Face to Face

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο BN Sports: «Στα play-out θα πηγαίνουμε από τελικό σε τελικό»

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο BN Sports: «Στα play-out θα πηγαίνουμε από τελικό σε τελικό»

Στον αγώνα «ζωής ή θανάτου» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (12/03) οι Νικαιώτες πήραν σπουδαία νίκη με 1-0 για την 26η αγωνιστική της Super League με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να είναι ο βασικός «πυλώνας» της αμυντικής λειτουργίας του Ιωνικού. Ο «Τσίγκρι» μίλησε στο BN Sports για το παιχνίδι και τα play-out που είναι «προ των πυλών». Ενώ είπε και το δικό του ευχαριστώ στον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο και υποστηρίζει την ομάδα.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

 

Τι και αν έχει πατήσει τα 36 του χρόνια, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ο «βράχος» της άμυνας του Ιωνικού. Με την εμπειρία του δίνει σταθερότητα και σιγουριά βοηθώντας τα μέγιστα στον αγώνα που δίνει η ομάδα του για να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου.  

Με σημαία της Ουκρανίας στον λαιμό ο Τσιγκρίνσκι | overfm.gr

Στον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης η νίκη ήταν μονόδρομος και το τελικό 1-0 έδωσε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» στην ομάδα του Ιωνικού. Το γρήγορο γκολ του Μάντζη στο 7ο λεπτό έδωσε μεγάλο ψυχολογικό «μπουστάρισμα» στην ομάδα ενώ και η κόκκινη που δέχθηκε ο Αλάγκμπε στο 43ο λεπτό απλοποίησε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο Ουκρανός αμυντικός πραγματοποίησε (άλλη) μία εξαιρετική εμφάνιση και δεν επέτρεψε στον Αστέρα να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.



«Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη και ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να ήμαστε οργανωμένοι αμυντικά ειδικά μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τα καταφέραμε. Δεν επιτρέψαμε στην Τρίπολη να δημιουργήσει καμία φάση καθώς ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για το παιχνίδι αυτό. Αμυνθήκαμε καλά και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Το σημείο κλειδί του παιχνιδιού ήταν η κόκκινη κάρτα. Η πίεση για το σημερινό παιχνίδι ήταν μεγάλη, μπορεί να μην κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά στο τέλος πήραμε την νίκη και πρέπει να προχωρήσουμε».

 

Οι οπαδοί του Ιωνικού γνώριζαν πολύ καλά την σημαντικότητα του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης και για αυτό τον λόγο κατέκλυσαν το «Δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης» με σκοπό να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πέρασε απαρατήρητο από τονΤσιγκρίνσκι που ένιωθε τον «παλμό» της κερκίδας σε κάθε του βήμα στον αγωνιστικό χώρο.

«Εδώ στην Νίκαια νιώθουμε την υποστήριξη του κόσμου συνέχεια. Σήμερα η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα ήταν πιο καυτή από ότι συνήθως, αλλά πάντα είναι ωραία να παίζουμε εντός έδρας μπροστά στους οπαδούς μας. Μας βοηθάει να ξέρουμε πως ο κόσμος μας υποστηρίζει, κάτι τέτοιο μας δίνει την δύναμη για να συνεχίσουμε»

 

Ο Ιωνικός πλέον βρίσκεται στην 12η θέση με 18 βαθμούς. Πίσω του σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι Λαμία και Λεβαδειακός με 17. Με τα play-out να είναι μόλις μερικές μέρες μακριά η ομάδα της Νίκαιας θα δώσει μία σκληρή «μάχη» για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Τσιγκρίνσκι το γνωρίζει καλά αυτό και δείχνει διατεθειμένος να παλέψει μέχρι τέλους για να αποφύγει ο Ιωνικός έναν οδυνηρό υποβιβασμό.

«Στα play-out που έρχονται θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, από τελικό σε τελικό. Θα είναι μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων αλλά εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει όμως να τα βλέπουμε όλους του αγώνες ξεχωριστά, παιχνίδι με παιχνίδι».



www.bnsports.gr     

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0