Face to Face

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο BN Sports: «Στο Παρίσι πιστεύω θα είναι η στιγμή μου»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο BN Sports: «Στο Παρίσι πιστεύω θα είναι η στιγμή μου»

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση και πέμπτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κριστιάν Γκολομέεβ μίλησε στο BN Sports για την παρθενική συμμετοχή του στο Navarino Challenge. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τώρα.

Η ελληνική κολύμβηση τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, με πολλούς αθλητές να διαπρέπουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Ένας από τους πλέον ανερχόμενους Έλληνες κολυμβητές, ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν από τους εκλεκτούς καλεσμένους του φετινού επετειακού Navarino Challenge.

Το BN Sports βρέθηκε στο Costa Navarino το τριήμερο του μεγάλου αθλητικού event και μίλησε με τον πέμπτο Ολυμπιονίκη του Τόκιο, ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του για την παρθενική συμμετοχή του στη διοργάνωση αλλά και την αισιοδοξία του για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

40.Elias.Lefas.2022.10.22_Navarino_GALA_C399.jpg

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Πώς έζησες την συμμετοχή σου στο επετειακό Navarino Challenge;

«Έρχομαι για πρώτη φορά στο Navarino Challenge, είναι πραγματικά ένα απίστευτο αθλητικό event. Ήθελα πάντα να έρθω εδώ και να συμμετέχω και φέτος νιώθω πολύ χαρούμενος και τυχερός που τα κατάφερα. Το μέρος είναι πραγματικά τέλειο, οι εγκαταστάσεις και το ξενοδοχείο πολύ υψηλού επιπέδου, νομίζω όλα κύλησαν τέλεια για την διοργάνωση. Φέτος έτυχε να συμπίπτει η επέτειος 10 χρόνων τόσο για το Navarino Challenge όσο και για τον μεγάλο μου χορηγό, την Stoiximan και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που το έζησα όλο αυτό.»

Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, σιγά σιγά βλέπουμε αθλητικές εκδηλώσεις με ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται διοργανώσεις σαν το Navarino Challenge;

«Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων μόνο καλό φυσικά κάνει. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε διοργανώσεις σαν το Navarino Challenge, κυρίως για τα παιδιά, για τους μικρούς αθλητές, για τα νέα ταλέντα που θα βγούνε. Το να βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί μας, με αθλητές δηλαδή που κάνουν πρωταθλητισμό, να τους μιλάμε, να τους κάνουμε μαθήματα, να τους μεταφέρουμε τις γνώσεις μας, είναι νομίζω ότι πιο υγιές έχει να δώσει ο αθλητισμός, εκεί βρίσκεται όλο το νόημα.»

25.Elias.Lefas.2022.10.23_Navarino_BEACH_B8811_1.jpg

Βλέπουμε συνεχώς διακρίσεις στην ελληνική κολύμβηση, της οποίας είσαι βεβαίως και εσύ μέλος. Πώς βλέπεις το επίπεδο στη χώρα μας;

«Το επίπεδο είναι πολύ καλό, έχουμε η αλήθεια είναι αρκετές επιτυχίες και το σημαντικό είναι ότι βγαίνουν συνεχώς νέα ταλέντα, τα οποία ελπίζω να αυξάνονται στο μέλλον συνεχώς. Γίνεται μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια από την ομοσπονδία, η οποία μας στηρίζει έμπρακτα. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε το κλιμάκιο της εθνικής ομάδας και όλοι οι αθλητές κάνουμε μαζί προπόνηση. Δεν μας λείπει τίποτα. Έχουμε την πισίνα μας, το γυμναστήριό μας, τους φυσιοθεραπευτές μας.

 Όλα αυτά είναι πράγματα που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τα είχαμε, εγώ έτυχε να τα έχω στην Αμερική, στο Αλαμπάμα, αλλά εδώ όχι. Πλέον η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική κολύμβηση. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα και ελπίζω να υπάρξει βελτίωση είναι σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τα κλειστά κολυμβητήρια, τα οποία δυστυχώς έχουν ρημάξει. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα.»

Σε τι στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία σου;

«Αυτή την περίοδο έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας από τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αυτός ο χρόνος θα είναι σκληρός από θέμα προπονήσεων, οι οποίες θα είναι πολύ απαιτητικές με πολύ γυμναστήριο. Όταν έχεις Ολυμπιάδα μπροστά σου δεν δουλεύεις την τελευταία στιγμή, πρέπει να ξεκινήσεις από νωρίς να προετοιμάζεσαι.

Τώρα θα πέσει πολύ σκληρή δουλειά και του χρόνου θα δουλέψουμε τις λεπτομέρειες, την ταχύτητα, δεν θα είναι τόσο επίπονες οι προπονήσεις σε σχέση με τώρα. Από τους προσεχείς στόχους, έχω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας τον Δεκέμβρη στην Μελβούρνη, πιστεύω θα πάω καλά, σίγουρα πάμε για μετάλλιο, αν και η αλήθεια είναι δεν θα βρίσκομαι στο 100% των δυνατοτήτων μου, αλλά θα είμαστε δυνατοί.

Αυτό που περιμένω πολύ είναι το Παρίσι. Πιστεύω ήρθε η ώρα μου, νιώθω πάρα πολύ καλά και σωματικά και ψυχολογικά, έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τις προπονήσεις μας και έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας ώστε να βελτιώσω πράγματα στα οποία υστερώ. Είμαι πολύ αισιόδοξος, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον προπονητή μου και με τον γυμναστή μου και ο στόχος μου είναι ξεκάθαρα ένα μετάλλιο, μακάρι να είναι το χρυσό.»

4864411.jpg

www.bnspors.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0