Face to Face

Ο Καρίμ Φεγκρούς στο BN Sports: «Ο Μπόνο ξεχώρισε μέσω του ταλέντου του, αλλά και της σκληρής δουλειάς»

Ο Καρίμ Φεγκρούς στο BN Sports: «Ο Μπόνο ξεχώρισε μέσω του ταλέντου του, αλλά και της σκληρής δουλειάς»

Ο Μαροκινός πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Καρίμ Φεγκρούς, μίλησε στο BN Sports για την πορεία της χώρας του ως τους «4» του Μουντιάλ, τον άλλοτε συμπαίκτη του, Μπόνο, αλλά και τον «φανταστικό» όπως τον χαρακτήρισε, Ελ Αραμπί!

Σχετικά Άρθρα

Το Μαρόκο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ 2022. Το σύνολο του Ουαλίντ Ρεγκραγκί μπορεί να μην κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, αλλά η πορεία ως την τετράδα της διοργάνωσης πραγματικά ήταν κάτι το μοναδικό, αλλά και απρόσμενο, όπως τόνισε ο Καρίμ Φεγκρούς.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

Ο Μαροκινός, άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στο BN Sports για την εθνική ομάδα του Μαρόκου και την ιστορική πορεία ως τους «4» του Μουντιάλ. Ο 40χρονος πρώην πλέον ποδοσφαιριστής, ζει μόνιμα στη Σουηδία, όπου είναι προπονητής τερματοφυλάκων στη Σίριους, στον σύλλογο όπου ολοκλήρωσε άλλωστε την καριέρα του.

«Θα είμαι ειλικρινής. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως το Μαρόκο θα κατορθώσει να φτάσει ως την τετράδα της διοργάνωσης. Αμφιβάλλω αν υπήρχε κανείς που το περίμενε...», ήταν τα πρώτα λόγια του Φεγκρούς για την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

«Η περίπτωση του Μαρόκου θυμίζει αρκετά την Ελλάδα του 2004 στο EURO. Μπορεί εν τέλει να μην προκριθήκαμε στον τελικό, αλλά είναι σημαντικό ότι το ονειρευτήκαμε και είχαμε ελπίδες».

Υπήρξε κάποιος παίκτης που ξεχωρίσατε σε αυτή την πορεία;

«Είναι δύσκολο να διαλέξεις μόνο έναν. Το Μαρόκο διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες, που έκαναν μια τρομερή προσπάθεια. Η ομάδα είναι ένα πολύ δεμένο γκρουπ».

Ο Φεγκρούς πήρε μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα το 2011, αφήνοντας την Γουιντάντ Καζαμπλάνκα. Ένα χρόνο νωρίτερα, μόλις που είχε προαχθεί στη μεγάλη ομάδα ένας νεαρός τερματοφύλακας ονόματι Γιασίν Μπόνο. Οι δύο τους πέρασαν ένα διάστημα μαζί, προτού ο Καρίμ έρθει στη χώρα μας, αφήνοντας τη θέση κενή για τον 20χρονο τότε, Μπόνο.

«Είμασταν συμπαίκτες στο παρελθόν ναι. Ο Μπόνο είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Από μικρή ηλικία είχε δείξει το ταλέντο που διαθέτει. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ωστόσο ήταν η σκληρή δουλειά.

Φυσικά, από το ξεκίνημα της καριέρας του πάντα έκανε το σωστό ‘’βήμα’’ για να εξελίσει το παιχνίδι του. Πλέον είναι ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Κέρδισε το Europa League πρόπερσι, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε τιμήθηκε με το βραβείο Θαμόρα από τη Marca. Τα επιτεύγματά του, μιλούν από μόνα τους».


Από τον γκολκίπερ της εθνικής Μαρόκου, η κουβέντα μεταφέρθηκε σε έναν άλλο πρωταγωνιστή της ομάδας. Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί προσλήφθηκε από την Ομοσπονδία στις 31 Αυγούστου 2022, μόλις 2,5 μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

«Θεωρώ ότι η πρόσληψη του Ρεγκραγκί ήταν ένα σημείο καμπής για το Μαρόκο. Είναι ένας νεαρός σε ηλικία προπονητής, αλλά έχει ήδη ένα γεμάτο βιογραφικό, ενώ έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους. Η ομάδα είχε προκριθεί ήδη στο Μουντιάλ πριν έρθει, ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα έφτανε τόσο μακριά και θα έκανε αυτή την πορεία χωρίς αυτόν».

Δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς αυτά τα λόγια, αφού με τον Ρεγκραγκί στον πάγκο, το Μαρόκο σε εννέα ματς έχει σημειώσει μόλις μια ήττα. Αυτή από τη Γαλλία στον ημιτελικό.

Πώς θα σχολιάζατε την τακτική προσέγγιση της ομάδας;

«Οι τακτικές στις οποίες βασίζεται το παιχνίδι του Μαρόκου είναι ιδανικές. Η καλή αμυντική λειτουργία εντός περιοχής και οι γρήγορες αντεπιθέσεις που δημιουργούν οι παίκτες της ομάδας είναι μεγάλος κίνδυνος για οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο συνδυασμός των παραπάνω ήταν καθοριστικός στην πορεία μέχρι την τετράδα».

Από την συζήτηση, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σχόλιο για τα δρώμενα στη χώρα μας και την ομάδα την οποίας υπερασπίστηκε την εστία για δύο σεζόν.

153026.jpg

«Παρακολουθώ αρκετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και όσα συμβαίνουν γενικότερα στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Έχω δει και μερικούς αγώνες μάλιστα. Ελπίζω ο ΠΑΣ να επαναλάβει και φέτος μια πορεία όπως την περσινή και να τερματίσει στην πεντάδα της Super League».

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίζονται αρκετοί συμπατριώτες σας. Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε;

«Ο Ελ Αραμπί είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζω. Έχει κάνει φανταστικές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0