Face to Face

Η Εβίνα Μάλτση στο BN Sports: «Η ονοματοδοσία του γηπέδου συμβολίζει την πορεία ενός κοριτσιού από τη Γουμένισσα μέχρι την κορυφή, με όχημα το μπάσκετ»

Η Εβίνα Μάλτση στο BN Sports: «Η ονοματοδοσία του γηπέδου συμβολίζει την πορεία ενός κοριτσιού από τη Γουμένισσα μέχρι την κορυφή, με όχημα το μπάσκετ»
Η Εβίνα Μάλτση μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports, λίγο πριν αποκτήσει το... δικό της γήπεδο μπάσκετ! 

Μια ξεχωριστή τιμή περιμένει την Εβίνα Μάλτση, καθώς από σήμερα (20/08) το κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας, το γήπεδο στο οποίο έμαθε να παίζει και να αγαπά το μπάσκετ, θα φέρει το όνομά της

Το BN Sports επικοινώνησε με την θρυλική αυτή μορφή της καλαθοσφαίρισης -όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα- προκειμένου να μάθει πώς νιώθει η ίδια για το σπουδαίο αυτό γεγονός, λίγο πριν την τελετη ονοματοδοσίας. 

Δηλώσεις στη Βασιλική Καραμούζα

- Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα γήπεδο θα φέρει το όνομα μιας γυναίκας μπασκετμπολίστριας. Πώς σας κάνει να αισθάνεστε αυτό;

«Αντιπροσωπεύοντας κάθε γυναίκα μπασκετμπολίστρια, αντιλαμβάνομαι την αναγνώριση και την δικαίωση των κόπων μας. Προσωπικά αισθάνομαι τεράστια τιμή και υπερηφάνεια.

Η ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου συμβολίζει την πορεία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκίνησε από την Γουμένισσα και με όχημα της το μπάσκετ κατάφερε να κατακτήσει τις δικές της κορυφές».

- Σε αυτό το κλειστό γυμναστήριο κάνατε τα πρώτα σας βήματα στο χώρο. Ποιες είναι αναμνήσεις που έχετε από εκεί; Υπάρχει κάποια στιγμή που να ξεχωρίζετε;

«Αμέτρητες αναμνήσεις κατακλύζουν το μυαλό μου από αυτό το γήπεδο. Εκτός από τα πρώτα μου βήματα και τα παιδικά μου χρόνια, σε αυτό το γήπεδο γινόταν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας μου κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια της καριέρας μου. Είναι το αγαπημένο μου όλων την γηπέδων στον κόσμο .

Θυμάμαι πολύ έντονα κάποιους αγώνες που δίναμε με την ομάδα (ΑΟΚ) με την έντονη παρουσία του κόσμου της Γουμένισσας να μας υποστηρίζει. Την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, αλλά και την παρουσία της οικογένειας μου στο γήπεδο .

Αυτό που επίσης θυμάμαι ακόμα πιο έντονα είναι που μαζευόμασταν πολλά απογεύματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φίλοι και γνωστοί, απλά για να παίξουμε μπάσκετ και παίζαμε μονά για ώρες. Για μένα αυτές είναι η αγαπημένες μου αναμνήσεις».

- Γενικά οι δεσμοί σας με την τοπική κοινότητα της Γουμένισσας ποια είναι; Υπάρχουν υποδομές για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

«Οι δεσμοί μου με την τοπική κοινότητα της Γουμένισσας είναι ζεστοί και ενεργοί. Η οικογένεια μου μένει μόνιμα εδώ και εγώ έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ. Παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τα δρώμενα του τόπου μου και μοιράζομαι ανησυχίες και σκέψεις για την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Υπάρχουν οι υποδομές , σίγουρα μπορούν  να γίνουν  βελτιώσεις και σίγουρα  χρειάζεται μεγαλύτερη κινητοποίηση από ανθρώπους που θα θέλουν να αφοσιωθούν σε αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0