Face to Face

Ο Βαγγέλης Ζούγρης στο BN Sports: «Είμαι ευλογημένος που ήρθε ο Σπανούλης στη ζωή μου» (video)

Ο Βαγγέλης Ζούγρης στο BN Sports: «Είμαι ευλογημένος που ήρθε ο Σπανούλης στη ζωή μου» (video)

Με το χαμόγελο στα χείλη και λίγη ώρα μετά το ματς-θρίλερ στο Περιστέρι κόντρα στον Ολυμπιακό, η μεγάλη… αποκάλυψη της αναμέτρησης, Βαγγέλης Ζούγρης, μίλησε στο BN Sports. Από αυτά που έκανε καλά η ομάδα του και την προετοιμασία του για να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» ψηλούς μέχρι τον άνθρωπο που άλλαξε τη ζωή του, όπως τόνισε, Βασίλη Σπανούλη.

Σχετικά Άρθρα

Το κλίμα που επικρατούσε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν σχεδόν… πανηγυρικό. Και μπορεί οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» να μην πήραν το ροζ φύλλο αγώνα όμως κέρδισαν τις καρδιές και το θαυμασμό των ουδέτερων, φτάνοντας τον πρωτοπόρο της Euroleague στο αμήν του.

Όλοι οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κατέθεσαν ψυχή τε και σώματι όμως ένας έκλεψε την παράσταση. Και παρότι ο Σιλβέν Φρανσίσκο πήγε να του… πάρει τη δόξα στο φινάλε, η χθεσινή βραδιά άνηκε στον 18χρονο φόργουορντ/σέντερ, Βαγγέλη Ζούγρη, ο οποίος φρόντισε με τα κατορθώματά του στο παρκέ, να κάνει γνωστό το όνομά του σε όλο το πανελλήνιο.  


Λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού λοιπόν, το BN Sports συνάντησε τον νεαρό ψηλό, ο οποίος ευτυχώς πείστηκε να αφήσει το ποδόσφαιρο και της ακαδημίες της Κηπούπολης για χάρη της «πορτοκαλί θεάς», έξω από τα αποδυτήρια του Περιστερίου. Και αφού «πνίγηκε» στις αγκαλιές συγγενών και φίλων, άνοιξε την… καρδιά του για όσα έζησε το βράδυ της Δευτέρας (23/1) αλλά και όσα ζει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη.

zougris.jpg

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

Με τον Τζούστον… φευγάτο και τον Δημήτρη Αγραβάνη στα «πιτς», ο κόουτς Σπανούλης καλούταν να λύσει το γρίφο πίσω από τον Μίρο Μπίλαν, κόντρα σε μία ομάδα με πλουραλισμό στη θέση «5». Η ευκαιρία δόθηκε στον 18χρονο Ζούγρη (ύψους 2.01μ) και εκείνος όχι μόνο την «έπιασε από τα μαλλιά» αλλά εντυπωσίασε και τους πάντες.

«Ήταν τρομερή εμπειρία. Είναι συγκλονιστικό να μπαίνω στο παρκέ φορώντας τη φανέλα μιας τέτοιας ομάδας και παίζοντας για αυτόν τον προπονητή. Είναι μεγάλη μου τιμή. Κάθε φορά που μπαίνω είμαι πρόθυμος να τα δώσω όλα, να… πεθάνω, να μην μπορώ να πάρω ανάσα. Είναι ο τρόπος που παίζω, αυτό που θέλει ο κόουτς από εμένα και εννοείται είναι αυτό που θα του δώσω. Αυτά που δουλεύω στην προπόνηση θέλω να κάνω και στον αγώνα. Αυτό έκανα και σήμερα (σ.σ χθες). Όσο ανταμείβομαι τόσο με ενθαρρύνει όλο αυτό να συνεχίσω», ήταν η μίνι-κατάθεση ψυχής. Αυτά που ένιωθε, που του έβγαιναν αυθόρμητα σκεπτόμενος την αναμέτρηση.


Οι «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» έβγαλαν το… λάδι στον Ολυμπιακό και έφτασαν μια «ανάσα» από το να του σπάσουν το αήττητο. Και το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες μπόρεσαν να ακολουθήσουν το πλάνο στον απόλυτο σχεδόν βαθμό, ήταν το μυστικό σύμφωνα με τον Βαγγέλη.

«Πιστεύω η αμυντική μας αφοσίωση ήταν το κλειδί. Δεν αφήσαμε πολλούς πόντους στο transition. Δεν κάναμε πολλά λάθη. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια που κάναμε όλοι. Κάναμε κατάθεση ψυχής, κάθε ένας ξεχωριστά. Ακολουθήσαμε στο έπακρο το πλάνο», ήταν τα λόγια του νεαρού σέντερ.

Από τα 4μιση λεπτά συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν και τους έξι πόντους συνολικά (κόντρα στον Ιωνικό όλοι), στην εκτόξευση όλης της στατιστικής του απέναντι σε παίκτες όπως οι Φαλ, Μπολομπόι και Μπλακ. Σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα. «Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για το ματς, τους είχα μελετήσει. Είχα αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό. Μπήκα μέσα και απλά προσπάθησα να το κάνω όσο καλύτερα μπορούσα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ακολούθησα τις οδηγίες του προπονητικού τιμ. Είναι τεράστια σώματα, τρομεροί παίκτες, παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο. Το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να κάνω αυτό που μου ζητάει ο κόουτς. Πίστευα ότι θα τα κατάφερνα γιατί ήξερα ότι θα μπω μέσα και θα… σκυλιάσω, θα τα δώσω όλα».

5787537_1.jpg

Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και πως τον έχει ζήσει όλο αυτό το διάστημα, καταλάβαινες από το βλέμμα του και μόνο (και την τρεμάμενη φωνή επίσης) το πόσο καλό κάνουν τέτοιου είδους προσωπικότητες στα νέα παιδιά. Τι έμπνευση και τι επιρροή αποτελούν γι΄ αυτά.

«Όταν ανακοινώθηκε το καλοκαίρι ο κόουτς, ‘’πετούσα’’ από τη χαρά μου. Δεν είχα θέμα φυσικά όποιος και αν ερχόταν αλλά είναι αλλιώς να ακούς για εκείνον και αλλιώς να τον βλέπεις με τα μάτια σου. Άκουγα ότι είναι αφοσιωμένος στο μπάσκετ αλλά ο άνθρωπος ζει και αναπνέει για το άθλημα. Όλη μέρα σκέφτεται αυτό. Και πάνω απ΄ όλα το κάνει γιατί έχει πνεύμα νικητή. Μου έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο σκέψης, τη ζωή μου όλη. Προσπαθώ να ακολουθήσω τα διδάγματά του και να κάνω ‘’κατά γράμμα’’ αυτά που μας λέει», τόνισε και έβαλε μια άνω τελεία. Για τον προπονητή του όμως και το πως είναι για εκείνον να τον έχει καθοδηγητή και μέντορα, ήταν εμφανές πως δύσκολα θα σταματούσε να μιλάει.


«Όταν ξαπλώνω το βράδυ στο κρεβάτι, σκέφτομαι την προπόνηση. Μου έχει αλλάξει τη ζωή τελείως, τον τρόπο που βλέπω το μπάσκετ. Με έχει βοηθήσει απίστευτα. Δεν μπορώ να μην τα δώσω όλα για αυτόν τον άνθρωπο που πρώτα εκείνος κάνει πράξη ότι λέει σε εμάς. Απλά δεν γίνεται. Νιώθω ευλογημένος που τον γνώρισα, που ήρθε στη ζωή μου. Ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα για το δώρο που μου έκανε. Ακόμα και τις δύσκολες στιγμές στην προπόνηση, τις πολύ απαιτητικές (γέλια)» είπε ο αγνός Βαγγέλης που τόνισε ότι δεν θέλει να ακουστούν κάπως όλα αυτά, απλώς εκφράζει όλα όσα αισθάνεται.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Kill-Bill στη συνέντευξη Τύπου, ο Ζούγρης δεν ήταν στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας μιας και δεν είχε πάνω από 2-3 προπονήσεις σερί, λόγω ασθένειας. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το γεγονός αυτό είπε: «Αλήθεια είναι αλλά δεν στέκομαι σε αυτά. Παίζω για το Σπανούλη, μπες στη θέση μου. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες».

 Κλείνοντας, ο… άχαστος (4/4 δίποντα, 1/1 βολή, ένα κλέψιμο, ένα μπλοκ, ένα ριμπάουντ) το βράδυ της Δευτέρας (23/1), Βαγγέλης Ζούγρης, αναφέρθηκε στους συλλογικούς και ατομικούς στόχους από εδώ κα στο εξής.

5787578.jpg

«Ένα από τα πράγματα που μας έχει μάθει ο κόουτς είναι να κοιτάμε το επόμενο βήμα. Να έχουμε στόχους και φιλοδοξίες αλλά αυτές να ξεκινούν από την επόμενη μέρα. Άρα, κοιτάζουμε την επόμενη προπόνηση, το επόμενο ματς, το επόμενο δευτερόλεπτο που θα πατήσουμε παρκέ. Στοχεύουμε ψηλά, έχουμε ένα άνθρωπο στο τιμόνι που θέλει μόνο να κερδίζει οπότε έχουμε αυτό σαν αφετηρία. Προσωπικά θέλω και εγώ να αποκτήσω το πνεύμα νικητή. Να μάθω τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνω για να κερδίζω σε κάθε ματς και να το κάνω κτήμα μου αυτό. Οπότε ο στόχος μου είναι αύριο στην προπόνηση να τα δώσω όλα».

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0