Face to Face

Δημήτρης Αγραβάνης στο BN: «Στις δύσκολες αγωνιστικά στιγμές, τα mentality των Αντετοκούνμπο, Σπανούλη με επαναφέρουν αυτόματα στους στόχους μου»

Δημήτρης Αγραβάνης στο BN: «Στις δύσκολες αγωνιστικά στιγμές, τα mentality των Αντετοκούνμπο, Σπανούλη με επαναφέρουν αυτόματα στους στόχους μου»
Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο «Banking News», σε μια συνέντευξη εφ' όλης της... ύλης για την Εθνική Ομάδα, το EuroBasket 2022, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη Νάπολι, τον Βασίλη Σπανούλη, τον μικρό του αδερφό Γιάννη και το μπάσκετ εν γένει. Απολαυστικός και χειμαρρώδης όπως άλλωστε συνηθίζει...
Συνέντευξη στην Ελένη Τσιάβου 

Κάποιοι έκαναν λόγο για την «έκπληξη» στο φετινό Eurobasket, ωστόσο όποιος γνωρίζει λίγο καλύτερα τον Δημήτρη Αγραβάνη και ξέρει πως το μπάσκετ είναι κυριολεκτικά η ζωή του, αναμφίβολα ανέμενε πως το πλήρωμα του χρόνου θα τον «δικαίωνε» για το focus και το πάθος που έχει επενδύσει στα όνειρα του. Φιλόδοξος, πεισματάρης, πιο ώριμος από ποτέ αλλά και με μεγαλόπνοους στόχους στη βαλίτσα του, προσγειώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα στην γειτονική Ιταλία, με την Napoli να τον καλωσορίζει στους κόλπους της ομάδας. Άνοιξε έτσι την ευρωπαϊκή «πόρτα» (σε πρώτο επίπεδο) για μια νέα, διεθνή καριέρα, με κύριο σκοπό όπως αναφέρει ο ίδιος στο BN, την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, εκεί δηλαδή όπου φιλοξενείται  το NBA. Εξάλλου αν κάναμε επίκληση στην αυθεντία… ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το νούμερο ένα στον πλανήτη (και στην καρδιά μας) αλλά και επί σειρά ετών φίλος του, πιστεύει στον Δημήτρη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα πορτοκαλί παρκέ του NBA ταιριάζουν άψογα στο μπασκετικό του προφίλ.

Τα πρώτα δείγματα από το «beast mode» στο οποίο έχει εισέλθει πλέον ο Αγραβάνης, τα έδειξε πριν λίγες μέρες όταν μάλιστα αναδείχθηκε ως MVP του αγώνα με την θεαματική αλλά και δύσκολη νίκη επί της Πέζαρο. Εκεί τον είδαμε να πανηγυρίζει λέγοντας «Forza Napoli» με τους νέους του συμπαίκτες, όταν πια με μεγαλύτερη άνεση ξεπέρασε την πρώτη δύσκολη περίοδο προσαρμογής σε μια άλλη χώρα, όπως παραδέχεται και ένιωσε ακόμα πιο δυνατός αγωνιστικά, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τον ρωτήσαμε για την «επίσημη αγαπημένη», την εθνική μας δηλαδή ομάδα στο μπάσκετ και το καλοκαίρι που διένυσε καθώς και για τα προκριματικά που πλησιάζουν για το παγκόσμιο κύπελλο, τον μικρότερο του αδελφό, Γιάννη Αγραβάνη και για τα των... έσω για το πώς εγκλιματίζεται στο νέο του «σπίτι» και περιβάλλον, την Napoli.
agravanis_napoli_1.jpeg

Τι μας εξομολογήθηκε όμως για τα δύο του μπασκετικά πρότυπα, τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Βασίλη Σπανούλη και το πως διαχειρίζεται ο ίδιος τις πιο «περίεργες» ημέρες.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Δημήτρης Αγραβάνης:                                                         

Δημήτρη, πες μας αρχικά για την νέα σου αθλητική «στέγη» και την μετάβαση που έκανες στο εξωτερικό. Πως σε υποδέχθηκαν οι Ιταλοί;

«Ως άνθρωποι οι Ιταλοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα φιλόξενοι αλλά και ως οπαδοί είναι πολύ θερμοί, καθώς στηρίζουν και «αγκαλιάζουν» την Napoli και στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο. Θα έλεγα πως κουβαλάνε μια… τρέλα, λίγη παραπάνω ακόμα και από τους Έλληνες. Η Ιταλία είναι μια πανέμορφη χώρα. Δεν σου κρύβω όμως, επειδή ήταν η πρώτη φορά που απομακρύνθηκα μόνιμα από την Ελλάδα, η πρώτη "κρυάδα" όπως λέμε της προσαρμογής ήταν κάπως δύσκολη. Μακριά δηλαδή από το σπίτι μου στο Μαρούσι, την οικογένεια, τα αδέλφια μου και φυσικά όλους τους ανθρώπους που άφησα πίσω. Όσο περνά σταδιακά ο καιρός, προσαρμόζομαι ιδιαίτερα καλά, γνωρίζω περαιτέρω τους συμπαίκτες μου, με στηρίζει εξαρχής ο coach και βρίσκομαι στην φόρμα που πρέπει για να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Έχω, θα έλεγα, ένα απόλυτο focus στο μπάσκετ οπότε όλα τα υπόλοιπα μπορούν να "περιμένουν"». 

Το καλοκαίρι πλανόταν ένα ερωτηματικό γύρω από το όνομα σου. Μα που θα πάει επιτέλους ο Αγραβάνης, καθώς ήσουν free agent. Φτάνοντας στο σήμερα, είσαι ικανοποιημένος με την απόφαση σου;

«Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά το καλοκαίρι απέρριψα όντως πολλές ευρωπαϊκές προτάσεις...

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο BankingNews.gr.  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0