Face to Face

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γιούρι Λεβί στο BN Sports για τον Ντόρον Λάιντνερ: «Είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας, μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό»

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γιούρι Λεβί στο BN Sports για τον Ντόρον Λάιντνερ: «Είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας, μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την μεταγραφή του 20χρονου Ισραηλινού αμυντικού, Ντόρον Λάιντνερ, από την Χάποελ Τελ Αβίβ και το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιούρι Λεβί, ο οποίος έδωσε ένα πρώτο scout report για τον νεαρό άσο.

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Ο Ολυμπιακός ύστερα από την απόκτηση του Κορεάτη, Χουάνγκ Ίνμπομ, ανακοίνωσε την συμφωνία του και με τον 20χρονο Ισραηλινό άσο, Ντόρον Λάιντνερ, από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

O παίκτης ήταν ήδη στην Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης (27/7) προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το καινούριο του συμβόλαιο, όπως και έγινε. Ο Λάιντνερ συμφώνησε με τους πρωταθλητές Ελλάδας για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές που θα φτάνουν τις 300.000 ευρώ, ενώ η Χάποελ θα εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της ισραηλινής αθλητικής ιστοσελίδας «BabaGol», Γιούρι Λεβί και σας παρουσιάζει ένα πρώτο scout report για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

«Μπορεί να φέρει ταχύτητα και λάμψη στον Ολυμπιακό»

«Τα δυνατά σημεία του Ντόρον Λάιντνερ είναι η μεγάλη αντοχή, η εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του από τα άκρα, παίζει στο αριστερό άκρο τις άμυνας, έχει ωστόσο δυνατότητες στο επιθετικό κομμάτι και μπορεί και φέρνει ποικιλομορφία στο παιχνίδι του, δεν είναι μονοδιάστατος, ειδικά αν η ομάδα παίζει από τα άκρα. Σε αυτόν τον Ολυμπιακό νομίζω μπορεί να φέρει αυτή την λάμψη και την ταχύτητα που όπως είδαμε και στο παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα, η ομάδα χρειάζεται πολύ».

«Φυσικά, έχει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του, τα οποία πρέπει να βελτιώσει, όμως μιλάμε για έναν πολύ νέο παίκτη, μόλις 20 χρονών. Τα αρνητικά σημεία στα οποία χρήζει βελτίωσης έχουν να κάνουν τόσο με την άμυνα όσο και με την επίθεση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης και έχει αρκετά πράγματα ήδη τα οποία τα βλέπεις σε πιο ώριμους παίκτες. Νομίζω, η συγκέντρωση που πρέπει να έχει και στα 90 λεπτά είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό, όμως το ταλέντο υπάρχει».

-doron-leidner-1658821317-89075.jpg

Ο Λάιντνερ είναι προϊόν των ακαδημιών της Χάποελ Τελ Αβίβ και ήδη από τα 18 του, άρχισε να παίρνει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Την περσινή χρονιά είχε 26 εμφανίσεις, με ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ είναι και διεθνής, έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές με την εθνική ομάδα του Ισραήλ, στο Nations League, μοιράζοντας δύο ασίστ. Όπως αναφέρει και ο Λεβί, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο άσο που ξεχώρισε από νωρίς.

«Ήδη από τα 18 του ο Λάιντνερ, έκανε πολύ ποιοτικές εμφανίσεις για την ηλικία του ενώ τα πήγε πολύ καλά στην τελευταία σεζόν με την ομάδα του. Επίσης όταν έπαιξε με την εθνική ομάδα του Ισραήλ ήταν φανταστικός, σε έκανε να νιώθεις ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, μπορείς να βασιστείς σε εκείνον, στην αριστερή πτέρυγα που αγωνίζεται, ειδικά στην άμυνα. Οπότε η συγκέντρωση και η βελτίωση κυρίως στην επίθεση, είναι τα πιο σημαντικά που πρέπει να δουλέψει».

«Είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και μέλος της ταλαντούχας γενιάς της Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία ανεβαίνει στις τάξεις της ομάδας και αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Η κλήση στην εθνική ομάδα ήταν κάτι εξαιρετικό για τον ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την προβολή άλλων παικτών κυρίως γιατί αγωνίζεται σε μία ομάδα που δεν παίρνει τίτλους και στο Ισραήλ προβάλλονται συνήθως περισσότερο οι νεαροί παίκτες των μεγάλων ομάδων, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή».

xa-1.jpg

«Το ελληνικό πρωτάθλημα του ταιριάζει πολύ»

Παίζοντας στην Χάποελ, ο Λάιντνερ δεν είχε την πίεση που σίγουρα θα έχει στον Ολυμπιακό ωστόσο όπως δηλώνει ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, ο 20χρονος έχει τα εφόδια για να τα καταφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες.

«Νομίζω ότι εκτός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Μακάμπι Χάιφα, δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στο Ισραήλ με τον βαθμό πίεσης που έχει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αλλά ακόμα και σε αυτές τις δύο δεν είναι το ίδιο. Ξέρουμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει τεράστια πίεση, θυμόμαστε και την περίπτωση του Νάτχο όπου αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» και δεν τα πήγε και τόσο καλά. Σε μία τέτοια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είσαι πολύ δυνατός ψυχικά και συγκεντρωμένος συνέχεια έτσι ώστε να μπορέσεις να επιβιώσεις στα αποδυτήρια και στη πίεση από την εξέδρα».

«Νομίζω όμως ότι ο Λάιντνερ έχει καλό χαρακτήρα και σωστό πνεύμα για να τα καταφέρει εκεί και είναι έτοιμος για την πρόκληση. Το ελληνικό πρωτάθλημα πιστεύω του ταιριάζει πολύ, έχει την ταχύτητα, τον καλό έλεγχο της μπάλας και την φρεσκάδα του νεαρού της ηλικίας του, οπότε μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του εάν οι συνθήκες για εκείνον στον Ολυμπιακό είναι καλές».


«Μέσα στα δέκα κορυφαία ταλέντα της χώρας»

«Στο Ισραήλ εκτιμάμε πολύ τον Ολυμπιακό, είναι ένας τεράστιος ευρωπαϊκός σύλλογος και η μεταγραφή του σε μία τέτοια ομάδα είναι προφανώς ένα πολύ μεγάλο βήμα για εκείνον. Έχω πάει σε μερικά παιχνίδια στο παρελθόν στο Καραϊσκάκη, ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα. Σχετικά με το ενδιαφέρον που ακούστηκε για τον Λάιντνερ από Ιταλία και Γαλλία, δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό όσο εκείνο του Ολυμπιακού, δεν υπήρξε κάτι επίσημο».

«Συμπερασματικά, ο Ντόρον Λάιντνερ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, όχι τόσο μεγάλο ίσως όπως ο Λιέλ Αμπάντα, ο Όσκαρ Γκλουχ ή ο Μανόρ Σόλομον που υπέγραψε στην αγγλική Φούλαμ, ωστόσο είναι σίγουρα στα δέκα κορυφαία ταλέντα αυτή τη στιγμή του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Όσοι τον παρακολουθούν περίμεναν ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και όλοι ελπίζουμε να πετύχει στον Ολυμπιακό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0