Face to Face

Η Σοφία Σακοράφα στο BN Sports: «Σπουδαίο ο κόσμος να στηρίζει ξανά τον στίβο, ευχαριστώ τα παιδιά που κάνουν υπερπροσπάθειες»

Η Σοφία Σακοράφα στο BN Sports: «Σπουδαίο ο κόσμος να στηρίζει ξανά τον στίβο, ευχαριστώ τα παιδιά που κάνουν υπερπροσπάθειες»

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μίλησε στο BN Sports μετά το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Η «μεγάλη αγκαλιά» στους αθλητές και τις αθλήτριες, το «πλατύ χαμόγελο» για την προσέλευση του κόσμου και η έκκληση της στην πολιτεία για να στηρίξει τις προσπάθειές τους.

Σχετικά Άρθρα

Το διήμερο 18 & 19 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διεξήχθη το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του ελληνικού αθλητισμού. Περίπου 10.000 θεατές βρέθηκαν στο Φάληρο για να ζήσουν από κοντά αυτή τη γιορτή, μία προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μεγάλη δόξα του ελληνικού στίβου, Σοφία Σακοράφα μίλησε στο BN Sports για τη μεγάλη στήριξη που έδειξε ο κόσμος στον στίβο, τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος σε αυτό, καθώς και για την υπόθεση του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί ένα «αγκάθι» για τον χώρο.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

-Σχεδόν 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό τόσο για την Ομοσπονδία, όσο και για εσάς;

«Όπως βλέπετε, χαμογελάω πλατιά, γιατί μετά από τόσα χρόνια βλέπω τον κόσμο να ξαναγυρίζει στον στίβο. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο και πιστεύω είναι πολύ σπουδαίο και για τα παιδιά που αγωνίζονται. Να έχουν στην κερκίδα θεατές, φιλάθλους, να τους χειροκροτούν, να επευφημούν για τις προσπάθειές τους και να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν μαζί με τον κόσμο. Είναι πολύ μεγάλη ιστορία όλο αυτό».

5812395.jpg

«Υπάρχει τρομερό δέσιμο μεταξύ του αθλητή και του κόσμου»


-Έχετε ζήσει μεγάλες στιγμές και εσείς η ίδια, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό το χειροκρότημα που έλαβαν οι αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συγκρίνεται με κάτι;

«Ζούμε με το χειροκρότημα! Ό,τι κάνουμε... Πωπω, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, σαν να είμαι εν ενεργεία αθλήτρια και δεν είμαι. Αλλά θέλω να πω για όλους τους αθλητές, ζούμε με αυτό το χειροκρότημα. Αυτό είναι που μας στηρίζει, μας δίνει δύναμη. Μας δίνει κουράγιο να κάνουμε πιο μεγάλη προσπάθεια γιατί καταλαβαίνετε ότι ο στίβος είναι ένα μοναχικό άθλημα και χρειάζεται να υπάρχει ο κόσμος στο πλάι μας.

Θα σας πω και κάτι που θέλω γιατί το χρωστάω στον κόσμο. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί μετά από τόσα χρόνια που έχω σταματήσει, κοντεύω 40 χρόνια τώρα, είναι σαν να μην έχω σταματήσει ποτέ. Ακόμη περπατάω στο δρόμο και υπάρχει κόσμος που με αγκαλιάζει, που μου απευθύνεται με το μικρό μου όνομα, λες και είμαι η 25χρονη που έριχνα το ακόντιο τότε. Καταλαβαίνετε λοιπόν το δεσμό που υπάρχει μεταξύ του αθλητή και του φιλάθλου».


«Θέλω να κάνω όλα τα παιδιά μία μεγάλη αγκαλιά»


-Μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου βρέθηκαν αυτό το διήμερο στο ΣΕΦ και σαφώς ο κόσμος «διψούσε» για να τα δει από κοντά. Έχετε κάποιο μήνυμα που θέλετε να απευθύνεται στους αθλητές και τις αθλήτριες;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά. Θέλω να τα κάνω μία μεγάλη αγκαλιά γιατί ξέρω ότι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, με ελάχιστες έως μηδαμινές προϋποθέσεις. Δεν έχουμε υποδομές δυστυχώς, τα παιδιά μας δεν έχουν χώρους να γυμναστούν, έτσι όπως έχουν αθλητές σε όλο τον κόσμο και παρόλα αυτά, ό,τι έχουν καταφέρει είναι εξωφρενικά σπουδαία.

Για αυτό παρακαλώ την πολιτεία όσο μπορεί να τελειώσει ότι έχει σκοπό να κάνει σε σχέση με τις υποδομές. Παραδείγματος χάρη το ΣΕΦ, καταλαβαίνετε, το βλέπετε άλλωστε, είναι το γήπεδο που μας φιλοξενεί μεν, αλλά είναι πολύ παλιό δε και θέλει όλο αλλαγή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα φέτος, αλλάξαμε 2-3 διαδρομές στο μήκος για να μην τραυματιστούν τα παιδιά και τον τάπητα του ύψους. Αυτά δεν αρκούν...».

-Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε την άποψή σας για την υπόθεση του Αγίου Κοσμά και το πως το βιώνετε όλο αυτό.

«Η υπόθεση του Αγίου Κοσμά είναι κάτι που μας πονάει πάρα πολύ. Δυστυχώς την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να φύγουν τα παιδιά από τους ξενώνες. Μας είπαν ότι υπάρχει μία σύμβαση, λογικό, της πολιτείας και της επιχείρησης. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα που δεν μας αφορά εμάς.

Αυτό που θέλουμε είναι η πολιτεία να έχει εξασφαλίσει και τους αθλητές, για το που θα μείνουνε και τα γήπεδα στα οποία θα γυμνάζονται. Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι τουλάχιστον τα γήπεδα μέχρι να φτιαχτούν αυτά που έχουν υποσχεθεί να μην τα ακουμπήσουν και τα γκρεμίσουν.

Ικετεύω την πολιτεία να φτιάξει το Ολυμπιακό Στάδιο, να φτιάξει τα γήπεδα, το γήπεδο των ρίψεων που μας λείπει, να φτιάξει το κλειστό που τρέχει από παντού νερά και δεν είναι χώρος για να γυμνάζονται οι αθλητές και αυτό είναι μία κατάσταση που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Βέβαια, όπως θα είδατε και το Σάββατο, αλλά και στην γιορτή των βραβείων του ΣΕΓΑΣ, τιμήσαμε ανθρώπους που στέκονται δίπλα μας και έχουν να κάνουν με τη δημοτική αρχή και τις περιφερειακές αρχές ανά τη χώρα. Έχουμε καλή συνεργασία και με τους δήμους και με τις περιφέρειες, που μας βοηθούν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ από καρδιάς, ειλικρινά».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0