Face to Face

Χαβιέ Ούμπιδες στο BN Sports: «Ο Μέσι είναι ο ηγέτης που όλοι στην Αργεντινή ζητούν, δεν θα δούμε ίδιο αγώνα με το ‘18»

Χαβιέ Ούμπιδες στο BN Sports: «Ο Μέσι είναι ο ηγέτης που όλοι στην Αργεντινή ζητούν, δεν θα δούμε ίδιο αγώνα με το ‘18»
Ο άλλοτε παίκτης και αρχηγός του Ατρομήτου, Χαβιέ Ούμπιδες, μίλησε στο BN Sports για την παρουσία της χώρας του στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως και για τον μεγάλο ηγέτη της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Μέσι.

Βρισκόμαστε μονάχα λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Μουνιάλ στο Κατάρ, εκεί όπου Αργεντινή και Γαλλία θα δώσουν την τελική μάχη τους με φόντο την κορυφή του κόσμου! Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι θέλουν να γίνουν η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία με δύο συνεχείς κατακτήσεις, ωστόσο για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να περάσουν από την διψασμένη «αλμπισελέστε» του Λιονέλ Μέσι.

Η Αργεντινή μπορεί να μην άρχισε ιδανικά την προσπάθειά της στη διοργάνωση, μιας και υπέστη μέγα κάζο από την Σαουδική Αραβία, ωστόσο μετά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσει και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 35χρονο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να κάνει την αντεπίθεσή της και να φτάσει μέχρι τον τελικό.

f6ac7031-28e1-4c07-8673-4f91cb17b862_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Το BN Sports συνομίλησε με τον Αργεντινό πρώην άσο του Ατρομήτου, Χαβιέ Ούμπιδες, ο οποίος σχολίασε την πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας του μέχρι τον τελικό του φετινού Μουντιάλ.  

«Η Αργεντινή σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε από το ναδίρ στο ζενίθ νομίζω. Εκεί όπου οι παίκτες δεν μπορούσαν να αποδώσουν τόσο καλό ποδόσφαιρο, έπαιξαν με την καρδιά τους και τα έδωσαν όλα. Μετά μπόρεσαν να έχουν καλύτερη απόδοση. Οπότε νομίζω ότι έχουν κερδίσει επάξια την θέση τους στον μεγάλο τελικό!»

Μετά την ηχηρή ήττα της πρεμιέρας από την Σαουδική Αραβία υπήρχε η πίστη για μία τέτοια πορεία μέχρι τον τελικό;

« Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλη τη χώρα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα ξεκινούσε με ήττα το τουρνουά και μάλιστα από την Σαουδική Αραβία, η οποία ποιοτικά ήταν κατώτερη ομάδα.  Νομίζω ότι ήταν ένα σκληρό χτύπημα. Η Αργεντινή πήγε να παίξει το παιχνίδι νομίζοντας ότι θα ήταν εύκολο να κερδίσει, όμως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μας επεφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι υπήρχαν πολλές αμφιβολίες, αλλά οι παίκτες συνέχισαν και μας έδειξαν για άλλη μια φορά τα συναισθήματα που τρέφουν για τη φανέλα της Αργεντινής αλλά και τις δυνατότητές τους.»

Ήρθε πιστεύεις η στιγμή του Μέσι; Αν τα καταφέρει θα θεωρείται δικαίως ισάξιος του Ντιέγκο Μαραντόνα;

«Πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην Αργεντινή, εύχονται να είναι επιτέλους αυτή η στιγμή του Μέσι και να τον δουν να σηκώνει για την Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως έκανε κάποτε ο Μαραντόνα»

Μιλάμε για δύο τεράστιους παίκτες σε διαφορετικές εποχές. Και νομίζω είναι οι δύο καλύτεροι του κόσμου χωρίς αμφιβολία. Ως Αργεντινοί πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Ο Μαραντόνα στην Αργεντινή είναι Θεός και ο Μέσι έχει επικριθεί πολλές φορές. Νομίζω ότι οι περισσότεροι Αργεντινοί δεν ξεχνούν και νιώθουν ότι δεν υπάρχει κανένας σαν τον Μαραντόνα! Είναι μόνος του μία κατηγορία.»

Fj48DagVsAA3Bqb.jpg

Τι πραγματικά είναι ο Λιονέλ Μέσι για τους Αργεντινούς;

«Ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει τον Μέσι με την φανέλα της Αργεντινής. Είναι ο παίκτης που δίνει ευτυχία σε πολλούς ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος δεν ζει καλά εδώ, όμως ο Λίο τους κάνει να ξεχάσουν τις κακές στιγμές και με το ποδόσφαιρο, με τα συναισθήματα που αυτό μπορεί να προσφέρει, μπορεί και δίνει χαρά στους Αργεντινούς. Πάλεψε τόσο πολύ για αυτή τη στιγμή και όλοι μας ελπίζουμε να τον δούμε να κλείνει μια μεγάλη καριέρα με την φανέλα της εθνικής ομάδας.»


Συμφωνείς ότι σε αυτό το τουρνουά βλέπουμε μία πιο «δυναμική» έκδοση του Λιονέλ;

«Η αλήθεια είναι έχει δεχτεί έντονη κριτική όλα αυτά τα χρόνια για την παρουσία του στην εθνική ομάδα. Σήμερα όμως κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για τον Μέσι. Σήμερα ο Μέσι δεν είναι μόνο αυτός ο παίκτης που μπορεί να κερδίσει ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ντρίμπλα, σήμερα ο Μέσι είναι ο ηγέτης που όλοι ζητούν εδώ στην Αργεντινή. Ελπίζουμε να μπορέσει να επιστέψει όλα όσα έχει κάνει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με εξαιρετικό τρόπο, γιατί αυτό είναι με διαφορά το κορυφαίο του!»

lionel-messi-louis-van-gaal.jpg

Πως ζει ο φίλαθλος κόσμος της Αργεντινής όλο αυτό το ταξίδι μέχρι τον τελικό;

«Η χώρα είναι πολύ εκστασιασμένη με την πορεία της «αλμπισελέστε». Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι έχει πολύ καιρό να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο τέλος κάθε παιχνιδιού οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους τραγουδώντας και φωνάζοντας για ώρες. Λέω συχνά στον εαυτό μου «κοίτα τι μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, τι χαρά και τι ευτυχία που φέρνει στους ανθρώπους». Το να βλέπεις παιδιά και ενήλικες να απολαμβάνουν όλα αυτά είναι κάτι που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει.»

Πέρα από τον Μέσι, έχεις ξεχωρίσει κάποιον άλλον παίκτη της «αλμπισελέστε» ;

«Σε αυτή την πορεία ο καθένας νομίζω έχει βάλει το λιθαράκι του. Ναι, ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο, είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, έχει σκοράρει σημαντικά γκολ όμως δεν είναι μόνος του όπως πολλοί λένε. Πίσω του υπάρχουν νέοι παίκτες όπως ο Έντσο Φερνάντεζ, ο Τζούλιαν Άλβαρεθ, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ φυσικά αλλά και ο Ροντρίγκο Ντε Πολ και είναι πραγματικά τόσο ωραίο να τους βλέπεις να παίζουν με τόσο πάθος για την χώρα τους.»


Ένα γενικότερο σχόλιο για την φετινή διοργάνωση;

«Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με μεγάλες εκπλήξεις, όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Είδαμε αουτσάιντερ να νικάνε φαβορί. Η Ισπανία είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και μου αρέσει πολύ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να την πάει μακριά στη διοργάνωση.»

Αν και οι περισσότεροι Αργεντινοί έχετε γούρι να μην μιλάτε πριν τους μεγάλους αγώνες, θα μπορούσες να κάνεις μία πρόβλεψη;

 «Νομίζω ότι θα είναι ένας υπέροχος τελικός όπου θα συναντηθούν δύο πολύ μεγάλες ομάδες, με καλούς παίκτες. Αργεντινή και Γαλλία βρίσκονται δίκαια στον τελικό καθώς ήταν οι καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση. Η Αργεντινή πρέπει να είναι προσεκτική με τους παίκτες της Γαλλίας στην επίθεση και πιστεύω το κλειδί για να φτάσει στη νίκη είναι η επικράτηση στη μάχη της μεσαίας γραμμής. Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες θεωρώ.

Πολλοί έχουν στο μυαλό τους εκείνη την αναμέτρηση το 2018 στη Ρωσία αλλά νομίζω θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο θέλω να πιστεύω θα είναι ευνοϊκό για την χώρα μου. Έχω την αίσθηση ότι πολλοί Έλληνες θα στηρίξουν την Αργεντινή!»


 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0