Face to Face

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις στο BN Sports: «Ήρθε η ώρα να γίνουμε περισσότερο ομάδα»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις στο BN Sports: «Ήρθε η ώρα να γίνουμε περισσότερο ομάδα»

Η απουσία του, τόσο λόγω θέσης όσο και εξαιτίας αγωνιστικής ανόδου, στοίχισε στον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα όχι όμως και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις λίγη ώρα μετά την εντυπωσιακή ανατροπή του «τριφυλλιού» μίλησε στο BN Sports για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι συμπαίκτες του, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως τη Δευτέρα (13/3) θα είναι διαθέσιμος για ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Περιχαρής, με την μαύρη φόρμα του, χαμογελαστός. Μπορεί ο Αρτούρας Γκουντάιτις να μην βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην ανατροπή κόντρα στον… χρυσοπληρωμένο Ερυθρό Αστέρα, του οποίου ο πακτωλός χρημάτων φαίνεται πως δεν είναι αρκετός, παρόλα αυτά χάρηκε για τους συμπαίκτες του και ό,τι μπορεί να φέρει η νίκη αυτή στους «πρασίνους».
5829090.jpg

Το έτερον ήμισυ του τρομερού απέναντι στους Σέρβους, Γιώργου Παπαγιάννη στην «πράσινη» frontline, Αρτούρας Γκουντάτις, πάνω που… άγγιξε το career high του (κόντρα στην νυν ομάδα του το Γενάρη του 2021 είναι αυτό, 25π.) στο σκοράρισμα στη χιτσκοκική εκείνη ήττα από τη Βαλένθια, τραυματίστηκε στο δάχτυλο και τείνει να συμπληρώσει ένα μήνα στα… πιτς. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα κενά στο στήσιμο της ομάδας άφησαν λειψή τη γραμμή των ψηλών και τον Χρήστο Σερέλη να κάνει αλχημείες (μέχρι και ο Ματζούκας έπαιξε στο 5).

Όπως και να ΄χει, κάποιες φορές το γόητρο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο «φονικό» από το βαθμολογικό ενδιαφέρον και στο φαινόμενο αυτό έγιναν μάρτυρες όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του «εξάστερου» κόντρα τον φλύαρο Ερυθρό Αστέρα.

Λίγο πριν το «τριφύλλι» λοιπόν κάνει ιστορικό χαμηλό με 7 σερί ήττες στα Κύπελλα Ευρώπης, οι «πράσινοι» βρήκαν το χαμένο τους εγωϊσμό και γύρισαν από το -16. Το γεγονός αυτό χαροποίησε τον Λιθουανό σέντερ όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο BN Sports, θεωρώντας πως μία τέτοια νίκη μπορεί να συσπειρώσει τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων, ο Λιθουανός «δεινόσαυρος» αποκάλυψε πως επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πρασίνων», αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας (13/3, 19:05) απέναντι στον ΠΑΟΚ.
5795445_1.jpg

Τι έκανε καλά σήμερα ο Παναθηναϊκός Αρτούρας και έφτασε στη νίκη; Πως είδες τους συμπαίκτες σου;

«Τα παιδιά έκαναν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν βάση στην άμυνα, προσπάθησαν για κάθε μπάλα. Η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη σήμερα, εμφάνισε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος κάποια από τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και γι΄ αυτό έφτασε στη νίκη»

Μετά από 6 συνεχόμενες ήττες, ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Πιστεύεις ότι αυτή η νίκη και ο τρόπος που ήρθε, ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα;

«Νομίζω ότι είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να γίνουμε περισσότερο ομάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο με έναν καινούργιο προπονητή στην άκρη του πάγκου. Πάντα όταν κερδίζεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνεις καλά και όταν χάνεις το αντίστροφο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε θετικά, υπάρχει ακόμα ένας στόχος, να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε».

Ποια είναι η πορεία με τον τραυματισμό σου; Πως αισθάνεσαι;

«Είμαι καλά. Θα μπορέσω να αγωνιστώ στον αγώνα της Δευτέρας για τη Basket League στη Θεσσαλονίκη (σ.σ 13/3 κόντρα στον ΠΑΟΚ, 19:05 στο Παλατάκι).
5773931.jpg

Πως νιώθεις που θα ακούσεις και πάλι τον κόσμο του Παναθηναϊκού να σε χειροκροτά όταν στήνεσαι στη γραμμή των 4,5 μέτρων για να εκτελέσεις ελεύθερη βολή; Σου έλειψε;

«Θα προτιμούσα να τις έβαζα και να μη χρειάζεται όλο αυτό (Γέλια). Μου έλειψε γενικά να βρίσκομαι στο παρκέ, να βοηθάω την ομάδα και ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για το κίνητρο που μου δίνουν».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0