Face to Face

Ο Λευτέρης Μάκρας στο BN Sports: «Οι αθλητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού προπονούνται δίπλα δίπλα στο πινγκ πονγκ»

Ο Λευτέρης Μάκρας στο BN Sports: «Οι αθλητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού προπονούνται δίπλα δίπλα στο πινγκ πονγκ»
Η «μητέρα των μαχών» στον ελληνικό αθλητισμό είναι προ των πυλών στο δημοφιλέστερο σπορ παρόλα αυτά η αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν φαίνεται πως επεκτείνεται και στο πινγκ πονγκ όπως τονίζει ο προπονητής της γυναικείας ομάδας των «πρασίνων«, Λευτέρης Μάκρας στο BN Sports.
Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη


Η σέντρα του δεύτερου «ντέρμπι αιωνίων» της σεζόν απέχει λίγες μόνο ώρες και όπως είναι λογικό η μεγαλύτερη μερίδα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο, στην πατρίδα μας έχει στρέψει την προσοχή της προς... Φάληρο μεριά.
Makras.jpg

Πέρα από βαθμολογικής σημασίας, τέτοια παιχνίδια έχουν πάντοτε τη δική τους βαρύτητα και εκτός των 4 γραμμών του αγωνιστικού χώρου και αυτό δεν αλλάζει είτε μιλάμε για το λαοφιλέστερο άθλημα είτε για τα λιγότερο προβεβλημένα. Την άποψη αυτή προσυπογράφει και από τη δική του οπτική ο προπονητής της γυναικείας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Μάκρας, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του BN Sports.

Παρά λοιπόν την παραδοχή της ιδιαίτερης χροιάς που έχουν οι αγώνες των «πρασίνων» με τους «ερυθρόλευκους» σε όλα τα σπορ, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη διάκριση του ερασιτέχνη διαχρονικά (κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου την περασμένη σεζόν), τόνισε ωστόσο πως η αντιπαλότητα μένει μονάχα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πινγκ-πονγκ, μιας και ο χώρος είναι μικρός και οι αθλητές των δύο συλλόγων, όσο περίεργο και αν ακούγεται, προπονούνται στις ίδιες εγκαταστάσεις. Φυσικά δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την πορεία της ομάδας και την ευρωπαϊκή διάκριση της τελευταίας διετίας.
panathinaikos_2.webp

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρωταγωνιστούν και στο άθλημα σας! Ποιο είναι το κλίμα κάθε φορά που έρχεστε αντιμέτωποι?

«Κάθε παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού έχει ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερη χροιά, ακόμα και στο πινγκ-πονγκ. Παρόλη την… ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που μπορεί να το συνοδεύει, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να αποδίδουμε τα μέγιστα ανεξαρτήτως ποιον έχουμε απέναντι μας».

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει όμορφες εικόνες είτε από αθλητές (φωτογραφία Καραλή αγκαλιά με Χατζίου) είτε από φιλάθλους (Ηράκλειο Κρήτης, Final-8) των δυο αιωνίων, με τις εκατέρωθεν πλευρές να θέλουν να δώσουν το δικό τους μήνυμα σύμπλευσης! Υπάρχει κάτι τέτοιο και στο πινγκ-πονγκ?

«Η επιτραπέζια αντισφαίριση αποτελεί εξ’ ορισμού ένα ευγενές άθλημα αλλά και εμείς, σαν σύλλογος, φροντίζουμε να κρατάμε μακριά φαινόμενα χουλιγκανισμού. Οι αθλητές μας  προπονούνται στις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις μαζί με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού και γνωρίζονται πολλά χρόνια. Συνεπώς σε ανθρώπινο επίπεδο δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα».

5728420.jpg

Έχετε βρεθεί «παρών» σε επεισόδια απλά και μόνο επειδή έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό?

«Ευτυχώς δεν έχουμε αποτελέσει μάρτυρες κάποιας αμήχανης τέτοιας στιγμής και ελπίζω ούτε και στο μέλλον».

 

Πείτε μας για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και τις ευρωπαϊκές υπερβάσεις της τελευταίας διετίας! Πως ζήσατε την περσινή κατάκτηση; Υπάρχει υποστήριξη από τον ερασιτέχνη και τους φίλους της ομάδας;

«Η περσινή χρόνια θα  μας μείνει αξέχαστη λόγω της κατάκτησης του ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Europe Trophy). Πρόκειται για το μοναδικό ευρωπαϊκό που έχει κατακτήσει ελληνική ομάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και την πρώτη κούπα εκτός των συνόρων για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Νομίζω πως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι πετύχαμε. Βέβαια ήταν κάτι που το είχαμε στο μυαλό μας, όμως άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το ζεις. Η περσινή πορεία και το επιστέγασμα αυτής ήταν απόρροια σκληρής δουλειάς , υπομονής και πίστης, σε συνδυασμό με τη μεγάλη στήριξη της διοίκησης του ερασιτέχνη καθώς και του κόσμου που ήταν δίπλα μας σε κάθε αγώνα σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ακόμα και στο Λινζ της Αυστρίας  είχαμε τη στήριξη από πάρα πολλούς φιλάθλους μας. Η πορεία συνεχίστηκε επιτυχημένα και φέτος με συμμετοχή στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League γυναικών και την πορεία μας μέχρι τα προημιτελικά του Ettu Cup στη συνέχεια, με τη σύνθεση μας να αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ευελπιστούμε να διατηρήσουμε τον τίτλο μας από την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών και να επιτύχουμε κάτι αντίστοιχο και στους άνδρες».

 

Παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; Τι βλέπετε για το ντέρμπι του Σαββάτου το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκη;

«Δεν θα έλεγα πως είμαι μεγάλος φαν του αθλήματος, όχι. Σίγουρα θέλω όπου παίζει ο Παναθηναϊκός να κερδίζει».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0