Face to Face

Ο αρχηγός της Γκόμελ στο BN Sports: «Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο Conference League» (video)

Ο αρχηγός της Γκόμελ στο BN Sports: «Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο Conference League» (video)

Λίγα 24ωρα απομένουν από την πρώτη αναμέτρηση του Άρη απέναντι στη Γκόμελ (21/7) και το BN Sports επικοινώνησε με τον Ιγκόρ Koστρόφ, αρχηγό των Λευκορώσων, ενόψει των επερχόμενων «μονομαχιών». Ο Μολδαβός μίλησε μεταξύ άλλων για το συμπαίκτη του στην εθνική, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ καθώς και την εντυπωσιακή Σέριφ Τίρασπολ και την ελληνική της παροικία.

Η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο του Άρη την Κυπελλούχο Λευκορωσίας και οι κίτρινοι ετοιμάζονται να φορέσουν και πάλι το «ευρωπαικό τους κοστούμι» ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά.

Πρώτο εμπόδιο η Γκόμελ. Μπορεί να ακούγεται παντελώς άγνωστη στο ευρύ κοινό μιας και δεν προέρχεται από καμία προηγμένη, ποδοσφαιρικά, χώρα, όμως τέτοιες περιπτώσεις ελλοχεύουν κινδύνους, κάτι που έχει αποδειχτεί πολλάκις για τις ελληνικές ομάδες.

Ωστόσο, τι καλύτερο από το να μιλούν οι πρωταγωνιστές; Το BN Sports έψαξε και συνομίλησε με έναν εκ των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών της αντιπάλου των «κιτρίνων», Ιγκόρ Κοστρόφ, ο οποίος έδωσε τη δική του οπτική για την κλήρωση. Αναφέρθηκε επίσης στο πλεονέκτημα της Γκόμελ, το γεγονός ότι θα δώσουν και τα δυο ματς εκτός έδρας ενώ δεν ξέχασε και τον συμπαίκτη του στην εθνική και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

Πως ένιωσες στο άκουσμα της διασταύρωσης με τον Άρη;

«Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο δεύτερο γύρο του Conference League και γενικότερα σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος θα βρισκόταν απέναντί μας. Ο Άρης είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που έχει ποιότητα και σίγουρα θα δυσκολευτούμε αρκετά απέναντί τους».

Τι γνωρίζεις για τον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω αρκετά για τους αντιπάλους μας, παρά μόνο μέσα από κάποια βίντεο που βλέπουμε. Γενικότερα οι γνώσεις μου για το πρωτάθλημά σας είναι ελάχιστες. Θυμάμαι βέβαια την Εθνική σας ομάδα και την κατάκτηση του Euro του 2004».

 

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το δυνατό σημείο της Γκόμελ;

«Παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Το κλίμα είναι εξαιρετικό τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί».

Πόσο μεγάλο πλήγμα είναι το γεγονός ότι δε θα δώσετε τη ρεβάνς στην έδρας σας;

«Θα είναι δύσκολο είναι η αλήθεια. Είναι κακό που δε θα αγωνιστούμε μπροστά στους φιλάθλους μας, οι οποίοι θα μας έδιναν ώθηση. Και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά είναι μειονέκτημα να μην παίζεις στο γήπεδό σου».

Είναι η 7η φορά που η Γκόμελ θα αγωνιστεί σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ποτέ όμως δεν έχει καταφέρει να περάσει από το πρώτο ματσάρισμα. Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα;

«Το ελπίζω. Ο σύλλογος δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ μακριά στην Ευρώπη και εύχομαι να τα καταφέρουμε τώρα εμείς. Δεν ξέρω αν θα προκριθούμε, το σίγουρο είναι όμως ότι θα τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε».
image-1-for-gomel-vs-liverpool-fc-europa-league-gallery-587021533.jpg

Η λευκορώσικη λίγκα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα σε «αγρανάπαυση». Θα παίξει το γεγονός αυτό το ρόλο του;

«Το πρωτάθλημά μας προχωρά, βρισκόμαστε στα μισά. Έχουμε αγωνιστικό ρυθμό και είναι πάντα καλό αυτό. Αντίθετα ο Άρης δεν θα έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Είναι σίγουρα πλεονέκτημα για εμάς αλλά όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Πρέπει να δείξουμε την ετοιμότητά μας και στο χορτάρι».

Η ομάδα της πατρίδας σου, Σερίφ Τίρασπολ, έζησε το όνειρό της στο Champions League της περασμένης σεζόν, πραγματοποιώντας κάποιες μαγικές εμφανίσεις. Πόσο βοήθησαν οι Έλληνες σε αυτήν την επιτυχία;

«Ήταν καθοριστικοί παράγοντες. Η Σέριφ πέτυχε τεράστιες νίκες, έφερε απρόσμενα σπουδαία αποτελέσματα και οι Αθανασιάδης και Κολοβός ήταν οι παίκτες-κλειδιά».

 Le-Real-Madrid-battu-par-le-sherif-Tiraspol-grace-a.jpg

Ποια είναι η άποψή σου για τον συμπατριώτη σου Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου. Χαίρομαι για εκείνον που εξελίσσεται και παίζει σταθερά στην Ευρώπη. Είναι εργατικός και έχει όλα τα φώτα να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο και να ανελιχθεί κι’ άλλο».
reab.jpg

Υπήρξε ο κατάσκοπός σου για να μάθεις πράγματα για τον αντίπαλό σας;

«Λες; (σ.σ. γέλια) Δεν το είχα σκεφτεί αλλά τώρα που το είπες, ίσως να τον ενοχλήσω. Ο Όλεγκ είναι σταθερό μέλος της Εθνικής μας, εγώ κλήθηκα για πρώτη φορά τώρα προς το τέλος και δυστυχώς δεν έχουμε συνυπάρξει με το εθνόσημο ακόμα».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0