Face to Face

Ο Τάσος Αυλωνίτης στο BN Sports: «Η Super League 2 είναι πολύτιμη κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται»

Ο Τάσος Αυλωνίτης στο BN Sports: «Η Super League 2 είναι πολύτιμη κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται»
Επαναπατρισμός, αλλά... διακοπή! Ο Τάσος Αυλωνίτης στάθηκε «τυχερός μες την ατυχία του», όπως αναφέρει μιλώντας στο BN Sports. Ο Πανσερραϊκός, το «στοπ» στη Super League 2, αλλά και το φαβορί για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας!
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

«Λουκέτο» στη Super League 2, αναγκαστική παύση και στις καριέρες των ποδοσφαιριστών. Άλλη μία χρονιά, κατά την οποία η πολύπαθη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καλείται να βιώσει ένα σταμάτα-ξεκίνα. Πέραν των σύλλογων, «θύματα» και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος: οι ποδοσφαιριστές. Μεταξύ αυτών και ο Τάσος Αυλωνίτης.

Ένα από τα πιο «βαριά» βιογραφικά στη φετινή εκδοχή της Super League 2, με «θητεία» σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και παράλληλα, Πρωταθλητής Κύπρου το 2022, με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Λίγες ημέρες μετά την έλευση του 2023 πήρε τη μεγάλη απόφαση να επαναπατριστεί στα 33 του χρόνια, για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, ύστερα από μία πενταετία εκτός συνόρων.

Μιλώντας στο BN Sports αναφέρεται στο πώς βιώνει την παρούσα κατάσταση στη Super League 2 τόσο ο ίδιος, όσο και ο σύλλογος που αγωνίζεται, ενώ σχολιάζει την «κούρσα» τίτλου και της Super League 1.



«Δεν είναι κάτι ευχάριστο για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν το περιμέναμε και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Απλώς συνεχίζουμε να προπονούμαστε και αναμένουμε τις εξελίξεις»
ανέφερε αρχικά.

«Έλειπα για χρόνια από την Ελλάδα, αλλά γνωρίζω τι γίνεται στη δεύτερη κατηγορία. Υπήρχαν προβλήματα από τότε που αγωνιζόμουν στο Αιγάλεω το 2007, στην αρχή της καριέρας μου. Προφανώς, τα οικονομικά δεδομένα από τότε έχουν αλλάξει. Τίθεται ένα βιοποριστικό ζήτημα. Οι σύλλογοι και οι ιθύνοντες αυτών, χρειάζονται τα χρήματα.

Η δεύτερη κατηγορία είναι προθάλαμος για την πρώτη. Αγωνίζονται τόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό. Πολλοί παίκτες δεν "βγαίνουν" από ακαδημίες, αλλά από τη Β' Εθνική, όπως ονομαζόταν παλιότερα. Είναι πολύτιμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Εγώ είμαι τυχερός. Βρίσκομαι σε έναν σύλλογο πολύ οργανωμένο, διοικητικά και οικονομικά, όπου δεν υπάρχουν στάσεις πληρωμών, για παράδειγμα. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι πως ποδοσφαιριστές θα αντιμετωπίσουν βιοποριστικά προβλήματα».



Κάπως έτσι, ο Τάσος Αυλωνίτης δίνει μία τέλεια «πάσα», για να αναφερθεί στην προσπάθεια του Πανσερραϊκού, του πρωτοπόρου στον βόρειο όμιλο της Super League 2, που η διακοπή τον βρήκε στο +6 από τη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα, Λάρισα.

«Η αλήθεια είναι πως έκοψε τον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας, αλλά πρέπει να πορευτούμε με τα νυν δεδομένα.

Σε προσωπικό επίπεδο, ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μας. Μέσω των φιλικών που γίνονται, θα έχω την ευκαιρία να πάρω αγωνιστικά λεπτά και να παρουσιαστώ πιο έτοιμος.

Θέλω να βρω τα πατήματά μου και να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας. Το πρότζεκτ του Πανσερραϊκού για επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, ο τρόπος που με προσέγγισε ο πρόεδρος του συλλόγου, δείχνοντάς μου μεγάλο ενδιαφέρον και καλύπτοντας τις οικονομικές μου ανάγκες, με έκανε να πω το "ναι". Άλλωστε, ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, μιας κι έχω οικογένεια, πλέον».

Πριν «αναχωρήσει» για το εξωτερικό για πρώτη φορά, όμως, ο Τάσος Αυλωνίτης πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, ενώ για έναν χρόνο (2017/18), αγωνίστηκε και με αυτήν του Παναθηναϊκού.

Με περισσότερες από 80 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, το γνωρίζει εκ των έσω και δίνει τη δική του «ανάγνωση» της φετινής κούρσας για τον τίτλο.

«Απολαμβάνω το γεγονός πως τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Όπως είχα αναφέρει και στις δηλώσεις μου, όταν αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτήν την περίοδο. Ο παράγοντας που θα κρίνει σχεδόν τα πάντα, όμως, είναι τα play-offs.

Αν κάποια ομάδα καταφέρει να "μπει" σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα με 6-7 βαθμούς διαφορά, τότε ναι. Έχει τον πρώτο λόγο.

Αν όχι, όμως, και οι διαφορές μείνουν στον έναν ή στους δύο βαθμούς, φαβορί θα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην περίοδο των play-offs».

*Photo Credits: Panserraikos FC 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0