Face to Face

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα – Ευγνώμονες για την υποστήριξη» (video)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα – Ευγνώμονες για την υποστήριξη» (video)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει στο BN Sports για την παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική Ελλάδας, το πολυπληθές επιτελείο που τον πλαισιώνει και στηρίζει του διεθνείς, αλλά και για τη δυναμική της ίδιας της ομάδας.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες που διαθέτει (και) φέτος η Εθνική Ελλάδας. Έχοντας δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις, αλλά και ακόμα περισσότερες μάχες στο παρκέ, σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τον λόγο και να μην βάζει παραπάνω πίεση στον εαυτό του, αλλά τους συμπαίκτες του.

Μιλώντας στην κάμερα του BN Sports, στο περιθώριο της Media Day της Εθνικής Ελλάδας, ο 28χρονος φόργουορντ φρόντισε να παινέψει παίκτες και επιτελείο, αλλά και να σημειώσει δις ότι άπαντες προσδοκούν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο, να χρησιμοποιήσει αυτούσια τη λέξη μετάλλιο, αφήνοντάς το απλά να εννοηθεί.

- Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής και το κλίμα που βγαίνει προς τα έξω, νιώθω ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό vibe. Ισχύει;

«Σίγουρα έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα. Έχουμε ωραία χημεία εκτός γηπέδου και προσπαθούμε κάνοντας προπόνηση να βρούμε τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο».

- Βοηθάει ότι οι περισσότεροι έχετε υπάρξει στο παρελθόν συμπαίκτες ή αντίπαλοι και γνωρίζετε πάνω κάτω ο ένας πως παίζει ο άλλος;

«Σίγουρα βοηθάει. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν. Βέβαια έχουμε και αρκετό φρέσκο αέρα και νέο αίμα, μεταφορικά, το οποίο μας δίνει άλλη δυναμική και διαφορετικό αέρα. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουμε μεταξύ μας εξαιρετικές σχέσεις και ανυπομονούμε να παίξουμε μαζί».

- Πώς βλέπεις τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα; Εσείς ως πιο παλιοί τους έχετε πάρει από κοντά, τους δίνετε συμβουλές;

«Ναι είναι πολύ ωραίο. Μας θυμίζουν κι εμάς τις πρώτες μας ημέρες στην Εθνική Ομάδα. Είναι πολύ ωραία η αύρα τους και η παρουσία τους και ευελπιστούμε ότι αυτά τα παιδιά θα ‘κουβαλάνε’ στο μέλλον την Εθνική Ομάδα και θα την φτάσουν ακόμα πιο ψηλά».

papapetrou-itoudis.jpg

- Κεφάλαιο Δημήτρης Ιτούδης. Πώς είναι αυτές οι πρώτες ημέρες; Τι πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα; Εσύ πώς αισθάνεσαι;

«Είναι εξαιρετικά. Ο κόουτς είναι αναγνωρισμένος. Όλοι ξέρουν τι έχει καταφέρει στη ζωή του και την καριέρα του. Έχει σηκώσει τα μανίκια και από την αρχή δουλεύει πολύ σκληρά. Προπονούμαστε πάρα πολύ. Αισθάνομαι ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε καλούς χαρακτήρες, ένα σωστό κλίμα, προπονούμαστε όσο καλύτερα μπορούμε και ευελπιστώ ότι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

- Πέρα από τον κόουτς Ιτούδη, είδα ότι υπάρχει και ένα πολυπληθές τεχνικό επιτελείο. Αυτό πόσο σας βοηθάει;

«Νομίζω ότι από όλες τις χρονιές είναι η πιο γεμάτη, εντός εισαγωγικών, Εθνική από πλευράς παικτών, προπονητών, επιτελείου, από φυσιοθεραπευτές και γιατρούς, μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που είναι στην Εθνική Ομάδα. Πραγματικά είμαστε ευγνώμονες γιατί έχουμε ότι χρειαζόμαστε, μια φοβερή υποστήριξη. Αυτό καμιά φορά μπορεί να μην φαίνεται στις κάμερες και μπορεί να μην μοιάζει τόσο σημαντικό για κάποιους, αλλά πραγματικά είναι πάρα πολύ σημαντικό και είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει».

- Για όλους αυτούς τους λόγους, πολλοί σας χρήζουν φαβορί, αν όχι για το χρυσό, για μία θέση στο βάθρο. Αισθάνεστε φαβορί και αν ναι, αισθάνεστε έξτρα πίεση για αυτό;

«Εντάξει ναι, το κομμάτι της πίεσης είναι λίγο παγίδα. Εμένα δεν μου αρέσει να θεωρώ, ούτε να συζητάω για φαβορί. Αυτό είναι ίσως δουλειά των δημοσιογράφων ή φιλάθλων ή το οτιδήποτε. Όλες οι ομάδες μετριούνται μέσα στο γήπεδο. Εγώ το μόνο που ξέρω και βλέπω είναι ότι μεταξύ μας καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Το νιώθεις από την προπόνηση, το νιώθεις από τον επαγγελματισμό και από το ταλέντο που υπάρχει. Ελπίζω ότι αυτή η ομάδα, θα καταφέρει να φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

- Αρχής γενομένης από τα δύο φιλικά με την Ισπανία, το Ακρόπολις και τα δύο ματς για τα προκριματικά «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, τι στυλ μπάσκετ πρέπει να περιμένουμε να δούμε;

«Θέλουμε να είμαστε πολύ επιθετικοί στην άμυνα, να είμαστε πολύ δυναμικοί και να προσπαθήσουμε να βγούμε στο τρανζίσιον, που νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι που μας ταιριάζει γιατί έχουμε πολύ αθλητική ομάδα. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα υπάρξει τακτική, επιθετικό πλάνο, αλλά αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να αποκαλύψω δυστυχώς (σσ. γέλια)».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0