Face to Face

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στο BN Sports: «Η ομάδα θα βρει το δρόμο της στη Euroleague – Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στο BN Sports: «Η ομάδα θα βρει το δρόμο της στη Euroleague – Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

H Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια, ωστόσο η εμφάνισή της δεν ήταν αρκετή για πετύχουν οι «ερυθρόλευκες» την πρώτη τους νίκη στη φετινή Euroleague Women. Το BN Sports βρέθηκε στο ΣΕΦ και μίλησε με την Ελληνίδα διεθνή γκαρντ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ. Η κατάρρευσή του, όμως, στο δεύτερο μέρος δεν του επέτρεψε να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague Women, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 63-79.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν μία από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας του Πειραιά, σημειώνοντας 21 πόντους. To BN Sports βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο και μίλησε με την Ελληνίδα διεθνή γκαρντ μετά από το τέλος του παιχνιδιού.


Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε σε αυτό το παιχνίδι να πετύχει την πρώτη του νίκη. Τι πήγε λάθος, ειδικά στο δεύτερο μέρος;

«Βασικά νομίζω ότι δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Παίξαμε πολύ καλά για 20 λεπτά και δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο κάπως καταρρεύσαμε αμυντικά. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και με αυτόν τον τρόπο τους παρείχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουν. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διορθώσουμε, θα το δουλέψουμε στην προπόνηση, για να μην το επιτρέψουμε ξανά στον αντίπαλο. Φυσικά οφείλουμε ακόμη να έχουμε διάρκεια και να μπορούμε να ματσάρουμε στην αθλητικότητα και στο ρυθμό του παιχνιδιού που έχουν συνηθίσει να παίζουν οι ομάδες της Euroleague.»

Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι άλλο ώστε να καταφέρει ο Ολυμπιακός να φτάσει στην πρώτη του νίκη, αλλά και να έχει ελπίδες να συνεχίσει στην επόμενη φάση;

«Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται η ομάδα να αλλάξει δραστικά. Σίγουρα με τον τραυματισμό της Στραουτμάνε είμαστε μείον μία παίκτρια, να της ευχηθούμε και περαστικά σε αυτό το σημείο. Δεν ψάχνουμε, όμως, να βρούμε δικαιολογίες, η ομάδα θα βρει το δρόμο της, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αρκετά ανταγωνιστικοί. Αν διορθώσουμε τη διάρκεια και είμαστε 40 λεπτά στις τέσσερις γραμμές πιστές στο πλάνο μας, νομίζω ότι θα έρθει και η πρώτη νίκη και θα έρθει και σύντομα.»

Η συμμετοχή σας σε μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση όπως η Euroleague, θεωρείς ότι θα βοηθήσει την ομάδα να «ανέβει» ένα σκαλοπάτι στο ευρωπαϊκό στερέωμα;

«Εννοείται. Τώρα παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι μας βοηθάει πάρα πολύ και για τους αγώνες μας στην Ελλάδα φυσικά. Τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά στη Euroleague και είναι πάρα πολύ σημαντικό που αγωνιζόμαστε σε αυτά. Παίρνουμε πάρα πολλές εμπειρίες και μετά προσπαθούμε να ματσάρουμε όπως είπα το ρυθμό τους και αυτό ταυτόχρονα το βγάζουμε και στην Ελλάδα εμείς απέναντι στους εγχώριους αντιπάλους μας.»

Κάποιοι προσωπικοί στόχοι για τη φετινή σεζόν;

«Δεν υπάρχουν προσωπικοί στόχοι. Οι στόχοι μου πάνε μαζί με την ομάδα. Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να έχουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Με αυτό φυσικά εννοώ να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κάνουμε κάποιες νίκες και πάνω από όλα να χαρούμε την διοργάνωση στην οποία αγωνιζόμαστε.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0