Face to Face

Η Αναστασία Μαρινάκου στο BN Sports: «Ταλαιπωρούμαι από τραυματισμό αλλά δεν το βάζω κάτω, ‘χτίζω’ από τώρα για την Ολυμπιάδα»

Η Αναστασία Μαρινάκου στο BN Sports: «Ταλαιπωρούμαι από τραυματισμό αλλά δεν το βάζω κάτω, ‘χτίζω’ από τώρα για την Ολυμπιάδα»

Η Πανελληνιονίκης στα 3.000 μέτρα κλειστού στίβου, Αναστασία Μαρινάκου, μίλησε στο BN Sports για τον αγώνα της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τα δύο ατομικά ρεκόρ που «έσπασε» μέσα σε λίγες ημέρες αλλά και για τους στόχους της στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν η νικήτρια στα 3.000 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με χρόνο 9.12.81, σε μία κούρσα που από το ξεκίνημά της έδειξε ότι θα την κερδίσει! Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού κατόρθωσε έτσι να υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς και το 2022 είχε τερματίσει πρώτη στο ίδιο αγώνισμα, μόλις λίγες ημέρες μετά που κατέρριψε δύο φορές σε ισάριθμους αγώνες το ατομικό της ρεκόρ.

Η Μαρινάκου μίλησε στο BN Sports για αυτή την πρωτιά, τα ατομικά ρεκόρ και την προετοιμασία της για το καλοκαίρι και τον ανοιχτό στίβο.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

Αρκετά συναισθήματα είχαν περικλείσει την Αναστασία Μαρινάκου λίγο μετά την κούρσα της στα 3.000 μέτρα. Αφενός η χαρά και η ικανοποίηση για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, αφετέρου η αγωνία και η προσμονή της για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ήταν τρεις θέσεις μακριά από την πρόκριση μέσω του ράνκινγκ και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της στο BN Sports ανέφερε επανειλημμένα τη φράση «Μακάρι να πάνε όλα καλά και να προκριθώ στο Ευρωπαϊκό». Τελικά... όλα πήγαν καλά!

Η Αναστασία είναι μέσα στις 24 αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη στα 3.000 μέτρα και σίγουρα η χαρά της τώρα είναι «διπλή».

Όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ η ίδια ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από έναν τραυματισμό στο πόδι, ενώ παράλληλα την εβδομάδα πριν από την κούρσα ήταν άρρωστη. Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε να σημειώσει έναν καλό χρόνο και να αφήσει υποσχέσεις για τις επόμενες διοργανώσεις.

IMG_7935.jpg

«Χαίρομαι που μαζεύεται τόσος κόσμος για εμας εδώ»

-Είσαι ικανοποιημένη με την κούρσα και το χρόνο σου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

«Ο στόχος μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν να κάνω έναν αντιπροσωπευτικό χρόνο γύρω στο 9.10-9.15 και το έκανα. Την τελευταία εβδομάδα η αλήθεια είναι ότι ήμουν άρρωστη και το φοβόμουν λίγο σχετικά, το πως θα ήμουν στον αγώνα. Παρόλα αυτά πήγε πάρα πολύ καλά, το χάρηκα!

Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή, είχε πάρα πολύ κόσμο και χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί είναι ωραίο να έρχονται να βλέπουν τις προσπάθειές μας. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία και να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι για εμάς εδώ».

image1_2.jpg

«Ταλαιπωρούμαι τέσσερις μήνες από τραυματισμό, 'χτίζω' από τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

-Το τελευταίο διάστημα κατέρριψες δύο φορές το ατομικό σου ρεκόρ. Μία στο Μάντσεστερ και μία στο Μετς. Πώς αισθάνεσαι για τις επιδόσεις σου; Μπορείς να κάνεις και ακόμα πιο καλό χρόνο;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Έχω κάνει εξαιρετική προετοιμασία παρόλο που έχω έναν τραυματισμό στο πόδι μου τους τελευταίους τέσσερις μήνες και ταλαιπωρούμαι αρκετά. Ωστόσο, με τον γιατρό μου προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε ωστε να βγάλω τη χρονιά. Το ήξερα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και ήθελα να τρέξω κοντά στα 9 λεπτά, οπότε ήμουν προετοιμασμένη ότι θα βρίσκομαι κάπου εκεί.

Έτρεξα σε δύο πάρα πολύ καλά μίτινγκ, στο πρώτο (σ.σ. Μάντσεστερ) είχα δυνατό συναγωνισμό, στο δεύτερο (σ.σ. Μετς, 9:05:82) η αλήθεια είναι ότι τον μισό αγώνα τον έτρεξα μόνη μου. Θεωρώ ότι φέτος μπορώ να τρέξω ακόμη πιο γρήγορα, όμως είμαι υπερβολικά χαρούμενη».

-Σε είδαμε να αγωνίζεσαι μόνο στα 3.000 μέτρα, σε αντίθεση με πέρυσι που έκανες το νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που επέλεξες μόνο το ένα αγώνισμα φέτος;

«Φέτος θα τρέξω μόνο σε ένα αγώνισμα, γιατί έχω τον τραυματισμό στο πόδι και ο γιατρός μου είπε ότι δεν χρειάζεται να υπερβάλλω και να κάνω αγώνες οι οποίοι δεν είναι σημαντικοί. Που θα με επιβαρύνουν. Κάτι που δεν ήθελα κι εγώ να κάνω. Για αυτό επικεντρώθηκα στα 3.000 μέτρα, κάτι που θα με βοηθήσει στον ανοιχτό στίβο, όπου στόχος μου είναι τα 5.000 μέτρα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Όλο αυτό το κάνω για να βάλω μία πολύ καλή βάση, για να γίνει μία αξιόλογη επίδοση στα 5.000 μέτρα.

Ωστόσο θα ήθελα να τρέξω και στα 1.500 μ., γιατί πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κι εκεί ένα ατομικό ρεκόρ, αλλά αυτό θα έρθει ανάλογα τον προγραμματισμό και το πως θα εξελιχθεί η σεζόν».

-Τι να περιμένουμε και ποιοι είναι οι στόχοι σου για το καλοκαίρι και τον ανοικτό στίβο;

«Το καλοκαίρι έχει το Μπρούνο Ζάουλι, που είναι ένας αγώνας που θέλω, ιδανικά, να τον κερδίσω! Μετά έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα βέβαια, αλλά εγώ θα το κυνηγήσω. Θα ήθελα να κάνω μία επίδοση κάτω από 15,5 λεπτά. Μακάρι να είμαι υγιής, να μπορώ να κάνω τις προετοιμασίες μου και να τα καταφέρω. Του χρόνου άλλωστε έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θέλω να δώσω το ‘παρών’ και το κυνηγάω, γιατί από φέτος πρέπει να διεκδικώ χρόνους. Δεν γίνεται μέσα σε ένα έτος από 15.50 να πας στα 15 λεπτά. Για αυτό ‘χτίζω, χτίζω, χτίζω’ και μακάρι να τα καταφέρω». 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0