Face to Face

Ο Ντούρου Γκόγκουα του ΕΟΣ Αχαρνών στο BN Sports: «Ικανοποίηση για τις επιτυχίες, αλλά εχθρός του καλού, το καλύτερο!»

Ο Ντούρου Γκόγκουα του ΕΟΣ Αχαρνών στο BN Sports: «Ικανοποίηση για τις επιτυχίες, αλλά εχθρός του καλού, το καλύτερο!»
Η ομάδα Τζούντο του ΕΟΣ Αχαρνών επέστρεψε με τις αποσκευές της γεμάτες μετάλλια από τη Λάρνακα της Κύπρου και ο προπονητής του συλλόγου, Ντούρου Γκόγκουα, μίλησε στο BN Sports για την άκρως επιτυχημένη παρουσία στο Διεθνές Τουρνουά «Cristodoulides Cup 2023».
Έξι χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια. Η ομάδα Τζούντο του ΕΟΣ Αχαρνών «σάρωσε» στη Λάρνακα της Κύπρου, με μικρούς και μεγάλους αθλητές, να συνδυάζουν καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, σε ένα άκρως απαιτητικό διεθνές τουρνουά, το «Cristodoulides Cup 2023», που διεξήχθη στις 28 και 29 Ιανουαρίου, με συμμετοχή από Σερβία, Γεωργία, Ισραήλ, Αγγλία, Πολωνία, Ουκρανία και Ελλάδα.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον προπονητή του συλλόγου, Ντούρου Γκόγκουα, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις επιτυχίες του ΕΟΣ Αχαρνών, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά από την ομάδα του.

ipiccy_image_1.jpg

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από τις επιτυχίες των παιδιών στο τουρνουά, αλλά πάντα λέω και πιστεύω, πως μπορούσαμε και καλύτερα. Δεν κοιτάω μόνο τα μετάλλια, αλλά και τον τρόπο της νίκης»
ανέφερε αρχικά.

«Το Τζούντο είναι πολύ τεχνικό άθλημα. Σε κάποιες ηλικίες, πλέον, δεν μου αρκεί η νίκη. Θέλω η εκτέλεση της κάθε λαβής να είναι ποιοτική.

Το επίπεδο στη Λάρνακα ήταν πολύ υψηλό, το τουρνουά ήταν δύσκολο και γι' αυτό είμαι ικανοποιημένος, αλλά πάντα, εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, επειδή δουλεύω καθημερινά με τα παιδιά και ξέρω τις ικανότητές τους».

Αναλυτικά οι επιτυχίες του συλλόγου στο Διεθνές Τουρνουά «Cristodoulides Cup 2023»:

Χρυσό: Αδακτυλίδης Γιώργος, 66κγ Παίδων Β με 2 νίκες.
Χρυσό: Γκόγκουα Μαρίλενα, 52κγ Νεανίδων με 4 νίκες.
2 Χρυσά: Κωστελίδης Ιωάννης, +90κγ Εφήβων και +100 κγ Νέων Ανδρών 4 νίκες.
2 Χρυσά: Ξανθοπουλου Σοφία, - 63κγ Νεανίδων και - 63κγ Νέων Γυναικών με 5 νίκες.

Ασημένιο: Παπαδόπουλου Άννα, 70 κγ Γυναικών
Ασημένιο: Σαββίδου Βαλεντίνα, 52κγ Κορασίδων Α με 4 νίκες σε 5 αγώνες.

Χάλκινο: Μαυρίδης Κωνσταντίνος, 34κγ Παίδων Α με 4 νίκες σε 5 αγώνες.
Χάλκινο: Αρζουμανίδης Μιχάλης, 55κγ Παιδων Β με 4 νίκες σε 5 αγώνες.
Χάλκινο: Χαΐδου Κωνσταντίνα, 48κγ Νεανίδων.
Χάλκινο: Ζαραφωνίτης Αλέξιος, +90 Εφήβων και 100 κγ Νέων.
εικόνα_Viber_2023-02-02_11-40-46-705_1.jpg

5η θέση έχουν κατακτήσει Τοσουνίδης Νίκος και Ντούλας Νικόλαος, με 2 νίκες σε 4 αγώνες.

Ο Ντούρου Γκόγκουα βρίσκεται στον ΕΟΣ Αχαρνών από το 2003, σε έναν σύλλογο υψηλού επιπέδου, από τον οποίο «βγήκαν» πρωταθλητές, Βαλκανιονίκες, αλλά και η Ελισάβετ Τελτσίδου, που έδωσε το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

τελτσίου.png

«Πρώτος μας στόχος, όταν έρχεται ένα παιδί; Να είναι υγιές και γυμνασμένο. Πλήρης γυμναστική, σε όλο το σώμα, και πειθαρχία. Ο πρωταθλητισμός ίσως ακολουθήσει. Χρειάζεται να το θέλει και το παιδί και οι γονείς του. Το πρώτο μέλημα, όμως, είναι να έρχεται και να το απολαμβάνει.


Η προσέλευση στα ατομικά αθλήματα βελτιώνεται σταδιακά. Αρκετά παιδιά μικρών ηλικιών διαλέγουν το Τζούντο, ωστόσο όσο πλησιάζει η ώρα των Πανελληνίων εξετάσεων, παρατηρείται πτώση».

Η συζήτηση «έκλεισε» με το μόνιμο ερώτημα προς τους ανθρώπους που «υπηρετούν» λιγότερο δημοφιλή αθλήματα: «Υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία;»

«Η Ομοσπονδία βοηθά, ώστε να διοργανώσουμε τουρνουά, φιλικούς αγώνες, προπονήσεις, σεμινάρια, έρχονται προπονητές για να μιλήσουν. Βοηθά σύμφωνα με το μπάτζετ που έχει. Κάνει ό,τι μπορεί. Ειδικά τους αθλητές που φέρνουν κάποια αποτελέσματα, τους βοηθάει πολύ. Παράλληλα, αρκετοί γονείς, με χορηγίες και άλλους τρόπους, ενισχύουν την προσπάθειά μας.

Σίγουρα, όμως, τόσο η ομοσπονδία, όσο και τα σωματεία, χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, αλλά γνωρίζουμε, πως το μεγαλύτερο μέρος αυτής, πηγαίνει προς τα ομαδικά αθλήματα».



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0