Face to Face

Ο Κυριάκος Μαζουλουξής στο BN Sports: «Εύκολη απόφαση η Κηφισιά - Προπονητές σαν τον Πετράκη δε συναντάς στην Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μαζουλουξής στο BN Sports: «Εύκολη απόφαση η Κηφισιά - Προπονητές σαν τον Πετράκη δε συναντάς στην Ελλάδα»

H σέντρα στην Super League 2 είναι πλέον γεγονός και η Κηφισιά ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος απέναντι στη νεοφώτιστη Ηλιούπολη. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να απασχολήσουν τον Νότιο Όμιλο, ο Κυριάκος Μαζουλουξής, μιλάει στο BN Sports και βάζει τους αναγνώστες στο κλίμα της αγωνιστικής δράσης.

Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος στην Super League με την φανέλα της Λαμίας. Κατέγραψε 18 συμμετοχές, πέτυχε ένα τέρμα και με την παρουσία του στα μετόπισθεν της ομάδας συνέβαλε στην επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία.

Το καλοκαίρι τον βρήκε στην Κηφισιά, αποτελώντας μία από τις πιο αξιοσημείωτες μεταγραφές για τα δεδομένα της δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα (06/11) μιλάει στο BN Sports και εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του... Παράλληλα μεταφέρει κλίμα από τα αποδυτήρια του αθηναϊκού συλλόγου και αναφέρεται στους στόχους της ομάδας, μιλώντας για πρόσωπα, καταστάσεις και τις βλέψεις του ενόψει της αγωνιστικής σεζόν.

κυρ.png

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Καταρχήν θέλω να μου πεις πως πάρθηκε η απόφαση να μεταβείς από την Super League στην δεύτερη κατηγορία

«Σίγουρα πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η παρουσία ανθρώπων και συγκεκριμένα του Γιώργου Τουντζάρη που τον γνωρίζω πολλά χρόνια, σε συνδυασμό πάντα με το πλάνο της ομάδας, το οποίο πρεσβεύει και ακολουθεί. Για εμένα δεν ήταν δύσκολη απόφαση, ακόμη και αν αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία και εγώ προερχόμουν από την Super League. Γενικά οι συνθήκες στην Κηφισιά και το κλίμα που επικρατεί είναι ιδανικά. Μπορώ να σου πω πολύ πιο καλά από αυτά που έχω συναντήσει στην πρώτη εθνική».

Αντιμετωπίσατε και αποκλείσατε τον ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδος. Είναι αυτή η νίκη μία δήλωση για την δυναμική της Κηφισιάς; 

«Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα μπορεί να αντιληφθεί ότι παρότι παίζαμε με μία ομάδα που αγωνίζεται στην Super League, εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε τις ευκαιρίες. Αυτό έγινε με τον τρόπο ποδοσφαίρου που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρόκειται για μία πολύ θετική εμφάνιση κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, με ποδοσφαιριστές που δεν νομίζω ότι θα συναντήσουμε στο δικό μας πρωτάθλημα, απέναντι στους οποίους παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δείξαμε ένα δείγμα για τον τρόπο και την λογική την οποία θα ακολουθήσει η ομάδα καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν».

Πως είναι η συνεργασία σου με έναν τόσο νεαρό προπονητή όπως ο Πετράκης;

«Η συνύπαρξη μου με τον κ. Πετράκη είναι πολύ θετική, ίσως ευθύνεται κιόλας το γεγονός ότι είναι νεαρός για τα προπονητικά δεδομένα. Παρά την ηλικία, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και αυτά που προσπαθεί να μας μεταδώσει, είναι πράγματα τα οποία δύσκολα συναντάς στον χώρο, όχι μόνο στην δεύτερη κατηγορία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Επίσης οι συνεργάτες του ταιριάζουν ιδανικά στο πλάνο που θέλει να ακολουθήσει. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής το τεχνικό επιτελείο έχει άριστη σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές».

Ο νότιος όμιλος της Superleague 2 μοιάζει στα χαρτιά να είναι πιο δύσκολος από τον βόρειο. Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος της ομάδας είναι να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο. Είδαμε ότι μπορέσαμε και κοντράραμε ομάδα της Super League, αλλά και μία ομάδα φαβορί της κατηγορίας μας (σ.σ. Απόλλωνα Σμύρνης) το οποίον κερδίσαμε 2-0. Βάση αυτού του δείγματος μπορώ να σου πω ότι στοχεύουμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

Πλέον έχουμε σέντρα... αλλά για ακόμη μία σεζόν καθυστερημένα. Πως επηρεάζει τις ομάδες η αργοπορία στην έναρξη του πρωταθλήματος;

«Όποιος έχει ζήσει για αρκετά χρόνια την δεύτερη κατηγορία, γνωρίζει ότι η αργοπορία στην σέντρα του πρωταθλήματος αποτελεί πλέον κανόνα και όχι εξαίρεση. Είναι κάτι το οποίο φθείρει όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τις ομάδες. Ψυχολογικά... σε όλους τους τομείς, κυρίως επειδή γνωρίζεις ότι θα ξεκινήσεις να αγωνίζεσαι τον Σεπτέμβριο όπως σου λένε στην αρχή και καταλήγεις να παίζεις για πρώτη φορά αρχές Νοέμβρη. Στο διάστημα που διαμεσολαβεί δημιουργείται επιπλέον φόρτος, τόσο στην προετοιμασία όσο και στις έξτρα προπονήσεις. Δεν μιλάμε μόνο για ψυχολογική φθορά αλλά και για σωματική».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μέσα από την ομάδα, αλλά και τα μελλοντικά σου όνειρα;

«Μιλώντας για την φετινή σεζόν στόχος μου είναι η καθιέρωση στην ομάδα και να βοηθήσω στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει. Αναφορικά με το μέλλον αυτό που επιθυμώ είναι να αγωνιστώ ξανά στο εξωτερικό και σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0