Face to Face

Ο Καλέντ Νάρεϊ στο BN Sports: «Πολλοί δεν περίμεναν τη νίκη του ΠΑΟΚ - Αισθάνομαι όμορφα εδώ, γι’ αυτό σκοράρω συχνά» (video)

Ο Καλέντ Νάρεϊ στο BN Sports: «Πολλοί δεν περίμεναν τη νίκη του ΠΑΟΚ - Αισθάνομαι όμορφα εδώ, γι’ αυτό σκοράρω συχνά» (video)

Έκρινε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βρίσκεται στα 4 γκολ μετά από 8 παιχνίδια. Αισθάνεται όμορφα στον ΠΑΟΚ και το δείχνει περίτρανα στο γήπεδο. Ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι ο ηγέτης του «Δικεφάλου» και μίλησε στο BN Sports μετά το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δηλώσεις στον Άλκη Τσαβδαρά

Σπάνια βλέπουμε ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης να αποδίδουν τόσο σύντομα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ιδιομορφία της δικής μας Λίγκας είναι αυτή που, για ένα εύλογο διάστημα, τους... αναγκάζει να έχουν έναν σχετικό χρόνο προσαρμογής. Ταύτιση με της φιλοσοφία μας, εύρεση του ρόλου στην εκάστοτε ομάδα. Όλα τα παραπάνω μοιάζουν σαν ένας πρωινός... περίπατος για τον Καλέντ Νάρεϊ.

Ο Γερμανός άσος της Φορτούνα Ντίσελντορφ, και πρώην του Αμβούργου, αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, σήκωσε μανίκια, έπιασε δουλειά και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ηγέτης σε αρκετά παιχνίδια, έκρινε αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1). Αποχώρησε στο τέλος του ματς με το γεύμα του νικητή (σαλάτα και pizza), για να του... κόψουμε την όρεξη με την «ανάκριση» από το BNSports.



Ξεπεράσατε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πήρατε τη νίκη και βρίσκεστε στην 4η θέση. Σημαντικό τρίποντο.

«Πάρα πολύ σημαντική νίκη. Πιστεύω και δίκαιη σε γενικές γραμμές, ειδικά αν δει κανείς το πώς ξεκινήσαμε και μπήκαμε στο ματς. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε βέβαια, αλλά στο τέλος δεν επιτρέψαμε πολλές φάσεις προς την εστία μας και νικήσαμε δίκαια».

Είχατε περισσότερο σεβασμό προς τον αντίπαλο μετά το 1-0, γιατί κλειστήκατε ίσως λίγο περισσότερο στην άμυνα απ όσο θα έπρεπε;

«Σεβασμό όχι, αλλά είναι λογικό να αντεπιτεθούν εντός έδρας, με τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Φυσικά θα έπρεπε και εμείς να συνεχίσουμε ανάλογα μετά το 1-0. Τότε θα είχαμε μεγαλύτερο έλεγχο του αγώνα. Αλλά και πάλι, νικήσαμε και αυτό μετράει».

Μία σημαντική νίκη κόντρα σε ομάδα που επίσης διεκδικεί τον τίτλο, μία νίκη μετά από τρία άγονα ματς. Δίνει ώθηση μία τέτοια επιτυχία, ειδικά στην έδρα του αντιπάλου;

«Φυσικά. Η συγκεκριμένη νίκη μας προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πριν από το παιχνίδι δεν πιστεύω να υπήρχαν πολλοί που περίμεναν τη νίκη του ΠΑΟΚ. Αλλά είμαστε γνώστες των δυνατοτήτων μας και θεωρώ ότι η επιτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό θα μας ωθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια».

Οκτώ παιχνίδια, 4 γκολ, 2 ασίστ. «Βολεύτηκες» άμεσα στη νέα ομάδα σου...

«Ναι μέχρι στιγμής όλα κυλούν όμορφα. Στο τέλος βέβαια δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, σημασία έχουν μόνο οι βαθμοί. Αισθάνομαι ωραία και όλα είναι καλά μέχρι στιγμής. Η υποδοχή απ’ όλους ήταν εξαιρετική. Στα ενδότερα της ομάδας είμαστε καλά. Ήμασταν λίγο άτυχοι με τα γκολ που δεχόμασταν στο τέλος των παιχνιδιών, τα οποία μας στέρησαν πολύτιμους βαθμούς. Το αποψινό (Δευτέρα βράδυ) ήταν ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

 


Και η άμυνα κόντρα στον Ολυμπιακό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κυρίως στο τέλος του παιχνιδιού.

«Έπρεπε άλλωστε, γιατί ο Ολυμπιακός πίεσε μέχρι το τέλος. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο. Ήρθαν πολλά γεμίσματα, πολλές μακρινές μπαλιές, ξεπεράσαμε, ωστόσο, την πίεση και δεν δεχτήκαμε γκολ στο φινάλε».

Για σένα προσωπικά είναι ένα χάιλαϊτ να παίζεις απέναντι σε έναν ικανό αντίπαλο, που διαθέτει τόσους αστέρες όπως ο Χάμες Ροντρίγκες;

«Βέβαια, είναι μία πρόκληση να κοντράρεις τέτοιες ομάδες, τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αλλά απόψε (Δευτέρα βράδυ) βγήκαμε εμείς νικητές. Στο ποδόσφαιρο πιστεύω δε μετράνε μόνο τα ονόματα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Για καλή μας τύχη νικήσαμε εμείς».

ναρει.jpg

Νικήσατε σε ένα δύσκολο ντέρμπι. Έρχεται καθόλου η σκέψη για το πώς χάθηκαν οι βαθμοί στις καθυστερήσεις με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, με αποτέλεσμα τώρα ο ΠΑΟΚ να ήταν πιο κοντά στον Παναθηναϊκό;

«Ναι σίγουρα. Ειναι κρίμα. Πρέπει, πάντως, να τα ξεπεράσουμε αυτά τα παιχνίδια, δεν αλλάζει πλέον κάτι, να κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Βέβαια μιλάμε για δύο “σίγουρες” νίκες και τώρα θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Και πάλι, αυτό δεν αλλάζει, απλά συνεχίζουμε».

Είναι όλα ανοιχτά ακόμα στη μάχη του τίτλου;

«Φυσικά. Έχουμε ακόμα μερικά παιχνίδια μπροστά μας (γέλια). Ειδικά αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως με τον Ολυμπιακό, τότε έχουμε να πούμε κι εμείς μία κουβέντα στο τέλος».

Σας το μεταφέρει αυτό το αίσθημα του κυνηγού του πρωαθλήματος ο Λουτσέσκου, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ομιλία, το νιώθετε;

«Εννοείται. Νομίζω δε χρειάζεται καν να το αναφέρει ο προπονητής μας, το γνωρίζουμε και εμείς αυτό. Θεωρώ ότι διαθέτουμε μία καλή ομάδα, είμαστε της πεποίθησης πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Νικήσαμε στην έδρα ενός εκ των φαβορί. Αυτό ακριβώς μας δίνει πόντους στην ψυχολογία ενόψει της συνέχειας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0