Face to Face

Ο συντάκτης της FIFA Στιβ Χαν, στο BN Sports για τον Χουάνγκ Ουί - Τζο: «Καθόλου καλό αν δεν παίξει στη Νότιγχαμ - Μαζί με τον Σον οι ηγέτες του Πάουλο Μπέντο»

Ο συντάκτης της FIFA Στιβ Χαν, στο BN Sports για τον Χουάνγκ Ουί - Τζο: «Καθόλου καλό αν δεν παίξει στη Νότιγχαμ - Μαζί με τον Σον οι ηγέτες του Πάουλο Μπέντο»
Ο πλέον ειδικός σε θέματα που αφορούν το νοτιοκορεάτικο ποδόσφαιρο, Στιβ Χαν, επικοινώνησε με το BN Sports και σκιαγράφησε το νεότερο απόκτημα του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ουί - Τζο.
Η ασιατική αποικία μεγαλώνει στον Ολυμπιακό, Κορεάτες εμφανίζονται στο Γ. Καραϊσκάκης και σε αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η έλευση των δύο Χουάνγκ. Για τον 30χρονο επιθετικό Ουί - Τζο, μίλησε ο δημοσιογράφος της FIFA αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι, Στιβ Χαν, ο οποίος αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού του, αλλά και σε άγνωστες πτυχές γύρω από τον παίκτη. Μεταξύ άλλων... η διοργάνωση μέσω της οποίας έφτιαξε το όνομα του, τα στοιχεία που τον συνδέουν με τον Σον, αλλά και η άποψη του Ινμπόμ για τον καινούριο του συμπαίκτη! 
 
Δηλώσεις στον Αντώνη Νιανιά
 
Παρότι είναι 30 ετών, μέχρι και πριν τρία χρόνια δεν είχε αγωνιστεί εκτός Ασίας. Μίλησε μου για την μέχρι τότε παρουσία του.
 
«Πρώτη φορά το 2018 άρχισε να εντυπωσιάζει την Κορέα με το εθνόσημο. Μάλιστα, όταν επιλέχθηκε ως ένας από τους τρεις υπερήλικους παίκτες για την Κορέα στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018, ο προπονητής Κιμ Χακ-Μπουμ επικρίθηκε έντονα από τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης, επειδή επέλεξε έναν παίκτη χωρίς εμπειρία εκτός Ασίας. 
 
Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν εντελώς για τον Ουί - Τζο στο τουρνουά, καθώς σημείωσε 9 γκολ σε 7 αγώνες, οδηγώντας την πατρίδα του στο χρυσό μετάλλιο. Η νίκη στους Ασιατικούς Αγώνες έδωσε επίσης στρατιωτικές εξαιρέσεις σε ολόκληρη την ομάδα της Κορέας, η οποία περιλάμβανε τον έτερο Χουάνγκ (Ινμπόμ) και τον σούπερ σταρ της χώρας Χέουνγκ - Μιν Σον. Η στρατιωτική απαλλαγή του επέτρεψε επίσης να μετακομίσει τον επόμενο χειμώνα στην Μπορντό, για να ξεκινήσει την καριέρα του στην Ευρώπη».
 
Τι στοιχεία αναμένεται να προσθέσει στην επίθεση του Ολυμπιακού;
 
«Ο Σον της Τότεναμ είναι ένας παίκτης γνωστός σε όλο τον κόσμο για την ικανότητά του να χτυπά την μπάλα από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο. Το εύρος εκτέλεσης του Χουάνγκ είναι εξίσου εντυπωσιακό... Έχει επίσης καλά τεχνικά προσόντα για να δημιουργήσει χώρο στον εαυτό του και να σουτάρει την μπάλα με ακρίβεια ακόμα και όταν δέχεται πίεση από τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας. Η ικανότητά του να επιτίθεται εντός περιοχής και να τρέχει στην πλάτη της άμυνας είναι εξίσου εντυπωσιακή».
비너노이슈타트스타디움(비너노이슈타트, 오스트리아)/ 축구국가대표팀 11월 오스트리아 원정 A매치/ 남자A대표팀/ 멕시코 vs 한국/ 황의조 득점, 손흥민/ 골 세레머니/ 사진 정재훈
 
Ο κόσμος βέβαια θα θέλει να μάθει και τις αδυναμίες του...
 
«Αν ο Κορμπεράν περιμένει ένα κλασικό 9αρι περιοχής που παίζει με πλάτη στην άμυνα, τότε ο Χουάνγκ Ουι - Τζο δεν ταιριάζει στα πλάνα του. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός όταν αντιμετωπίζει κατά μέτωπο την εστία».
 
Πιστεύεις πως ο στόχος του είναι να βρεθεί στη Νότιγχαμ μέσω του Ολυμπιακού ή ότι θα προτιμήσει την συμμετοχή του στην Ευρώπη με τους Πειραιώτες;
 
«Είχε ευκαιρίες να παίξει στη Γερμανία και σε άλλους συλλόγους στη Γαλλία, αλλά φαίνεται πως περίμενε την κατάλληλη πρόταση μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Στην Κορέα υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από τη μετακόμιση του στον Ολυμπιακό, όχι επειδή δεν είναι σύλλογος υψηλού επιπέδου, αλλά επειδή η προσδοκία για τον κορυφαίο επιθετικό της Κορέας ήταν να παίξει σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν θα είναι καθόλου καλό για τον Ουί - Τζο αν δεν αγωνιστεί με τη Φόρεστ την επόμενη σεζόν ή εάν η ομάδα υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ χωρίς να παίξει καθόλου ο παίκτης».
 
Τέλος, ποια είναι η σχέση και η επαφή του με τον Ινμπόμ;
 
«Οι δυο τους έπαιξαν μαζί στους Ασιατικούς Αγώνες το 2018. Ο ίδιος ο Ινμπόμ μου είπε μερικές φορές ότι εκείνη η διοργάνωση είναι μέχρι και σήμερα το τουρνουά της ζωής του. Ενώ ο Ινμπόμ ήταν ο κινητήρας της μεσαίας γραμμής, ο Ουί - Τζο ήταν ο πρώτος σκόρερ, κάτι που ήταν αρκετά εντυπωσιακό δεδομένου ότι η ομάδα είχε έναν σούπερ σταρ όπως ο Σον. Πλέον έχουν τον ίδιο ατζέντη και παίζουν μαζί στην εθνική ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, οπότε ο δεσμός είναι αρκετά δυνατός. Μου είπε επίσης στο  ότι ο Ουί - Τζο και ο Σον είναι οι μεγαλύτεροι ηγέτες για την Κορέα του Πάουλο Μπέντο».

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0