Face to Face

Ο Γιώργος Κυριόπουλος στο BN Sports: «Το 100% για την πρωτιά στην Elite Round»

Ο Γιώργος Κυριόπουλος στο BN Sports: «Το 100% για την πρωτιά στην Elite Round»
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός της Εθνικής Νέων και του ΠαναθηναϊκούΓίωργος Κυριόπουλος, μίλησε στο BN Sports για το κλίμα και τους στόχους της Ελλάδας ενόψει του τουρνουά Elite Round, αλλά και για τις φετινές του εμπειρίες με το «τριφύλλι».

Η Εθνική Νέων γνώρισε σήμερα (28/2) στη Νέα Σμύρνη την φιλική ήττα με 0-1 από το Ισραήλ, παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ. Ήταν η πρώτη αναμέτρηση στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Elite Round του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Κ19 που ξεκινάει τον Μάρτιο.

Το ρόστερ αποτελείται από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, η πλειοψηφία των οποίων αγωνίζεται στη Super League Κ19, αλλά και στη Super League 2 με τις αναπτυξιακές ομάδες του BIG-4 .

Ένας εξ αυτών, ο Γιώργος Κυριόπουλος του Παναθηναϊκού, πρωταγωνιστής στη πρωταθλήτρια ομάδα Κ19 του «Τριφυλλιού» και βασικό 10άρι της Εθνικής Νέων. Ο 18χρονος μίλησε στο BNSports μετά τη λήξη του αγώνα για τους στόχους της Ελλάδας στο τουρνουά Elite Round αλλά και για τις εμπειρίες του με τους «πράσινους» τη φετινή σεζόν.

Δηλώσεις στον Δημήτρη Γέροντα

- Ποιές είναι οι πρώτες σου σκέψεις για το παιχνίδι;

«Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε, να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να δέσουμε σαν ομάδα για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από το σημερινό. Από κει και πέρα, πιστεύω σε εμάς και έχουμε πολλές δυνατότητες να πάρουμε αυτό που θέλουμε.»

- Πως είναι το κλίμα στην ομάδα και ποιος είναι ο στόχος σας για το τουρνουά;

«Το κλίμα είναι πολύ καλό. Κάποιοι γνωριζόμαστε από προηγούμενες κλήσεις και έχουμε παίξει και ως αντίπαλοι στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League. O στόχος είναι να βγούμε πρώτοι στον όμιλο (Εσθονία, Σλοβακία, Ιρλανδία) και να περάσουμε στην επόμενη φάση με όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται.»

- Πως είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο;

«Πιστεύω πως όλοι στην ηλικία μου θέλουμε να πάρουμε αυτή την «προαγωγή», να εκπροσωπίσουμε την Εθνική Ελλάδος και θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει.»

- Όσον αφορά το Παναθηναϊκό, πως ήταν η εμπειρία σου να συμμετέχεις στη προετοιμασία της πρώτης ομάδας;

«Είναι ένα όνειρο για κάθε παιδί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, να γνωρίζει και να προπονείται καθημερινά με τους παίκτες που κάποτε έβλεπε στη τηλεόραση. Εύχομαι και άλλα παιδιά να το ζήσουν αυτό και να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα.»

- Είσαι βασικό μέλος στην Κ19 του Παναθηναίκού που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ευρώπη, ποιοί είναι οι στόχοι σας για το υπόλοιπο της σεζόν;

«Ο μεγάλος στόχος που είχαμε ήταν να συνεχίσουμε και άλλο στο Youth League, αλλά μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να ανεβούμε στην πρώτη ομάδα.»

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0