρνει τις ευκαιρίες που τόσο περίμενε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις δικαιολογήσει.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μπάγερν, ο νεαρός Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στο BN Sports για αυτά που έκανε καλά το «τριφύλλι» και έφτασε στη νίκη επί των Βαυαρών, για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Έλληνας τεχνικός καθώς και το επερχόμενο ντέρμπι. Τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει, σε συνέχεια των δηλώσεων του Σερέλη προ ημερών, ότι όλοι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για ήττες σαν αυτή από την «Ένωση».

Τι έκανε καλά σήμερα (σ.σ χθες) ο Παναθηναϊκός και κέρδισε τους Βαυαρούς χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα;

«Παίξαμε σκληρά στην άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε κάποια διαστήματα όπως στο ξεκίνημα και το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου δεν είμασταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, όμως σε γενικές γραμμές κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, βρήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ, βγάλαμε συνεργασίες και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου έπρεπε να κάνει διαφορετικά ο Παναθηναϊκός για να παίζει με βαθμολογικό άγχος 4 αγωνιστικές πριν το τέλος και όχι μονάχα για το γόητρό του;

«Σίγουρα δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Δεν μας αρέσει το γεγονός ότι δεν κυνηγάμε μια θέση στην οκτάδα ή ακόμα καλύτερα δεν παίζουμε για το πλεονέκτημα, μας στενοχωρεί αυτό. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε μπροστά. Οφείλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε στην Ευρωλίγκα και να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα».

Σήμερα έμεινες στο παρκέ πάνω από 21 λεπτά και γενικότερα όσο περνάνε τα παιχνίδια κερδίζεις χρόνο συμμετοχής. Έχεις αρχίσει να νιώθεις και να βλέπεις ότι πλέον ο Λευτέρης δεν δοκιμάζεται για το μέλλον αλλά παίζει για το παρόν;

«Εγώ σίγουρα κοιτάζω τη δουλειά μου και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος. Μοχθώ για να κάνω στο παρκέ αυτά που μου λένε οι προπονητές, να παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ και να δίνω το 100% στο γήπεδο είτε αγωνίζομαι για ένα λεπτό είτε για 20. Από εκεί και πέρα θέλω να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».
5847118.jpg

Πλέον ακολουθεί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία σας συνάντηση φτάσατε πραγματικά κοντά στο να βάλετε στοπ στο αρνητικό σερί των 12 σερί ηττών που υπάρχει. Πιστεύεις, έχει έρθει η ώρα για να το διακόψετε;

«Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα καλά από μεριάς μας. Εμείς θα πάμε να δώσουμε στο ΣΕΦ ό,τι καλύτερο έχουμε, θα παίξουμε για τη νίκη και σίγουρα θα είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται».
5847110.jpg

Ο προπονητής σου, μετά την ήττα από την ΑΕΚ δήλωσε πως ‘’αφού δεν έχει ζητήσει κανείς συγγνώμη όλο το χρόνο μετά από ένα κακό αποτέλεσμα ή μια κακή εμφάνιση, θα το κάνω εγώ που είμαι ένα μήνα στην ομάδα’’. Τι έχει να σχολιάσεις πάνω σε αυτό;

«Ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα από την ΑΕΚ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Και εγώ και ο καθένας μας εδώ μέσα έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όλοι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο για ήττες σαν αυτή. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, πρέπει και το οφείλουμε στην ιστορία του να παίζουμε πιο σκληρά σε όλα τα παιχνίδια».
 

Τι έχει αλλάξει ο κόουτς Σερέλης;

«Σίγουρα έχει μεγαλώσει το ροτέισον της ομάδας. Έχει δώσει λεπτά και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζαμε τόσο, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ. Και αυτό μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση. Επίσης θεωρώ πως με εκείνον στον πάγκο έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα, θέλοντας να πιέσουμε περισσότερο στη μπάλα».

 

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0