Face to Face

Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης στο BN Sports: «Πώς μου έδωσε την φανέλα του ο Μαραντόνα» (Video)

Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης στο BN Sports: «Πώς μου έδωσε την φανέλα του ο Μαραντόνα» (Video)
Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης φυλάει σαν κόρη οφθαλμού μια μπλε φανέλα με το Νο10. Δεν είναι μια απλή φανέλα όμως, είναι αυτή του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα όταν αγωνιζόταν στη Νάπολι. Μέσω του BN Sports ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ θυμάται πως η φανέλα αυτή έφτασε στα χέρια του.
Συνέντευξη στον Θοδωρή Βασίλη

Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης μπορεί να αισθάνεται και τυχερός. Άλλωστε ανήκει σε εκείνη την ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων που όχι μόνο έχουν βρεθεί αντίπαλοι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά έχουν και στην συλλογή τους αυθεντική φανέλα του μεγάλου Αργεντινού σούπερ σταρ.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Ντιεγκίτο, ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ το 1985 γυρίζει τον χρόνο πίσω και μας μεταφέρει μέσω του BN Sports σε εκείνα τα δύο παιχνίδια του Δικέφαλου του Βορρά με τη Νάπολι για το κύπελλο UEFA, και θυμάται την υπόσχεση του Μαραντόνα ότι θα ανταλλάξουν φανέλες μετά το δεύτερο ματς, το ρολόι με την υπογραφή του μεγάλου «Pibe de Oro», αλλά και το πως το «Σαν Πάολο» τραγουδούσε τον παντοτινό είδωλό του.

Η πρώτη ερώτηση ήταν για εκείνα τα δύο ματς όπου ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τη Νάπολι του Μαραντόνα, του Καρέκα και των άλλων αστεριών της. «Αυτά τα ματς δεν ξεχνιούνται, έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη μας για πάντα. Αντιμετωπίσαμε τον Μαραντόνα. Ήταν μια φοβερή εμπειρία για όλους μας. Ο ΠΑΟΚ τα είχε παλέψει και τα δύο ματς, ειδικά στην Τούμπα είχαμε κερδίσει 22 κόρνερ αν θυμάμαι καλά. Είχαμε αποκλειστεί με ψηλά το κεφάλι», θυμάται ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης ο οποίος ακόμα και τώρα έχει στο μυαλό του την εικόνα με ένα γήπεδο στη Νάπολη να φωνάζει Ντιέγκο Μαραντόνα και όχι Νάπολι.

fanela-maradona_1.jpg
«Όταν πήγαμε στην Ιταλία για να αντιμετωπίσουμε τη Νάπολι έβλεπες παντού μόνο Μαραντόνα. Αφίσες, εικόνες, παντού. Ήταν ο Θεός τους, νόμιζες ότι η πόλη ήταν δικιά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για το ματς ο κόσμος δεν φώναζε Νάπολι, αλλά το όνομα του. Φαντάσου τώρα σε ένα τέτοιο γήπεδο να ακούς συνέχεια το όνομά σου».

Ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι από τους τυχερούς, αφού είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν στην συλλογή τους μια αυθεντική φανέλα του Ντιέγκο από τη Νάπολι. «Μετά το τέλος του αγώνα στην Ιταλία του ζήτησα να ανταλλάξουμε τις φανέλες. Μου απάντησε ότι θα το κάναμε στη Θεσσαλονίκη. Όταν επιστρέφαμε στην Ελλάδα, έλεγα μέσα μου, «σιγά μη το θυμάται», «μέχρι το δεύτερο παιχνίδι πολλά μπορούν να συμβούν», «ίσως και να μην έρθει καν να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη», όμως γι’ αυτό ήταν μια τεράστια προσωπικότητα. Ο Ντιέγκο δεν το είχε ξεχάσει. Και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ότι θα το θυμόταν και θα κρατούσε την υπόσχεση του. Με το που τελείωσε ο αγώνας στην Τούμπα, έψαξε να με βρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε τη φανέλα και μου την έδωσε».

Το πόσο ταπεινός ήταν ο Μαραντόνα φαινόταν και από την εκτίμηση που είχε για τον αντίπαλο, ανεξαρτήτου ονόματος, με τον Αργεντινό μύθος να κάνει δώρο ένα ρολόι με την υπογραφή του μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο «Σαν Πάολο», σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας! Στην ταπεινότητα του στάθηκε και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

«Ο Ντιέγκο ήταν ανθρώπινος. Ήταν λαϊκός. Είχε το βάρος να τα βάλει με όλους και να βγει νικητής. Δεν δίσταζε να πει την άποψή του, να μιλήσει ανοικτά για τα πάθη του, να παραδεχθεί τα λάθη του. Δεν ήταν ποτέ ψεύτικος και θα σου πω το περισταστικό στο ματς της Ιταλίας. Πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα βρισκόμασταν στην καταπακτή, περιμέναμε να ανεβούμε τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Πάολο. Στα αποδυτήρια είχαν δίπλα-δίπλα εικόνες του Χριστού και του Μαραντόνα. Χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα, προσπέρασε τους πάντες, ήρθε δίπλα μου και με χαιρέτησε. Ως αρχηγός της Νάπολι έδειξε τον σεβασμό του απέναντι στον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Για μένα αυτό δείχνει πολλά».

diego_roloi.jpg

Κλείνοντας ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης το μόνο που είχε να πει είναι ότι αισθάνεται τυχερός που τα έζησε όλα αυτά. «Ήμουν τυχερός να ζήσω από κοντά πως είναι να αντιμετωπίζεις τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Μπορεί η νέα γενιά να μην συνειδητοποιεί το μέγεθος του και το τι έκανε στο ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι είμαστε τυχεροί που μας ομόρφυνε την ζωή μας».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0