Face to Face

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στο BN Sports: «Πριν από τα ντέρμπι δεν κοιμόμουνα – Περνάει αλώβητος ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη» (video)

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στο BN Sports: «Πριν από τα ντέρμπι δεν κοιμόμουνα – Περνάει αλώβητος ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη» (video)

Το ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έφτασε και κλέβει την… παράσταση στην 24η αγωνιστική της Super League. Ο Αντώνης Πετρόπουλος έκανε τη δική του πρόβλεψη για το παιχνίδι, αλλά πρώτα μοιράστηκε στο BN Sports τις δικές του, προσωπικές, αναμνήσεις και εμπειρίες.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να... πέσουν στο στίβο μάχης για την 24η στροφή της Super League. Οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν στο Γ. Καραϊσκάκης, με τον Παναθηναϊκό να είναι στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος, είναι ένας άνθρωπος όπου αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά παράλληλα δεν είχε κρύψει ποτέ τα... Παναθηναϊκά του συναισθήματα. Ο 37χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε στο BN Sports πριν από την αναμέτρηση στο Φάληρο και μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες του παρελθόντος και προσωπικά του βιώματα.

Από το τι του είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα λίγο πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το 2012, μέχρι τις επικές... μάχες που λάμβαναν χώρα στην Παιανία στο ξύλινο ποδοσφαιράκι. Φυσικά, μας έκανε μια πρόβλεψη για το παιχνίδι και μοιράστηκε μαζί μας τι περιλαμβάνει μια προετοιμασία πριν από αυτά τα παιχνίδια!

Ποία είναι η άποψη σου για τον φετινό Παναθηναϊκό;
«Θεωρώ ότι είναι μια δεμένη ομάδα και μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται υπομονή όμως, γιατί βλέπουμε πως όλες οι ομάδες κάνουν την “κοιλιά” τους και ειδικά μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Αν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείξει σοβαρότητα και πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, θα έχει πολύ μεγάλη ψυχολογία στην έναρξη των πλέι οφφ».

 Η γνώμη σου για τον Γιοβάνοβιτς ποια είναι;
«Το έχω πει ξανά! Είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να μένει στην ίδια ομάδα για πολλά χρόνια. Είναι ένα παράδειγμα που βλέπουμε στο εξωτερικό. Παλιά κάθε τρεις και λίγο οι προπονητές άλλαζαν. Πλέον η διοίκηση του Παναθηναϊκού το έχει καταλάβει αυτό, αλλά και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς έχει δώσει αποδείξεις. Παίρνει από όλους τους παίκτες το 101% και αυτό είναι πολύ βασικό. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά το πρωτάθλημα, πήρε το κύπελλο, ξέρει το ελληνικό στοιχείο και πάει βήμα-βήμα».

5783307_1.jpg

Ποια είναι η εξέλιξη που παρατηρείς ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή ομάδα;
«Αρχικά κινήθηκε πολύ στοχευμένα στο μεταγραφικό σχεδιασμό κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να λένε πως καθυστερεί, αλλά δεν είναι εύκολη αυτή η διαδικασία. Πρέπει να ταιριάζει στην ομάδα και να μην χαλάει το κλίμα. Είναι πολύ βασικό το γεγονός ότι κάνει ανανεώσεις και κρατάει τον κορμό της ομάδας. Έχει σιγά-σιγά και μερικούς Έλληνες που μπαίνουν στην εξίσωση. Είναι απαραίτητο το ελληνικό στοιχείο σε μια ομάδα και πλέον λείπει. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω τώρα που είναι πιο “ήρεμος” και έχει θέσει τις σωστές βάσεις θα δώσει έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι και θα αναδείξει ελληνόπουλα».

Για τον Ολυμπιακό;
«Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν δείχνει την εικόνα που μας είχε συνηθίζει τα προηγούμενα χρόνια της “ομάδας”. Έχει μονάδες, έχει παίκτες οι οποίοι είναι μεγάλης αξίας, αλλά δεν έχουμε ακόμα ομοιογένεια. Είναι ασταθής».

«Μου μεταλαμπάδευσε πολλή εμπειρία ο Καραγκούνης - Επικές μάχες στο ποδοσφαιράκι στην Παιανία»

Με τον Παναθηναϊκό έχεις σχέσεις;
«Έχω σχέσεις και με τα παιδιά που είναι σε διοικητικά πόστα, που ήταν στην δική μου εποχή, αλλά και με παίκτες. Με τον Κουρμπέλη μιλάμε. Υπάρχουν σχέσεις, Πάντα θα υπάρχουν σχέσεις με τον Παναθηναϊκό. Δέθηκα πολύ με την ομάδα και είναι ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μου. Με βοήθησε να γίνω αυτός που ήμουν, οπότε έχουμε πάντα θετικές σχέσεις».

Τι σου προσέφερε ο Παναθηναϊκός από θέμα εμπειρίας και ποιος παίκτης σου άλλαξε τον τρόπο σκέψης;
«Ο Παναθηναϊκός, όπως είπαμε, ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα που αγωνίστηκα. Εγώ είχα την τύχη να είμαι Παναθηναϊκός από μικρός. Πήρα πρωτάθλημα, κύπελλο, αγωνίστηκα στην Ευρώπη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Έμεινα πέντε χρόνια στην ομάδα και έχει το μεγαλύτερο μέρος από την αναγνωρισιμότητα μου. Δεν είναι μόνο το χρηματικό κομμάτι, αλλά πως θα γαλουχηθείς. Υπήρχαν παίκτες που ήταν κομβικοί για να διαμορφώσεις χαρακτήρα. Ο Γιώργος Καραγκούνης με βοήθησε πάρα πολύ και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Μου μεταλαμπάδευσε πολλή εμπειρία, που πιστεύω τα επόμενα χρόνια, που θα ασχοληθώ σε κάποιο άλλο πόστο στο ποδόσφαιρο. Αυτή η εμπειρία δεν αγοράζεται με τίποτα. Ο Γιάννης ο Γκούμας, ο Ζιλμπέρτο, ο Σισέ, ο Κατσουράνης… Τι να πω, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Μάθαινα από αυτούς μόνο που τους έβλεπα να κινούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησα να τα αρπάξω και έτσι έκανα πάντα».

3446921_1.jpg

Πιο στενή παρέα με ποιον έκανες;
«Είχαμε πολύ ελληνικό στοιχείο εμείς τότε. Ήμασταν όλοι μαζί, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Τζόρβας, Γκούμας, Καρνέζης, Μαρίνος, ήταν πάρα πολλοί παίκτες. Είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα. Υπήρχε πάρα πολύ καλό ελληνικό στοιχείο και ήμασταν όλοι μια γροθιά».

Θα μοιραστείς μαζί μας μια ιστορία του τότε;
«Ιστορίες πολλές (σ.σ. γέλια), πολύ γέλιο στα αποδυτήρια, πολύ πείραγμα, τι να λέμε τώρα. Ειλικρινά μπορούμε να πούμε αμέτρητες ιστορίες».

 Μια ξεχωριστή;
«Δίναμε επικές “μάχες” στο ποδοσφαιράκι. Είχαμε ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι στην Παιανία και δίναμε… απεριόριστες μάχες. Εγώ δεν ήμουν πολύ καλός (σ.σ. γέλια), ήμουν ομάδα με τον Τζόρβα και τον “Κάρα”. Έχανα πολύ όμως (σ.σ. γέλια). Ο Βύντρα με τον Σπυρόπουλο ήταν πολύ καλοί».

 Μετά υπήρχε και το ανάλογο «κράξιμο» να φανταστώ;
«Κανονικά, μου έλεγε ο Γιούρκας “σφίξε ρε το χέρι σου” και εγώ του έλεγα “εδώ δεν μπορώ να σφίξω το αριστερό πόδι στο σουτ, θα μπορέσω το χέρι;”. Είχε πολύ γέλιο, αλήθεια».

«Δεν μπορείς να κοιμηθείς πριν τα ντέρμπι»

Πως τελείωσε η συνεργασία σου με τον Παναθηναϊκό;
«Μετά την πολυμετοχικότητα υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις. Έφυγαν πολλοί Έλληνες τότε και δεν είχε ανανεωθεί ούτε το δικό μου συμβόλαιο. Ήταν δύσκολος ο αποχωρισμός. Ανάμικτα τα συναισθήματα. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις για να μείνω, αλλά μετά δεν συνεχίστηκαν. Στη ζωή πρέπει να προχωράμε. Πήγα στην ΑΕΚ και ήθελα να την βοηθήσω να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στην αρχή τα γκολ μπήκαν, φύγαμε από τις επικίνδυνες θέσεις, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό έγινε ότι έγινε και δυστυχώς η ομάδα έπεσε». 

Τώρα σε ρυθμούς ντέρμπι, πως νιώθει ένας παίκτης στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου του;
«Πριν από αυτά τα παιχνίδι πολλοί δεν μπορείς να κοιμηθείς. Μερικά βράδια πριν το ντέρμπι έχεις αυτό το “καλό” άγχος. Δημιουργικό άγχος, θες να αποδείξεις».

3605270_2.jpg

Τι σκέφτεσαι δηλαδή;
«Φάσεις που έχεις δουλέψει στην προπόνηση, κάποιες εμφανίσεις σου που θα σου ανεβάσουν την ψυχολογία, γενικά. Είναι πολύ σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό σίγουρα πρώτα από όλα να έχεις την υγεία σου, αλλά το ψυχολογικό κομμάτι, είναι εξίσου σημαντικό. Σκέφτεσαι τα πάντα για να προσφέρεις στην ομάδα με τον οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και στον πάγκο να είσαι». 

Το ότι απουσιάζει, σε πληθώρα, το ελληνικό στοιχείο πιστεύεις πως αλλάζει το κλίμα;
«Αλλάζει λίγο είναι η αλήθεια. Στην δική μας εποχή, ήταν πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Και σε εμάς και στον Ολυμπιακό όμως. Είναι σημεία που μπορούν να φέρουν αψημαχίες, γιατί υπάρχει αντιπαλότητα, η καλή βέβαια. Θέλει πολύ δουλειά για να μεταφερθεί αυτό στους παίκτες. Οι δύο ομάδες ζούνε για αυτά τα παιχνίδια. Είναι… πιο ντέρμπι και από τα ντέρμπι».

«Δεν θα χάσει ο Παναθηναϊκός - Από πλάγια θα πάνε και οι δύο»

Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία πριν από αυτά τα παιχνίδια;
«Πιστεύω πως οι προπονητές πρέπει να έχει πολλά εναλλακτικά σχέδια. Ο κόσμος παίζει το δικό τους κομμάτι, με “ντοπάρισμα” στους παίκτες. Τέτοια παιχνίδια μπορούν να σου δώσουν τεράστιο αβαντάζ».

Που πιστεύεις ότι θα χτυπήσουν οι δύο ομάδες;
«Τα ντέρμπι συνήθως είναι σφιχτά στην αρχή, ειδικά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τα πρώτα λεπτά είναι αναγνωριστικά. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να πλαγιοκοπήσει, αλλά και ο Ολυμπιακός εκεί έχει δυνατά “χαρτιά”. Τα ντέρμπι όμως, είναι και πως θα πετύχεις τον αντίπαλο. Μπορείς να τα περιμένεις όλα. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι και ο νικητής».

3606136_1.jpg

Η δική σου πιο «δυνατή» ανάμνηση από ντέρμπι;
«Η δική μου είναι στο ματς το 2-2 στο ΟΑΚΑ μέσα (σσ 2012), με το Ρότσα, που μου λέει “μπες μέσα, βάλε γκολ, καθάρισε το” και στο 87’ είχα μια φάση, πλάσαρα τον Κάρολ αλλά απέκρουσε με το μυτάκι, η μπάλα χτύπησε πάνω μου και κατέληξε αουτ. Ούτε καν κόρνερ». 

Μια πρόβλεψη για το παιχνίδι του Σαββάτου;
«Φυσικά θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ένα ντέρμπι. Πιστεύω δεν θα χάσει ο Παναθηναϊκός. Με τα στοιχεία που είδα και στα τελευταία παιχνίδια με τον Άρη και τον Βόλο, δεν θα χάσει. Είναι ομάδα που το παλεύει μέχρι το 90’».

www.bnsports.gr

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0