Face to Face

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο BN Sports: «Προτιμώ να έχω συμπαίκτη τον Λούκα, αλλά θα μου άρεσε η πρόκληση να παίξω απέναντί του» (video)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο BN Sports: «Προτιμώ να έχω συμπαίκτη τον Λούκα, αλλά θα μου άρεσε η πρόκληση να παίξω απέναντί του» (video)
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μιλάει στο BN Sports για την επάνοδό του στην Εθνική Ελλάδας, τη συνύπαρξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και μια πιθανή διασταύρωση με τον οσονούπω συμπαίκτη του στο Ντάλας, Λούκα Ντόντσιτς, στο προσεχές Eurobasket

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Η σειρά των συνεντεύξεων που εξασφάλισε το BN Sports από τους Έλληνες διεθνείς στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής συνεχίζεται και μετά τους Άλεξ Αντετοκούνμπο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο λόγος περνάει στον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο 26χρονος γκαρντ, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς, εκπληρώνοντας τον διακαή του πόθο να επιστρέψει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ωστόσο, η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket 2022 βρίσκεται τώρα σε πρώτο πλάνο και ως επί το πλείστον για αυτό μίλησε στην κάμερα του BN Sports.

- Ήσουν ένας από τους τελευταίους παίκτες που ενσωματώθηκαν στην Εθνική, πώς σε υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες σου και πώς αισθάνεσαι;

«Νιώθω υπέροχα. Ήρθα την τελευταία ημέρα αφού δεν μπορούσα να προπονηθώ νωρίτερα λόγω των κανονισμών (σσ. Της συμφωνίας του NBA με τη FIBA), αλλά νιώθω καλά. Έπαιξα στο τελευταίο ματς κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία με τα περισσότερα από τα παιδιά εκτός από τον Καλάθη και τον Σλούκα και κάποιους ακόμα. Προσπαθούμε να «κολλήσουμε» και να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια. Χτίζουμε τη χημεία καθημερινά. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στο πρόγραμμα, και τα ωράρια, αλλά αυτό θα λυθεί τις επόμενες ημέρες».

- Ερχόμενος στην Εθνική βρήκες κάποιους από τους συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό, αλλά και κάποιους από τους αντιπάλους σου στον Παναθηναϊκό. Πώς είναι να παίζεις μαζί με αυτούς;

«Έχω ξαναπαίξει μαζί τους και στο παρελθόν. Πάνε κάποια χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν στην Εθνική, αλλά ξέρω τα περισσότερα παιδιά, είμαι πιο ώριμος τώρα, πιο έμπειρος. Είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να χτίσουμε χημεία εκτός γηπέδου, για να βγει και στο παρκέ».

- Πώς είναι να βρίσκεσαι δίπλα στον Γιάννη, έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο; Σου έχει δώσει κάποια συμβουλή;

«Όχι, δεν μου έχει δώσει κάποια συμβουλή για την ώρα. Αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί, μαθαίνουμε το στυλ παιχνιδιού. Προφανώς έχω δει πολλά παιχνίδια του. Είμαι απλά συνεπαρμένος που θα βρίσκομαι δίπλα σε ένα από τους καλύτερους παίκτες. Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε αρκετό ταλέντο. Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο, αλλά για την ώρα δεν έχουμε την πίεση. Βγαίνουμε εκεί έξω και κάνουμε αυτό που αγαπάμε για να είμαστε έτοιμοι». 

- Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, κατάφερες να βρεις συμβόλαιο στο NBA, είσαι ενθουσιασμένος για αυτό;

«Φυσικά. Είναι υπέροχο να είσαι μέλος αυτού του εξαιρετικού, από πάνω προς τα κάτω, οργανισμού. Χαίρομαι πολύ που θα επιστρέψω και θα έχω αυτή την ευκαιρία. Είναι κάτι που το είχα στο μυαλό μου εδώ και μερικά χρόνια. Μετά την Εθνική θα πάω κατευθείαν στο training camp στο Ντάλας. Είναι ένα τρελό καλοκαίρι. Δεν υπάρχει χρόνος για διαλείμματα και το νιώθω στο σώμα μου, αλλά στην ζωή, όταν κυνηγάς τα όνειρά σου, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει».

- Κάποιοι παίκτες όπως ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (Σερβία και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν (Τουρκία και Μαϊάμι Χιτ) δεν θα παίξουν στο επερχόμενο Eurobasket, λόγω των αντιρρήσεων που είχαν οι ομάδες τους στο ΝΒΑ. Mε εσένα και τους Μάβερικς τέθηκε ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα;

«Όχι. Ήταν ανοιχτοί στο να με αφήσουν να παίξω. Έχουν του Λούκα (σσ. με τη Σλοβενία), τον Ντουάιτ Πάουελ που αγωνίζεται με τον Καναδά. Γενικά έχουν παίκτες που θα είναι στο Eurobasket, οπότε για αυτούς δεν ήταν ποτέ ζήτημα, κάτι που είναι υπέροχο, γιατί ήθελα να βρίσκομαι εδώ».

- Μιλώντας για τον Λούκα Ντόντσιτς, ενδέχεται να τον βρεις απέναντι σου στο Ευρωμπάσκετ. Θέλεις να τεθείς αντιμέτωπος μαζί του ή προτιμάς να τον έχεις συμπαίκτη τη νέα σεζόν;

«Προτιμώ να τον έχω συμπαίκτη, αλλά προφανώς αν παίξουμε μαζί του, ξέρουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο τουρνουά και στον κόσμο. Θα μου άρεσε όμως και να παίξω εναντίον του, λατρεύω την πρόκληση. Θα του λέω βλακείες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εξαρτάται από το πως θα εξελιχθεί το τουρνουά, αλλά στο τέλος μετράει μόνο η νίκη. Ανυπομονώ όμως να τον δω να αγωνίζεται και να μάθω από το παιχνίδι του, ούτως ώστε να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να παίξουμε μαζί στο Ντάλας, όταν μου δοθεί αυτή η ευκαιρία».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0