Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Ούτε μπορώ να είμαι ο Ντόρσεϊ, ούτε και θέλω»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Ούτε μπορώ να είμαι ο Ντόρσεϊ, ούτε και θέλω»

Ο Ησαΐας… χόρευε στα πρώτα 11 λεπτά του αγώνα κόντρα στην Βίρτους για την 12η αγωνιστική της Euroleague και λίγα λεπτά μετά το τέλος της ασύλληπτης «ερυθρόλευκης» παράστασης, μίλησε στο BN Sports. Από την ετεροχρονισμένη προσαρμογή του μέχρι την αυτοπεποίθηση που πλέον νιώθει και τη σύγκριση με τον Τάιλερ Ντόρσει. Απ’ όλα είχε η σύντομη κουβέντα μας.

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει λένε και ο Ολυμπιακός του καλοκαιριού του 2022 δεν είχε λόγο να διαφοροποιήσει πολλά στο ρόστερ του. Τις όποιες αδυναμίες (αν και μάλλον αδόκιμη είναι η χρήση της λέξης αυτής για τους περσινούς «ερυθρόλευκους»), κυρίως στη θέση των ψηλών, τις αντικατέστησε και με το παραπάνω και ο μοναδικός δυνατός… γρίφος που έπρεπε να βρει λύση ήταν ο αντικαταστάτης του Τάιλερ Ντόρσει. Ο ομογενής γκαρντ προτίμησε το NBA ή καλύτερα την G-League αν προτιμάτε (και όπως αποδεικνύεται) και οι Πειραιώτες είδαν στον δεινό «εκτελεστή» Αϊζάια Κάνααν, τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μπει στα… παπούτσια του. Όμως οι πρώτοι μήνες, μόνο κάτι τέτοιο δεν δείχνουν.

Ο 31χρονος Αμερικανός είναι το μοναδικό στοίχημα που μέχρι τώρα… χάνει ο Ολυμπιακός ως προς τις επιλογές των παικτών. Σε μεμονωμένα ωστόσο παιχνίδια, σαν αυτό της Παρασκευής το βράδυ, εμφανίζεται μία «χαραμάδα» αισιοδοξίας. Και αυτή πηγάζει από την μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα του ίδιου όταν μπαίνει στο παρκέ. Άλλωστε κόντρα στην Βίρτους πραγματοποίησε την καλύτερη (μαζί με αυτή της πρεμιέρας στη Βαρκελώνη) εμφάνισή του στα «ερυθρόλευκα». Ήταν η πρώτη φορά που έκατσε για παραπάνω από 20 λεπτά στην πεντάδα και γενικότερα ένιωσε άνετα, όμορφα. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και ιδίοις όμμασι μετά τη λήξη του παιχνιδιού και έξω από τα αποδυτήρια, όπου με υπομονή και χαμόγελο παραχώρησε τις δηλώσεις μας. Και είχε πράγματα να πει. Πολλά και ενδιαφέροντα.
173e87a3-f621-4129-88ec-88df6034fd47.webp

Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Βίρτους, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ. Ποιο είναι το σχόλιό σου για το ματς που μόλις ολοκληρώθηκε;

«Ήταν μία πολύ καλή βραδιά για εμάς. Κάναμε μια πραγματικά καλή εμφάνιση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και βγάλαμε αρκετά σουτ. Ελεύθερα σουτ. Ήταν μία καλή νίκη. Ακολούθησε ενός οριακού και γεμάτου συναισθήματα ντέρμπι, οπότε ήταν και αυτό σημαντικό. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και στην Euroleague και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

Και εσύ προσωπικά έκανες την πιο γεμάτη εμφάνισή σου με τα «ερυθρόλευκα». Το μάτι σου… γυάλιζε. Αισθάνεσαι πιο άνετα πλέον, είχες άγχος τους πρώτους μήνες;

«Όλα ήταν καινούργια για εμένα. Τα συστήματα, ο τρόπος παιχνιδιού, γενικότερα ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού. Οπότε ξύπνησα μια μέρα και είπα στον εαυτό μου να είναι απλά ο Αϊζάια. Να μην με νοιάζει τίποτα άλλο. Ούτε τι σκέφτονται οι άλλοι ούτε τι περιμένουν από εμένα. Να είμαι απλά ο εαυτός μου. Ξέρεις έκανα κάποιες φορές overthinking, ανησυχούσα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε για ένα χαμένο σουτ, για λεπτομέρεις. Στεκόμουν σε αυτά. Ούτως ή άλλως παίζοντας σαν τον Αϊζάια έφτασα μέχρι εδώ».
84b3862c-2d33-4c4a-97c7-e4849bb2b033.webp

Διαβάζεις άρθρα σε sites και εφημερίδες; Γενικότερα τα ελληνικά μίντια;

«Πρώτα απ’ όλα δεν καταλαβαίνω ελληνικά, οπότε όχι (σ.σ γέλια)».

Έχουμε ένα κακό εμείς οι δημοσιογράφοι. Να συγκρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Και όπως καταλαβαίνεις η σύγκριση ανάμεσα σε εσένα και τον Ντόρσεϊ , είναι συχνό φαινόμενο.

«Το καταλαβαίνω, ναι. Εκτός αυτού βέβαια και του τι λένε τα μίντια, ο Τάιλερ είχε μία πολύ καλή χρονιά εδώ. Αλλά εγώ είμαι ο Αϊζάια Κάνααν. Δεν είμαι εκείνος ούτε εκείνος είναι εγώ. Είμαστε δύο διαφορετικοί παίκτες, με άλλα χαρακτηριστικά. Εγώ μπορώ μόνο να είμαι ο εαυτός μου. Δεν θέλω να είμαι και κάποιος άλλος. Όποιος θέλει μπορεί να αποδέχεται τον Αϊζάια όπως πραγματικά είναι».

Όσον αφορά την ομάδα. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει εύκολα διαφορές όμως σπάνια τις διατηρεί. Είτε θα τις εκτοξεύσει (όπως σήμερα) είτε θα τις χάσει (όπως με τη Βαλένθια και την Εφές). Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Πιστεύω κάποιες λάθος επιλογές, κάποια άστοχα σουτ έχουν παίξει το ρόλο τους. Οι ισορροπίες στο μπάσκετ και ειδικά σε αυτό το υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο αλλάζουν εύκολα. Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί και επιθετικοί στο τέλος των παιχνιδιών όταν βλέπουμε ότι μας το… γυρνάνε. Και να παίζουμε άμυνα. Όσες φορές είμασταν 100% προσηλωμένοι στην άμυνα, κερδίσαμε».

Βαδίζει ο Ολυμπιακός σε σωστά μονοπάτια;

«Αυτό δείχνει η εικόνα μας, αυτό πιστεύω και εγώ. Έχουμε κάνει κάποιες ήττες αλλά δεν γίνεται να τα κερδίζουμε και όλα τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι κάθε προπόνηση είναι μία διαφορετική… πίστα και αυτό που μας νοιάζει είναι να παίζουμε το καλύτερό μας μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς. Εκεί κρίνονται όλα».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0