Face to Face

O Τάρικ Μπλακ στο BN Sports: «Το μυστικό είναι ότι θυσιάζουμε το εγώ μας για το καλό του Ολυμπιακού» (video)

O Τάρικ Μπλακ στο BN Sports: «Το μυστικό είναι ότι θυσιάζουμε το εγώ μας για το καλό του Ολυμπιακού» (video)

Ήρθε ως ο τρίτος, στην ιεραρχία, ψηλός και παρόλα αυτά, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς Μπαρτζώκα με τη μαχητικότητά του. Ο Τάρικ Μπλακ αφού συνεχάρη τον Παναθηναϊκό, μίλησε στο BN Sports για τον έλεγχο των συναισθημάτων στην τρίτη περίοδο, το… ένας για όλους και όλοι για έναν αλλά και την «παγίδα» που κρύβει ο τελικός.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Ηράκλειο – Μάνος Φυρογένης

Ο Τάρικ Μπλακ αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα αθλητή που μέσω της προσπάθειας έχει «κερδίσει» άπαντες. Αν και ήρθε ως συμπληρωματική λύση, έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί χάρις την μαχητικότητά του και το εκτόπισμά του, σε αρκετά παιχνίδια.

Μετά την 11η σερί νίκη επί του «αιωνίου αντιπάλου» ο απόλυτα προσγειωμένος Τάρικ Μπλακ απάντησε στις ερωτήσεις του BN Sports για αυτά που έκανε καλά ο Ολυμπιακός ώστε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και όχι μόνο. Από τον έλεγχο των συναισθημάτων που υπήρξε το κομβικό σημείο ώστε να βαφτεί ο ημιτελικός «ερυθρόλευκος», μέχρι την απαιτούμενη σοβαρότητα που χρειάζεται να δείξουν κόντρα στο Περιστέρι και το περίφημο «ένας για όλους και όλοι για έναν» που επικρατεί στον Πειραιά και φέρνει τα αποτελέσματα.
5811518.jpg

Πως έζησες Ταρίκ τον ημιτελικό και τι έκανε καλά ο Ολυμπιακός;

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για τη μαχητικότητά του και την προσπάθεια. Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ως ένα τέτοιο το είδαμε. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο. Ίσως στην αρχή είμασταν λίγο παραπάνω ενθουσιασμένοι με την πρόκληση που είχαμε μπροστά μας ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό που ξέρουμε καλά, είμασταν πιεστικοί και κερδίσαμε».

Τι είπατε στο ημίχρονο και κάνατε τέτοια τρίτη περίοδο με σερί 17-0;

«Ήταν τόσο μεγάλο; Ουάου (Γέλια). Ελέγξαμε τα συναισθήματά μας, αυτό. Η συγκέντρωση πήρε τη θέση του υπέρμετρου ενθουσιασμού. Ήταν ημιτελικός σε μια διοργάνωση που κρίνει τίτλο, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και γι΄ αυτό πήγαμε να… χαθούμε λίγο στην αρχή. Όμως υπάρχει πίστη στις δυνατότητές μας, ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Ο κόουτς μας είπε απλά να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μας χαρακτηρίζει, να σουτάρουμε ελεύθερα, με αυτοπεποίθηση, να ελέγξουμε το ρυθμό. Βγήκαμε, το κάναμε και κερδίσαμε».
εικόνα_Viber_2023-02-19_00-11-45-788.jpg

Στις κερκίδες υπάρχον οπαδοί και των δύο ομάδων, γεγονός που δεν συμβαίνει στην Αθήνα. Πως το έζησες;

«Ήταν σίγουρα διαφορετικά. Εδώ ήταν λιγότεροι αριθμητικά οπότε δεν υπήρχαν τόσες φωνές, τόση φασαρία όπως στην Αθήνα. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο παθιασμένα. Επηρεάζουν πολύ περισσότερο το ρυθμό, το παιχνίδι. Νομίζεις ότι θα μπουν μέσα (Γέλια). Ήταν όμορφα όμως διότι δεν έγινε το παραμικρό, δεν ξέφυγαν τα πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ήταν πολύ όμορφες οι εικόνες».

Αν και βρίσκεσαι λίγους μήνες στην ομάδα, τόσο εσύ όσο και τα άλλα παιδιά, φαίνεται πως έχετε δέσει αρμονικά. Ποιο είναι το μυστικό;

«Είμαστε μια πραγματική ομάδα, ένα σύνολο μια γροθιά. Δεν παίζουμε για τα στατιστικά μας και πολλές φορές τα… θυσιάζουμε, αυτά και την προσωπική μας εικόνα για το κοινό καλό. Το έχουμε εμπεδώσει καλά αυτό και το κάνουμε όλοι. Ήταν και αυτό που μας είπε ο κόουτς στην πρώτη μας προπόνηση. Ότι όποιο σύστημα και αν παίζουμε, όποιος και αν πάρει το σουτ στο τέλος, βγαίνει από μία ομαδική προσπάθεια, όπου όλοι έχουμε συνεισφέρει».

Ήσουν η τελευταία απόκτηση ψηλού και παρόλα αυτά έχεις κερδίσει με το «σπαθί» σου ενεργή θέση στο ροτέισον και έχεις βοηθήσει σε αρκετά παιχνίδια να έρθουν οι νίκες. Πως το κατάφερες;

«Απλά ήμουν και είμαι ο εαυτός μου. Προσαρμόστηκα γρήγορα, τα παιδιά με έκαναν από την αρχή να νιώσω μέλος της ομάδας. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση, ακολουθώ τις οδηγίες και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στους αγώνες. Έχω παίξει σε αντίστοιχα μεγάλα κλαμπ οπότε δεν ήταν πρόβλημα το επίπεδο για εμένα».
5811302.jpg

Ο Ολυμπιακός παίζει στα… κόκκινα από την αρχή της σεζόν και όλοι μιλούν με τα καλύτερα για εσάς. Θεωρείς θα έχει την ίδια πορεία μέχρι τέλους;

«Είναι ερώτηση παγίδα (Γέλια). Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Εμείς θα κοιτάξουμε μέρα με τη μέρα να συνεχίζουμε τη δουλεία μας, να προσπαθούμε στις προπονήσεις και να είμαστε σοβαροί στους αγώνες. Να είμαστε όλοι υγιείς επίσης, να μπαίνουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε».

Κλείνοντας θα ήθελα την άποψή σου για τον τελικό και την ομάδα του Περιστερίου;

«Σίγουρα πήραμε μία σημαντική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά αν σταθούμε σε αυτή, δε θα έχουμε πετύχει τίποτα. Το Περιστέρι είναι μία πραγματικά καλή ομάδα, έχει κάποιες ποιοτικές μονάδες, έναν ικανό προπονητή κα μας δυσκόλεψαν πριν λίγες εβδομάδες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, πρέπει να είμαστε σοβαροί».

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0