Face to Face

Ο αρχηγός του Ισραήλ U19, Ιλάι Μάντμον στο BN Sports: «Ο μεγαλύτερος τίτλος μου είναι το… περιβραχιόνιο – Δεν θα ξεχάσω το τελευταίο σφύριγμα στα ημιτελικά»

Ο αρχηγός του Ισραήλ U19, Ιλάι Μάντμον στο BN Sports: «Ο μεγαλύτερος τίτλος μου είναι το… περιβραχιόνιο – Δεν θα ξεχάσω το τελευταίο σφύριγμα στα ημιτελικά»

Με τις ηγετικές του ικανότητες, οδήγησε την U19 του Ισραήλ στον μεγάλο τελικό του EURO U19. Ο Ιλάι Μάντμον μοιράστηκε αποκλειστικά στο BN Sports την εμπειρία του στη διοργάνωση αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη Μακάμπι Χάιφα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το EURO U19 σίγουρα δεν είναι μία διοργάνωση που θα μπει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, όμως τα «θαύματα» που γίνονται στην τελική του φάση, σίγουρα κάνουν το «μπαμ». Η εθνική ομάδα του Ισραήλ, ήταν εκείνη που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην διοργάνωση.

Η Γαλλία ήταν το φαβορί για την κατάκτηση αλλά στα ημιτελικά το Ισραήλ επιβεβαίωσε πως όλα κρίνονται στα 90 λεπτά του αγώνα. Με ρεσιτάλ από το σύνολο του Οφίρ Χαϊμ, η χώρα βρέθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου ηττήθηκε από την Αγγλία στην παράταση. Ωστόσο, η ιστορία είχε γραφτεί και ο Ιλάι Μάντμον της Χαποέλ Μπερ Σέβα, ήταν εκείνος που οδήγησε τη χώρα του σε αυτό.

Ο αρχηγός της ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε όσα έζησε στα γήπεδα της Σλοβακίας αλλά και για την Μακάμπι Χάιφα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.

  • Πρώτα από όλα πες μου πώς αισθάνεσαι για την ομάδα σου;

«Είμαι ο πιο περήφανος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για κάθε φίλο μου και για κάθε μέλος του προσωπικού αυτής της ομάδας. Κάναμε κάτι σπουδαίο, όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και στον κόσμο

  • Φτάσατε στον τελικό αλλά χάσατε από την Αγγλία. Τι πήγε στραβά;

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι καταπληκτικά, καθαρός έλεγχος της μπάλας από την ομάδα μας και καταφέραμε και σκοράραμε. Απορροφήσαμε αρκετή ενέργεια και κατεβάσαμε την έντασή μας αλλά στο τέλος η φυσική κατάσταση ήταν εκείνη που επικράτησε»

  • Ποιο ήταν το κλειδί για να φτάσετε μέχρι τον τελικό;

«Είμαστε η πιο ενωμένη και προπονημένη ομάδα στο τουρνουά και αυτό μας έφερε στον τελικό. Είμαστε μία οικογένεια και αυτό είναι το κλειδί για να πας μακριά»

  • Πριν το EURO πιστεύεις ότι η ομάδα σου μπορεί να φτάσει τόσο μακριά;

«Είμαστε μια πολύ πιστή χώρα και έχουμε πολύ πίστη στην ομάδα μας και χωρίς αυτό, δεν είμαστε τίποτα. Σε όλη τη διάρκεια ξέραμε και πιστεύαμε ότι ήμασταν ικανοί να πάμε μακριά και έτσι έγινε»

  • Η πιο δυνατή στιγμή σου στο EURO και γιατί;

«Το τελευταίο σφύριγμα στα ημιτελικά. Ήταν ένα ξέσπασμα συναισθημάτων, όλη η σκληρή δουλειά μας τους τελευταίους μήνες απέδωσαν καρπούς και νιώσαμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης»

  • Πώς νιώθεις που είσαι αρχηγός της χώρας σου και αν αυτό το τουρνουά είναι η ευκαιρία σου να παίξεις περισσότερο για τη Χαποέλ Μπερ Σέβα;

«Ο μεγαλύτερος τίτλος που έχω στην… ντουλάπα μου (γέλια). Είναι μεγάλο προνόμιο και μεγάλη περηφάνια να είσαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Ελπίζω πολύ και πιστεύω με τη βοήθεια των εμφανίσεων μου, ότι θα βελτιωθεί η θέση μου στη Χαποέλ Μπερ Σέβα την επόμενη σεζόν»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Ελπίζω να βρω θέση στο ρόστερ της Χαποέλ Μπερ Σέβα και φυσικά να πετύχω στην Ευρώπη»

  • Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Μακάμπι Χάιφα. Πες μας μερικά στοιχεία για την συγκεκριμένη ομάδα

«Η Μακάμπι Χάιφα είναι μια μεγάλη ομάδα, και όχι μόνο για το Ισραήλ που είναι πρωταθλήτρια. Έχει εξαιρετικό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες, οπότε σίγουρα θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό»

  • Το Ισραήλ έχει ταλέντο και γιατί;

«Υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο στο Ισραήλ που αν γαλουχηθούν και προωθηθούν σωστά, θα πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0