Face to Face

Ο Λάκης Παπαϊωάννου στο BN Sports: «Μου λείπει ο Ηρακλής, το γεμάτο Καυτατζόγλειο - Ευχή να βρει το δρόμο του»

Ο Λάκης Παπαϊωάννου στο BN Sports: «Μου λείπει ο Ηρακλής, το γεμάτο Καυτατζόγλειο - Ευχή να βρει το δρόμο του»

Ο Ηρακλής συμπλήρωσε στις 29 Νοεμβρίου τα 114 χρόνια ζωής και ο Λάκης Παπαϊωάννου, ένας ποδοσφαιριστής που άφησε εποχή με τη φανέλα του «Γηραιού» έστειλε τις ευχές του στον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης μέσω του BN Sports.

Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Ηρακλή, αλλά και του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τον Πιερικό. Ακούραστος εργάτης στη μεσαία γραμμή, με τρομερή ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας, αλλά και με καλό σουτ. Ο Λάκης Παπαϊωάννου άφησε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτέλεσε μεγάλο ηγέτη του «Γηραιού» τη δεκαετία του 1980.

Το BN Sports ανήμερα των 114 γενεθλίων του Ηρακλή επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο και σας παραθέτει τις αναμνήσεις, τις ευχές και το… παράπονο του Λάκη Παπαϊωάννου.

Δηλώσεις στο Βασίλη Βασιλείου

«Ο Ηρακλής έχει μια μεγάλη ιστορία, η οποία ξεκινά από πολύ παλιά. Όχι απλά ως μια ομάδα, αλλά ως μια «αντίθεση» σε δύσκολα χρόνια, με αθλητές-ήρωες, όπως ο Ιβάνωφ και ο Κατσάνης στην Κύπρο.

Ένας πραγματικά τεράστιος σύλλογος, που δεν έχει να κάνει μονάχα με το ποδόσφαιρο. Όλα τα τμήματα, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο. Σήμερα θα ήθελα βέβαια αυτά τα γενέθλια να γιορταστούν αλλιώς. Με τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Έχει αρκετές πληγές…».

Ο Λάκης Παπαϊωάννου το 1979 άφησε τον Πιερικό και παρότι αποτέλεσε «μήλον της έριδος» για αρκετούς συλλόγους, επέλεξε τον Ηρακλή. Μεγαλούργησε στη μεσαία γραμμή στο πλάι του τεράστιου Χατζηπαναγή, αποτελώντας μέλος της ιστορικής τετράδας, μαζί με τους Καραΐσκο και Κωφίδη.

1834458.jpg

«Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα στον Ηρακλή και είμαι κομμάτι της ιστορίας του. Είχα την τύχη να υπάρξω συμπαίκτης και να καθιερωθώ δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες. Μαζί με τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Στενάχωρο το γεγονός ότι δεν είναι εκεί που του αξίζει, στην Super League! Εύχομαι να βρει το δρόμο της η ομάδα. Να βρεθεί ένας επενδυτής. Είναι ένα κατάλληλο περιβάλλον. Μια ομάδα με ιστορία, κόσμο…».

Αναπόφευκτα η συζήτηση θα πήγαινε στις στιγμές του με τον Ηρακλή. Κάτι που ξεχώριζε, κάποια ιδιαίτερη ανάμνηση. Ωστόσο εκείνος δεν επέλεξε μια ανάμνηση, αλλά μάλλον ένα… συναίσθημα, το γεμάτο Καυτατζόγλειο.

«Αναρίθμητες στιγμές. Αν αναφέρω μια μονάχα σίγουρα θα αδικήσω άλλες. Ωστόσο θα σου πω ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το γεμάτο Καυτατζόγλειο. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου. Και στα εντός και στα εκτός. Πάντα παίρναμε το χειροκρότημα, νίκη, ήττα, ισοπαλία.

Ας μην κρυβόμαστε, ο κόσμος που ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος και θα ήθελα αυτό να αλλάξει. Να υπάρχει κόσμος παντού. Εμείς σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν ήταν επαγγελματικό, απολαμβάναμε μέχρι και την προπόνηση. Υπήρξαν φορές που μπορεί να είχαμε και χίλια άτομα στις κερκίδες να μας βλέπουν να προπονούμαστε. Και το γουστάραμε πολύ αυτό. Να κάνουμε μια ωραία ενέργεια, μια συνεργασία, κάτι, για να αξίζει το χειροκρότημά τους».

Ένα από τα ομορφότερα γκολ που πέτυχε ο Λάκης Παπαϊωάννου με τη φανέλα του Ηρακλή:

Η συζήτηση «έκλεισε» όπως αρμόζει σε γενέθλια. Με μια ευχή.

«Μου λείπει ο Ηρακλής. Θα ήθελα να πηγαίνω στο Καυτατζόγλειο να τον βλέπω στη μεγάλη κατηγορία, με γεμάτο το στάδιο από κόσμο. Είναι μια ομάδα ξαναλέω με μεγάλη ιστορία. Όχι η μόνη. Υπάρχουν πολλές και στην επαρχία. Όλες λείπουν. Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Λάρισα και άλλες, μην τις αδικώ, όλες λείπουν. Ο κόσμος θέλει τέτοιους συλλόγους να πρωταγωνιστούν, το ζητάει.

Ευχή μου είναι ο Ηρακλής να βρει το δρόμο του».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0