Face to Face

Ο Στέλιος Ανδρέου στο BN Sports: «Αξέχαστη η μεταγραφή στη Σαρλερουά – Μπορεί να παίξω στην Ελλάδα γιατί όχι;»

Ο Στέλιος Ανδρέου στο BN Sports: «Αξέχαστη η μεταγραφή στη Σαρλερουά – Μπορεί να παίξω στην Ελλάδα γιατί όχι;»

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπει στο Βέλγιο με την Σαρλερουά. Ο Στέλιος Ανδρέου ανοίχτηκε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ήταν ανάμεσα στα κορυφαία ταλέντα του 2020 στο βραβείο Golden Boy. Η ανταμοιβή σε αυτό, ήταν η μεταγραφή στη Σαρλερουά έναντι 200 χιλιάδων ευρώ. Ο Στέλιος Ανδρέου μπορεί να είναι μόλις 20 ετών όμως έχει προλάβει να αναδείξει το ποδόσφαιρο της Κύπρου στην Ευρώπη και να καθηλώσει το Βέλγιο.

Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την εξέλιξή του μέσα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, την εκτόξευση στο Βέλγιο και το τεράστιο μέλλον που ανοίγεται μπροστά του.

  • Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και αν έκανες άλλο άθλημα εκείνη την εποχή;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός. Νομίζω ήμουν 7 με 8 χρονών όταν γράφτηκα σε ομάδα. Ο πατέρας μου του άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και εκείνη την εποχή όλοι στο σχολείο παίζαμε. Σκέψου ότι σχεδόν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου είχαν γραφτεί σε ακαδημία οπότε ήθελα και εγώ»

  • Που ξεκίνησες και πότε κατάλαβες ότι μπορείς να γίνεις επαγγελματίας; Και αν ήσουν από την αρχή στόπερ

«Έκανα τα πρώτα μου βήματα στην ακαδημία του Αντωνιάδη και έπειτα πήγα στη Νουέβο Κάμπο. Στα 13 μου κατάφερε και μπήκα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Λευκωσίας και καθιερώθηκα εκεί. Όσο για την θέση, στην αρχή έπαιζα πιο πολύ στο κέντρο ως 6άρι ή 8άρι αλλά στον Ολυμπιακό μετακινήθηκα σε στόπερ. Τώρα για το πότε ένιωσα επαγγελματίας, δεν θυμάμαι ακριβώς. Δεν νομίζω πως υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή απλά πάντα ένιωθα ότι μπορώ να τα καταφέρω»

  • Πως ένιωσες όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψεις το πρώτο επαγγελματικό σου συμβόλαιο και πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις μέχρι εκεί;

«Σίγουρα ένιωθα πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν μία μικρή ανταμοιβή για εμένα για όλα τα χρόνια της σκληρής δουλειάς που έχω δώσει. Ήταν δύσκολο να φτάσω μέχρι εκεί. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά τις αδυναμίες σου έτσι ώστε όταν σου δώσουν την ευκαιρία να είσαι έτοιμος να αποδώσεις. Επίσης, πρέπει να κάνεις θυσίες για να τα καταφέρεις. Ας πούμε απαγορεύονται οι έξοδοι πριν το ματς ή μερικές φορές, δεν μπορείς να κάνεις την ζωή που κάνουν οι φίλοι σου, κάτι που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις. Για αυτό πάρα πολλά ταλέντα χάνονται γιατί δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτά τα πράγματα»

stelios-andreou-olympiakos.jpg

  • Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που είχες στον Ολυμπιακό Λευκωσίας;

«Νομίζω θα πω το τελευταίο σφύριγμα της λήξης απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας που καταφέραμε να τερματίσουμε στην 6άδα μετά από πάρα πολλά χρόνια»

  • Σε επηρέασε το γεγονός πως ήσουν από τα κορυφαία ταλέντα της Κύπρου; Αν ναι, αρνητικά ή θετικά και γιατί;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν με επηρέασε καθόλου. Εγώ πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Θέλω και πρέπει να είμαι προσγειωμένος και να δουλεύω μέχρι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο»

  • Το καλοκαίρι που πήγες στη Σαρλερουά. Και μέχρι σήμερα κιόλας. Είχες πρόταση από Ελλάδα ή από άλλη ομάδα εξωτερικού; Αν ναι, ποιες;

«Αυτό που γνωρίζω είναι πως υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες αλλά ο ατζέντης μου, μού έχει πει να μην ασχολούμαι με αυτά τα θέματα εκτός αν υπάρχει όντως σοβαρή πρόταση»

stelios_andreoy_sarleroya.jpg

  • Πως έγινε η μεταγραφή στη Σαρλερουά;

«Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες για το πως έγινε η επαφή. Απλά μία μέρα με πήρε ο μάνατζερ μου και μου είπε πως έχουμε μία επίσημη πρόταση από Σαρλερουά που παίζει στη μεγάλη κατηγορία του Βελγίου. Μετά από έναν μήνα περίπου οι δύο ομάδες συμφώνησαν και ταξίδεψα αμέσως στο Βέλγιο. Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου. Ήμουν ειλικρινά πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος»

  • Ήταν εύκολη απόφαση να πας και αν προσαρμόστηκες εύκολα ή δύσκολα;

«Θεωρώ πως είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στο εξωτερικό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πας σε μία ξένη χώρα και να είσαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του αλλά ήξερα ότι αν έρθω στη Σαρλερουά, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και με μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Στην αρχή δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Θέλεις ένα με δύο μήνες για να καταλάβεις και το επίπεδο και τον ρυθμό των προπονήσεων και των παιχνιδιών. Είναι δύσκολο αλλά τώρα είμαι πολύ καλύτερα»

  • Τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση στο ποδόσφαιρο του Βελγίου και οι διαφορές με την Κύπρο;

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο ρυθμός των προπονήσεων και του παιχνιδιού. Είναι όλα πιο γρήγορα στο Βέλγιο και οι εντάσεις είναι μεγαλύτερες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ατομικά έχουν μεγαλύτερη ποιότητα αλλά η διαφορά υπάρχει στον ρυθμό και την ένταση»

  • Η πιο έντονη στιγμή σου εκεί; Και τους στόχους σου για τη νέα σεζόν;

«Η πιο έντονη στιγμή είναι όταν βγήκα καλύτερος παίκτης του μήνα για την Σαρλερουά. Ένιωσα τρομερά εκείνη την στιγμή. Όσο για τους στόχους, θέλω να είμαι ακόμα πιο συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στους στόχους της ομάδας και να κάνω ακόμα μία γεμάτη σεζόν»

  • Θα έπαιζες στην Ελλάδα και αν είναι στα κοντινά σου πλάνα κάποια στιγμή;

«Φυσικά γιατί όχι; Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό και με κάποιες πολύ ποιοτικές ομάδες, οπότε δεν θα έλεγα όχι να το δοκιμάσω στο μέλλον»

  • Για το κομμάτι της Εθνικής Κύπρου. Τι πιστεύεις ότι φταίει για την καθοδική πορεία της χώρας;

«Πιστεύω πως εμείς οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στις δυνατότητες μας, γιατί υπάρχει αρκετή ποιότητα αλλά θα πρέπει να το κάνουμε για να ανεβούμε»

  • Πως γίνεται να ανέβει ξανά η Εθνική;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Όπως είπα και πριν, απλά να πιστέψουμε στους εαυτούς και τις ικανότητες μας και όλα τα άλλα θα έρθουν»

STELIOS.jpeg

  • Ο πιο δύσκολος αντίπαλος και ο καλύτερος προπονητής που είχες και γιατί;

«Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν αδιαμφησβήτητα ο Ονουάτσου της Γκενκ λόγω του ύψους του. Είναι τρομερός μέσα στο «κουτί» και είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις άμυνα πάνω του. Τώρα για το θέμα του προπονητής, είναι δύο για εμένα οι τοπ. Ο πρώτος είναι ο κύριος Πετράκης που ήταν ο πρώτος προπονητής που με ανέδειξε και με πίστεψε και ο δεύτερος ο κύριος Στιλ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε στη Σαρλερουά»

  • Θα αντάλλαζες με κάτι το ποδόσφαιρο και τι σκέφτεσαι κάθε φορά που αγωνίζεσαι;

«Όχι δεν θα το άλλαζα με κάτι. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της καθημερινότητάς μου και πλέον το απολαμβάνω όλο και περισσότερο. Κάθε φορά που αγωνίζομαι, είναι και μία καινούργια ευκαιρία για να δείξω τις δυνατότητές μου και να δώσω το 100% μου»

andreou_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0