Face to Face

Ο ρεπόρτερ της ΚΠΡ, Νταν Μπένετ, στο BN Sports για τον Αντρέ Γκρέι: «Έχει έφεση στα τελειώματα και στην κόντρα επίθεση»! (video)

Ο ρεπόρτερ της ΚΠΡ, Νταν Μπένετ, στο BN Sports για τον Αντρέ Γκρέι: «Έχει έφεση στα τελειώματα και στην κόντρα επίθεση»! (video)

Ο Νταν Μπένετ, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, πρώην ομάδας του Αντρέ Γκρέι, για το West London Sport, σκιαγράφησε το προφίλ του 31χρονου κεντρικού επιθετικού του Άρη, για χάρη του BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Ένα «Τ» και μάλιστα κεφαλαίο λείπει από το επίθετο του Τζαμαϊκανού σέντερ φορ για να περιγράψει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κιτρίνων». Ο Αντρέ έδειξε με το «καλημέρα» το λόγο που αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς, πετυχαίνοντας δυο γκολ και κάνοντας απόλυτα αισθητή την παρουσία του στο θρίαμβο του Άρη επί της Γκόμελ (5-1), το βράδυ της Πέμπτης (21/7).

Με «σπασμένα τα φρένα» μπήκε στη σεζόν, γεγονός που επιβεβαιώνει και τα λεγόμενα του Βρετανού δημοσιογράφου. Ο Νταν Μπένετ, o άνθρωπος που τον ζούσε από κοντά την περσινή χρονιά στην ΚΠΡ και έβλεπε την πορεία του, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την παρουσία του στο Λονδίνο, τα δυνατά του χαρακτηριστικά, καθώς και τα «μελανά» του σημεία.
5648576.jpg

Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Η συζήτηση ξεκίνησε με την απόδοση του Τζαμαϊκανού στο Λόφτους Ρόουντ και την εν γένει παρουσία του με τη φανέλα των «Hoops». «Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε το πέρασμά του από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς» τόνισε αρχικά και εξήγησε το λόγο. «Ίσως πίστεψε ότι θα αγωνίζεται περισσότερο εξ’ αρχής και υπήρχαν παιχνίδια που προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω για να φανεί στο γήπεδο, πράγμα που δεν του έβγαινε πάντα σε καλό» ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Παρά ταύτα δεν έμεινε εκεί διότι η στατιστική απεικόνιση πάντα κρύβει ένα κομμάτι της αλήθειας. «Γενικότερα όμως ήταν ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, με την αντιστοιχία γκολ και χρόνου συμμετοχής να είναι εντυπωσιακή. Μπορεί στο χορτάρι να μην είχε πάντα την καλύτερη απόδοση, ωστόσο τα 10 του γκολ χωρίς να είναι συνήθως βασικός, αποτελούν ένα σοβαρό δείγμα».

Ο Αντρέ Γκρέι είχε αποκτήσει τους δικούς του fans στο σύλλογο, όμως η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν οδήγησε στην παραμονή του. «Ο Αντρέ ήταν δανεικός στην ΚΠΡ, συνεπώς μόνο για την αγορά του από τη Γουότφορντ θα μπορούσε να κινηθεί ο σύλλογος» ξεκαθάρισε και συνέχισε, λέγοντας πως: «Είχε τους υποστηρικτές του, εντός και εκτός συλλόγου. Όμως η φυγή του Μαρκ Γουορμπάρτον, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στη Μπρέντφορντ παλαιότερα και η έλευση του Μικ Μπιλ, δεν είναι βέβαιο πως θα του εξασφάλιζε μια θέση στο αρχικό σχήμα».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος επανέφερε την κουβέντα στη νοοτροπία που έδειχνε ο 31χρονος επιθετικός την περσινή χρονιά στο χορτάρι «Έχει αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες του και σε αυτά που μπορεί να προσφέρει, γεγονός που τον οδηγεί κάποιες φορές στην υπερβολή. Προσπαθούσε να γίνει επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας και εν μέρει το κατάφερνε. Η δουλειά του επιθετικού είναι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό μπορεί να το κάνει καλά».

Με «φόρα» από την περασμένη σεζόν έρχεται ο νυν επιθετικός των «κιτρίνων», για χάρη του οποίου πριν από μια πενταετία η Γουότφορντ είχε βγάλει από τα ταμεία της περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. «Ο Γκρέι είχε πολύ καλό finish στη σεζόν. Παρόλο που όλη η ομάδα δεν ήταν σε φόρμα, εκείνος πέτυχε τρία γκολ σε τρία ματς μέσα στο Μάρτιο και συνολικά έξι στα τελευταία 11 παιχνίδια της ΚΠΡ, χωρίς να έχει ιδιαίτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του».

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για τα υπέρ και τα κατά του. Άλλωστε η Γκόμελ δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, όπως φάνηκε. Παρά ταύτα, ο Βρετανός δημοσιογράφος, επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ των «Hoops» που τον παρακολουθούσε από κοντά για ένα χρόνο, έχει μια σαφώς πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

«Είναι πολύ καλός όταν η αντίπαλη άμυνα έχει στηθεί ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Έχει τρεξίματα και μια ικανότητα να ξεφεύγει από αυτούς που τον καταδιώκουν. Επίσης έχει έφεση στα τελειώματα, πράγμα που αποδεικνύεται από τους αριθμούς του όλα αυτά τα χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο» τόνισε αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του.

Ως προς τα αρνητικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, είπε πως «Δεν αρέσκεται τόσο στο να συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να κινείται αρκετά χωρίς τη μπάλα. Αυτό ενίοτε καθιστά τη συνεισφορά του, ανάλογα και με τη φύση του παιχνιδιού, λειψή».

Τέλος, ερωτώμενος για τον απόηχο της μεταγραφής του στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις που υπήρχαν στο Νησί, δήλωσε ξαφνιασμένος. «Η αλήθεια είναι πως ο Αντρέ έχει πέραση στην Αγγλία. Υπήρχαν πολλές ομάδες της Championship που είχαν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον και θα τους ήταν υπερβολικά χρήσιμος. Καλές ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, για το επίπεδο των οποίων ο Γκρέι είναι πολύ ταιριαστός».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0