Face to Face

Ο Φώτης Κουτζαβασίλης στο BN Sports «Είναι κρίμα ο Απόλλων Παραλιμνίου να μην είναι στη Super League 2» (video)

Ο Φώτης Κουτζαβασίλης στο BN Sports «Είναι κρίμα ο Απόλλων Παραλιμνίου να μην είναι στη Super League 2» (video)

Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1) ο Απόλλωνας Παραλιμνίου έγραψε ιστορία, όντας η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, τους λόγους που αυτή ήρθε, τον συμπαίκτη-κόσμημα Γιώργο Γεωργιάδη και άλλα πολλά, μίλησε στο BN Sports ο Φώτης Κουτζαβασίλης, γκολκίπερ με πολλές συμμετοχές στην Α’ Εθνική με την Κέρκυρα.

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

Μία μέρα μετά την ιστορική πρόκριση στις κορυφαίες οκτώ ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας, με διπλό στον Άγιο Νικόλαο και το Παραλίμνιο θυμίζει ακόμα… μεθυσμένη πολιτεία. Άλλωστε το επίτευγμα μόνο μικρό δεν είναι καθώς ο τοπικός Απόλλωνας έκανε γνωστή την κωμόπολη των Σερρών, που αριθμεί 525 κατοίκους, σε όλη την περιφέρεια. Δεν συμβαίνει και κάθε χρόνο, σύλλογος που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική να φτάνει στους «8» του θεσμού. Για την ακρίβεια δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα του οίκου μας. Συνεπώς και η επιτυχία αυτή, οφείλει να πάρει την αναγνώριση που της αρμόζει.

Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου δεν είναι εξ’ ορισμού η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης μιας και την αγωνιστική περίοδο 2018-19 έφτασε μέχρι τους ομίλους (αποκλείοντας τον Αιγινιακό, Β’ Εθνική) και έπαιξε κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Τρίκαλα και την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Τέσσερα χρόνια αργότερα όμως ζει το δικό του «παραμύθι» αν και μόνο ως τέτοιο δεν πρέπει να λογίζεται, σύμφωνα με τον Φώτη Κουτζαβασίλη, αναλογιζόμενος προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι του συλλόγου.

Το BN Sports, λίγες ώρες μετά την μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα Παραλιμνίου στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κάνει την πρώτη γνωριμία με το σύλλογο των Σερρών. Και φυσικά επέλεξε να το κάνει μέσα από τα μάτια ενός εκ των πρωταγωνιστών. Αν και ανήκει μόλις δέκα μέρες στο κλαμπ, έχει γίνει… ένα με τους υπόλοιπους και το χάρηκε με την καρδιά του. Ο Φώτης Κουτζαβασίλης λοιπόν, των 43 συμμετοχών στα «σαλόνια» υπερασπιζόμενος τα καρέ της Κέρκυρας, βάζει τον Απόλλωνα στα… σπίτια σας.
5776660.jpg

«Ήταν μία ξεχωριστή ημέρα η χθεσινή και για την ομάδα και για εμένα γιατί στις 10 μέρες που βρίσκομαι στο σύλλογο, έχω καταλάβει το πόσο δούλεψαν τα παιδιά από την αρχή της διοργάνωσης και πόσο πολύ το ήθελαν. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε, το ζήσαμε όλοι μαζί και έβαλα και εγώ έστω ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία αυτή», τόνισε αρχικώς, αντί προλόγου για τα όσα συνέβησαν στην Κρήτη το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1).

Η διάθεση παραμένει στα… ύψη όμως χωρίς την ανάλογη συνέχεια θα είναι σαν να έχει κάνει «μια τρύπα στο νερό» ο Απόλλωνας όπως είπε ο έμπειρος πορτιέρο. «Το κλίμα είναι πολύ καλό, εννοείται. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευδιάθετοι. Καταφέραμε κάτι ιστορικό αλλά όπως είπε και ο προπονητής μας χθες, οφείλουμε να συνεχίσουμε. Η σημερινή είναι μία μέρα χαράς και από αύριο, τα κεφάλια μέσα για να συνεχίσουμε τη χαρά μας και την Κυριακή. Έτσι θα έχει ουσία η πρόκριση».

Το Παραλίμνιο είναι μία κωμόπολη περίπου 500 κατοίκων και το καμάρι του, ο Απόλλωνας, την έκανε γνωστή σε όλη την επικράτεια, δίνοντας «τροφή» στους ρομαντικούς. «Είναι κάτι πολύ σπουδαίο και για το σύλλογο. Οι άνθρωποι του οργανισμού βλέπουν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο. Πάλεψαν και παλεύουν πολύ σκληρά. Έχουν κατορθώσει να παρουσιάζουν μία ομάδα πραγματικό κόσμημα για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι απλά για τη Γ’ Εθνική» ανέφερε αρχικά με ενθουσιασμό για την προσπάθεια που γίνεται στο Παραλίμνιο.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτά που προσφέρουν στους αθλητές και τους προπονητές τους δεν τα βρίσκεις εύκολα. Η οργάνωση και η δομή του κλαμπ είναι πραγματικά δυσεύρετα και οι λόγοι που φέρνουν τις επιτυχίες. Άξιζε σε αυτούς τους ανθρώπους να βιώνουν τέτοιες στιγμές και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να τους τις δώσαμε».

Αν και 33χρονών, ο Φώτης Κουτζαβασίλης δεν είναι το στυλ-παίκτη που αλλάζει συνεχώς ποδοσφαιρική στέγη. Αντιθέτως, δένεται με το σύλλογο και προτιμά να μένει για χρόνια όπου αισθάνεται καλά. Γεγονός που διαφοροποιήθηκε το τελευταίο εξάμηνο. «Το σκεπτικό μου πάντα ήταν και είναι να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Εκεί που έπαιζα πάντοτε είχαμε καλό κλίμα, γι΄ αυτό και έμενα για χρόνιά και δεν σκεφτόμουν να φύγω. Στα Χανιά υπήρξε λίγο μετέωρη η κατάσταση. Δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν πολλά οι άνθρωποι του συλλόγου προς τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού. Είμαι και εγώ από ένα μέρος μακρινό, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Στον Ηρακλή Λάρισας υπήρχαν κάποια άλλου είδους θέματα, δεν περνούσα καλά, δεν χαιρόμουν το ποδόσφαιρο και έτσι επέλεξα να έρθω στον τόπο μου, κοντά στην οικογένεια μου, να νιώθω γεμάτος με το ποδόσφαιρο».

Συνεπώς η σοβαρότητα από πλευράς της διοίκησης, ο τρόπος που λειτουργεί το οργανόγραμμα στον Απόλλωνα και η σχέση με τα άλλα παιδιά, έκαναν τον συνομιλητή μας να πει το πολυπόθητο ‘’ΝΑΙ’’. « Ήξερα χρόνια το πως λειτουργούσε η ομάδα και λόγω του αδερφού μου. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα που ζω το σύλλογο καταλαβαίνω και βλέπω ακόμα πιο ευχάριστα πράγματα. Δεν περίμενα τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι κρίμα για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Απόλλωνας να μην είναι σε υψηλότερη κατηγορία. Πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μισές τουλάχιστον ομάδες της Super League 2 και είναι κρίμα να βρίσκεται στη Γ΄Εθνική, αν και η πορεία τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι πατά σε σταθερές βάσεις».
1533825.webp

Ως προς το πρωτάθλημα και τους στόχους σε αυτό, άπαντες στο Παραλίμνιο κρατούν ‘’μικρό καλάθι’’ και κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. «Είναι ένας δύσκολος όμιλος ο 1ος. Διαθέτει και αρκετές ιστορικές ομάδες όπως η Δόξα, η Καβάλα, ο Αγροτικός Αστέρας που έχουν ‘’βαριά φανέλα’’ για το επίπεδο αυτό και έτσι τους αντιμετωπίζουμε. Γενικότερα είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος. Ο στόχος μας είναι αν κερδίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν θα τολμούσαμε να πούμε τη λέξη άνοδος, σαν στόχο. Απλώς να μπαίνουμε, να κερδίζουμε και το τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Σίγουρα, η παρουσία και μόνο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μια τεράστια επιτυχία και άπαντες αισθάνονται υπερευχαριστημένοι και χαρούμενοι με αυτό. Ή μήπως… τρώγοντας έρχεται η όρεξη; «Η διαφορά ποιότητας με τη Λαμία είναι πολύ μεγάλη. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια ούτε καν αν λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Εμείς θέλουμε να χαρούμε τα δύο αυτά παιχνίδια, να τα ευχαριστηθούμε, αυτό που κάναμε από παιδιά. Είναι άλλο το επίπεδο. Και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Ποτέ δεν ξέρεις. Ό,τι είναι να έρθει ας ‘έρθει».
5776658.jpg

Στον Απόλλωνα Παραλιμνίου, ο Φώτης Κουτζαβασίλης έχει βρει και τον αδερφό του Γιάννη, ο οποίος είναι αρχηγός στην ομάδα και με τον οποίοι παίζουν για πρώτη φορά μαζί. «Είναι όμορφο συναίσθημα να παίζουμε μαζί. Βέβαια μέσα στο γήπεδο είναι άλλος ένας συμπαίκτης και τίποτα παραπάνω. Αυτό που καταφέραμε εχθές το κάνει ακόμα πιο όμορφο και σημαντικό που είμαστε μαζί».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της επιτυχίας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, τρεις φορές διεθνής με το εθνόσημο, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και με παραστάσεις από το εξωτερικό. Και παρόλο που δεν γνωρίζονται αρκετό διάστημα, μόνο τα καλύτερα έχει να πει για εκείνον αγωνιστικά και όχι μόνο. «Η καριέρα του και η ποιότητα που έχει ακόμα και τώρα στο παιχνίδι του, φάνηκε και χθες άλλωστε, μιλούν από μόνα τους. Το υψηλό του επίπεδο είναι δεδομένο πανελλαδικώς. Ό,τι και να πούμε για το Γιώργο είναι πραγματικά λίγο. Και σαν άνθρωπος είναι πολύ καλό παιδί, ευχαριστιέται και εκείνος το ποδόσφαιρο εδώ, έτσι δείχνει τουλάχιστον. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της».
5776632.jpg

Ο έμπειρος γκολκίπερ που κάποτε υπερασπιζόταν τα καρέ της Κέρκυρας στη Super League, θεωρεί από τότε πως το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, οργανωτικά, προς το κακό.

«Έχει αλλάξει αρκετά. Το πλάνο, δομικά, οργανωτικά για τις μικρότερες κατηγορίες και κυρίως για τη Super League 2 έχει πάει… περίπατο. Κάθε χρόνο λαμβάνονται αποφάσεις που καθυστερούν το ποδόσφαιρο, δεν βοηθούν το ίδιο το άθλημα, τους πρωταγωνιστές. Δεν πάμε καλά και ελπίζω σαν μέρος του συνόλου, με ένα μαγικό τρόπο να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση και να δούμε το σπορ να ανθίζει και να πηγαίνει όλο και καλύτερα».
59BOXbGWn6wEk27GhF3CLv5Bx8ZnchrR.jpg

Κλείνοντας, ο Φώτης Κουτζαβασίλης, ο οποίος το μοναδικό πράγμα που εύχεται για εκείνον από εδώ και στο εξής είναι να ευχαριστηθεί τα τελευταία του χρόνια σαν αθλητής, έκανε και το δικό του σχόλιο για τη φετινή Super League: «Βλέπουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα γιατί πλέον υπάρχουν 4 διεκδικητές του τίτλου, οπότε υπάρχει ενδιαφέρον που κρατάει τον κόσμο ‘’ζεστό’’. Πραγματικά δεν ξέρω ποιος θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα και που θα κριθεί. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε πράγματα να αλλάζουν και αυτό είναι καλό για τη φήμη της λίγκας. Εγώ σα θεατής τουλάχιστον το ευχαριστιέμαι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0