Face to Face

Ο Τάκης Φύσσας στο BN Sports: «Φαβορί η Γαλλία, αλλά θέλω Αργεντινή - Η Ελλάδα διψά για επιστροφή στα μεγάλα ραντεβού!»

Ο Τάκης Φύσσας στο BN Sports: «Φαβορί η Γαλλία, αλλά θέλω Αργεντινή - Η Ελλάδα διψά για επιστροφή στα μεγάλα ραντεβού!»
Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας, Τάκης Φύσσας, μίλησε στο BN Sports, τόσο για τη «γεύση» που του έχει αφήσει έως τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όσο και για τη «δίψα» όλων στο εθνικό μας συγκρότημα, ώστε να δώσει το «παρών» στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, νυν αθλητικός της διευθυντής και «παρών», μέσω ενός παρόμοιου ρόλου (τεχνικός διευθυντής), στις δύο τελευταίες συμμετοχές του εθνικού μας συγκροτήματος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, εν έτει 2010 και το 2014.

Ο Τάκης Φύσσας παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «The Super TRIVIA Quiz Book - Μουντιάλ», δίνοντας εκ των... έσω πληροφορίες για την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, και παράλληλα, παραχώρησε δηλώσεις, αναφορικά με την έως τώρα εικόνα που έχει σχηματίσει για τη φετινή διοργάνωση στο Κατάρ, αλλά και τη «δίψα» που υπάρχει για επιστροφή της Ελλάδας στα μεγάλα ποδοσφαιρικά «ραντεβού».

fyssas.jpg

«Το Μαρόκο έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από όλους. Έχει φτάσει στους τέσσερις, έχει γράψει ιστορία και πλέον, εδώ που έχει φτάσει, διεκδικεί και το τρόπαιο. Από την άλλη, η Αργεντινή παίζει για τον Μέσι και ο Μέσι για την Αργεντινή. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω τόσο παθιασμένο με την εθνική ομάδα της χώρας του, όσα χρόνια τον παρακολουθώ. Όλα έχουν χτιστεί γύρω του, και όχι άδικα. Σίγουρα και ο ίδιος επιθυμεί να γράψει μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του.


Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η Βραζιλία. Θεωρούσαμε πως είναι φαβορί, έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο στην αρχή της διοργάνωσης, είχε εκπληκτικό ρόστερ, αλλά δεν μπορείς να πανηγυρίζεις πολύ σε ένα τέτοιο τουρνουά. Χαίρεσαι τη στιγμή, αλλά οφείλεις να προετοιμάζεσαι και να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο ματς. Έτσι και η Πορτογαλία, από τα έξι γκολ, αποκλείστηκε στην επόμενη φάση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και απογοήτευση, του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, έως τώρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρώτη χειμερινή «εκδοχή» της διοργάνωσης, τονίζοντας τα θετικά, αλλά και αρνητικά της.

«Οι παίκτες βρίσκονται στο peak τους, δεν νιώθουν κουρασμένοι και το γεγονός πως αγωνίζονται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δίνει "φτερά" στα πόδια τους. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, αλλά δεν ξέρω αν άλλες συνθήκες ευνοούν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ μεσούσης της σεζόν. Παραδοσιακά ζούμε όλοι αλλιώς το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι. Δεν θα ήθελα να αλλάξει αυτό».

Η συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος, κατά τη θητεία του στην Εθνική Ελλάδας, έφερε αναπόφευκτα την ερώτηση, σχετικά με τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον 68χρονο Πορτογάλο τεχνικό και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

σαντος-φυσσας.jpg

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πραγματικά τι έχει συμβεί. Παρότι έχω τρομερή σχέση με τον Φερνάντο Σάντος και μιλάμε καθημερινά, με εξαίρεση αυτό το διάστημα που ήταν συγκεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν μπορώ να κρίνω. Μόνο εκείνος γνωρίζει τι έχει συμβεί. Σίγουρα, όμως, ό,τι συνέβη δεν βοήθησε την ομάδα να είναι συγκεντρωμένη και ενωμένη μέσα στα αποδυτήρια.

Αναστατώθηκαν όλοι με αυτά τα δημοσιεύματα. Υπήρχε, βέβαια, και από πριν μία γκρίνια για τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Απορώ.

Πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο για ένα σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ίσως πρόκειται για τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιθυμούσαν να μην συμμετάσχει στην εθνική ομάδα ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι απλός... ποδοσφαιριστής, αλλά ένας εκ των κορυφαίων!»

ronaldo_santos_portugal_crop1670719128583.jpg_242310155.jpg

Παράλληλα, έχρισε τα δικά του φαβορί για τις επερχόμενες αναμετρήσεις του Μουντιάλ, αλλά και την εθνική ομάδα που ο ίδιος θα ήθελε να δει να σηκώνει το τρόπαιο.

«Η Γαλλία είναι μία ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε κατακτήσεις ή σε παρουσίες σε τελικούς. Είναι η κάτοχος του τροπαίου και αυτομάτως, το πρώτο φαβορί ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Θα ήθελα να το πάρει, όμως, η Αργεντινή.

Αγαπήσαμε και μάθαμε το ποδόσφαιρο μέσω του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και θα ήθελα, εις μνήμην του, το τρόπαιο να πάει στην Αργεντινή. Σίγουρα και για τον Μέσι, που αυτήν τη στιγμή, είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τη διαρκή σύγκριση ανάμεσα στους δύο «θρύλους» της «αλμπισελέστε», κι αν μία κατάκτηση θα μειώσει το... χάσμα ανάμεσά τους, τόνισε:

«Ο Μαραντόνα ήταν Μαραντόνα. Ειδικά για εμάς τους παλιούς, δεν ήταν άνθρωπος! Έκανε απίστευτα πράγματα, σε μία πολύ πιο σκληρή εποχή του ποδοσφαίρου. Κανένας δεν μπορεί να μειώσει το ταλέντο και την αξία του Μέσι, αλλά ο Μαραντόνα ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας, η Εθνική Ελλάδας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τη συζήτηση, με τον νυν αθλητικό της διευθυντή, να εκφράζει τη «δίψα» που υπάρχει στις τάξεις της, για την επιστροφή της στις μεγάλες διοργανώσεις.

«Ευχόμαστε να είμαστε πρώτα στο EURO 2024 κι έπειτα, γιατί όχι, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Βήμα βήμα. Λείπουμε αρκετά χρόνια από τα μεγάλα "ραντεβού". Οι απαιτήσεις -ορθώς- αυξάνονται και τα περιθώρια στενεύουν, γιατί η ομάδα οφείλει, και για την ιστορία της, και για την αξία των νυν παικτών και του τεχνικού της τιμ, να διεκδικήσει και να είναι στην τελική φάση, ενός μεγάλου τουρνουά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0