Face to Face

Ο Σταύρος Κασαμπαλής στο BN Sports: «Με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!»

Ο Σταύρος Κασαμπαλής στο BN Sports: «Με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!»

Ο διεθνής πασαδόρος μίλησε στο BN Sports για τον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Κροατίας και τόνισε κυρίως στο πόσο βοηθητική ήταν για την ομάδα η παρουσία του κόσμου.

Δηλώσεις στην Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ιδανικά συνεχίζει την πορεία της προς το CEV EuroVolley 2023 η Εθνική μας ομάδα, έπειτα από τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο αυτή τη φορά επί της Κροατίας. Ο Σταύρος Κασαμπαλής σε δηλώσεις του στο BN Sports μίλησε για την εν λόγω αναμέτρηση, την σημαντική παρουσία των προπονητών αλλά κι, όπως και ο συμπαίκτης του Μενέλαος Κοκκινάκης, εκείνης του κόσμου.

Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου έπειτα από αυτό το παιχνίδι;

«Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ήμασταν μαχητικοί από τον πρώτο μόλις πόντο, μάλιστα είχε και μια πολύ καλή εμφάνιση ο Γιώργος Τζιουμάκας και του αξίζουν πολλά μπράβο. Η νίκη επί της Κροατίας ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα γιατί βάσει των όσων έχουμε πει με τους προπονητές, την είχαμε θέσει ως φαβορί του ομίλου. Γενικά ως σύνολο η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σωστά, έχουμε όμως σίγουρα να βελτιώσουμε αρκετά κομμάτια.

Θεωρώ πως ο κόσμος ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο στήριγμα και ειδικά σε στιγμές στις οποίες έπεφτε η απόδοσή μας, εκείνος μας βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστούμε. Μάλιστα αυτό ήταν και μια ευχάριστη έκπληξη γιατί ήρθαν πολλά περισσότερα άτομα απ’ όσα περιμέναμε δεδομένου του ότι είναι Αύγουστος και οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές, ενώ περνάμε ακόμα μια δύσκολη φάση λόγω της πανδημίας. Πολλά γνώριμα πρόσωπα στις κερκίδες, ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν – που είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν – στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε».

Πιστεύεις πως στον επόμενο αγώνα θα έχει ακόμη περισσότερο κόσμο;

«Στον αθλητισμό καλώς ή κακώς όσο μια ομάδα, πόσο μάλλον η Εθνική, κερδίζει τότε όλο και περισσότερος κόσμος έχει την περιέργεια και το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει. Οπότε θεωρώ πως θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο, αλλά ακόμα και με τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τα επόμενα παιχνίδια».

ethniki_2.jpg

Είχατε κάποια συγκεκριμένη οδηγία από τον κόουτς πριν το παιχνίδι η οποία να ξεχώρισε;

«Εντάξει αυτά καλό είναι να μην βγαίνουν παραέξω, καταλαβαίνεις (σ.σ. γέλια). Το πολύ θετικό είναι όμως που μπορέσαμε σαν ομάδα να κρατήσουμε την τακτική που προσπαθούσαν εδώ και μία εβδομάδα να μας περάσουν οι προπονητές μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βέβαια ακόμη και αυτό το κομμάτι χωράει κάποιες βελτιώσεις εννοείται.

Εμπιστευτήκαμε την φιλοσοφία τους για αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι είμαστε σε καλά χέρια όσο λειτουργούμε έτσι και εκτελούμε τις οδηγίες. Έχουμε να παίξουμε πολύ καλό και ποιοτικό βόλεϊ».

Αγωνιστικά τι ήταν αυτό που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Σημαντικό ρόλο είχε το πολύ καλό σέρβις που πιάσαμε και συγκεκριμένα μετά το δεύτερο σετ και μετά ήμασταν όλοι πολλοί καλοί σε αυτό το κομμάτι. Στο πρώτο σετ ο διαγώνιός μας ήταν εξαιρετικός από τη γραμμή των εννέα μέτρων!».

Ένα σχόλιο για την αναμέτρηση με την Κύπρο;

«Η Κύπρος είναι αρκετά επικίνδυνη και το ματς θα είναι δύσκολο. Η ομάδα τους έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι έχουν πάρα πολλή όρεξη για βόλεϊ, έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Νίκο Ζαλμά  με τον οποίο έχω συνεργαστεί κι όλας, και εκείνος έχει προσπαθήσει να τους περάσει μια φιλοσοφία.

Εμείς από την πλευρά μας αν λειτουργήσουμε πάλι συνολικά και ομαδικά, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0