Face to Face

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Παίζουμε όμορφο μπάσκετ, θέλουμε νίκες και τίτλους!»

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Παίζουμε όμορφο μπάσκετ, θέλουμε νίκες και τίτλους!»

Το βραβείο του MVP του παιχνιδιού δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Ήταν απλώς άλλη μία μέρα στη δουλειά για τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε τα… μαγικά του και αφού ολοκλήρωσε το έργο του απέναντι στην Μπάγερν, μίλησε στο BN Sports τόσο για τις βλέψεις της ομάδας, όσο και για τον τρόπο που αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» και μαγνητίζουν το ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Σαν «σίφουνας» ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε την Μπάγερν στο ΣΕΦ (9/3, 102-74) και δεν λέει να το κουνήσει από το ρετιρέ της βαθμολογίας στην EuroLeague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προσέφεραν για ακόμα ένα βράδυ «πλούσιο» θέαμα στους φιλάθλους τους. Ένα βράδυ, όπου είχε και ιστορική σημασία για τους «ερυθρόλευκους», καθώς παραμονή των 98ων γενεθλίων τους, «έσπασαν» το ρεκόρ τους στα εύστοχα τρίποντα, σημειώνοντας 19!

Η παρουσία στα play-off είναι πια δεδομένη. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται πλέον στο «κυνήγι» μίας θέσης στην πρώτη τετράδα, ώστε να διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Αν λάβουμε υπ' όψιν το παιχνίδι απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά και τη γενικότερη εικόνα του συλλόγου στη φετινή διοργάνωση, το συγκεκριμένο ζητούμενο αποτελεί απλώς θέμα χρόνου.

Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Τρινκιέρι; Μα φυσικά, ο «Mr. MVP» του φετινού Ολυμπιακού και Man of the Month για το μήνα Φεβρουάριο στην EuroLeague. Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοφ (18π.), που μετά την εντυπωσιακή νίκη των Πειραιωτών, μίλησε στο BN Sports τόσο για το ματς, όσο και για τους στόχους που υπάρχουν, αλλά και το εντυπωσιακό μπάσκετ που παρουσιάζουν με τους συμπαίκτες του και γνωρίζει την καθολική αποθέωση.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάγερν ήταν ισοπεδωτικός. Συνεχίζετε σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας, πραγματοποιώντας ακόμα μία πολύ πειστική εμφάνιση. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις μετά το παιχνίδι;

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Θέλαμε να μπούμε δυνατά στον αγώνα, διότι στα τελευταία παιχνίδια ξεκινούσαμε κάπως νωθρά και μέναμε πίσω στο σκορ. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και νομίζω πως όλοι βοήθησαν. Μόνο στην τρίτη περίοδο έχω την αίσθηση ότι χάσαμε λίγο το μυαλό μας, έβγαλε και η Μπάγερν όπως είναι λογικό αντίδραση και έβαλε κάποια σουτ. Αλλά νομίζω ότι ως επί το πλείστον για 35 λεπτά παίξαμε εξαιρετικά και πήραμε αυτή τη νίκη απολύτως δίκαια.»

Μετά το Μιλάνο και την ήττα από την Αρμάνι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, με δύο πολύ σημαντικές νίκες μέσα στη διαβολοβδομάδα. Με έξι παιχνίδια να απομένουν πια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι ο πρωταρχικός σας στόχος να παραμείνετε στην κορυφή;

«Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε τόσο με αυτό. Θέλουμε να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Η EuroLeague είναι πολύ απρόβλεπτη, όλοι παλεύουν για κάτι. Κάποιοι για την οκτάδα, κάποιοι για το πλεονέκτημα έδρας και άλλοι για το πρεστίζ τους. Ακόμα και για τη φήμη τους ορισμένοι παίκτες, αλλά και για τα συμβόλαιά τους. Δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε πολύ συγκεντρωμένοι και θα δούμε στο τέλος που θα είμαστε.»

Ενθετη_Βεζε.jpg

Απόψε (Πέμπτη 9/3) ευστοχήσατε σε 19 τρίποντα. Αποτελεί επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην EuroLeague. Πήρατε πραγματικά... φωτιά! Είναι αυτό απόρροια της προπόνησης;

«Το τρίποντο είναι κάτι που το προπονούμε κάθε μέρα σίγουρα. Όμως, θα υπάρχουν και βραδιές που τα σουτ δεν θα μπουν. Άλλοι παίκτες θα είναι πιο εύστοχοι σε ένα ματς απ' ότι σε κάποιο άλλο. Πιστεύω ότι περισσότερο αποτελεί προϊόν της κυκλοφορίας της μπάλας. Πόσο γρήγορα δηλαδή γυρνάμε τη μπάλα και θέλουμε να πασάρουμε ο ένας στον άλλον. Σήμερα πράγματι ήταν η μέρα μας όσον αφορά το μακρινό σουτ.»

Όλοι παραδέχονται αυτή τη στιγμή ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. Οι προσδοκίες έχουν ανέβει αδιαμφισβήτητα. Το γεγονός αυτό θεωρείς ότι ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα;

«Είναι ωραίο που παίζουμε ένα μπάσκετ που αρέσει κατά γενική ομολογία και ελκύει πολύ και τον δικό μας κόσμο. Σχολιάζεται αρκετά, είναι αλήθεια αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα αποτελέσματα. Θέλουμε να προσφέρουμε ωραίο θέαμα, ωστόσο κυρίως αυτό που επιθυμούμε είναι να κερδίζουμε. Να παραμένουμε ψηλά και να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Έχουμε φτάσει ήδη στους πρώτους δύο (σ.σ. Super Cup, Κύπελλο Ελλάδας) και τώρα πηγαίνουμε για τους άλλους δύο (σ.σ. πρωτάθλημα, EuroLeague). Για να γίνει αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι, με όρεξη για δουλειά, χωρίς πολλά λόγια.»

Οι φίλαθλοι δεν σταματούν να γεμίζουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πέρασε ένας μήνας χωρίς κάποιο εντός έδρας παιχνίδι, αλλά όταν αυτό έφτασε, δεν έπεφτε καρφίτσα για δύο συνεχόμενα ματς, μέσα σε δύο μέρες. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς εκείνους;

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφο να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Το ΣΕΦ μας δίνει διαφορετική ώθηση. Πέρυσι είχαμε μόλις μία ήττα εντός έδρας. Φέτος μπορεί να έχουμε τρεις, αλλά πάντα προσπαθούμε να προστατεύσουμε το γήπεδό μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.»

Ενθετη_Βεζε_2.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0