Face to Face

Εθνική Ελλάδας: Οι Λαρεντζάκης, Γκίκας και Γόντικας μιλούν στο BN Sports, ενόψει του αγώνα με την Μ. Βρετανία (video)

Εθνική Ελλάδας: Οι Λαρεντζάκης, Γκίκας και Γόντικας μιλούν στο BN Sports, ενόψει του αγώνα με την Μ. Βρετανία (video)

Η Εθνική Ελλάδας, το απόγευμα της Παρασκευής (24/6), έκανε την πρώτη της συνάντηση με τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη. Γιαννούλης Λαρετζάκης, Κωστής Γόντικας και Νίκος Γκίκας μίλησαν αποκλειστικά στο BN Sports.

Δηλώσεις στον Δημήτρη Φεραδούρο

Η πρώτη συνάντηση για την το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολλά και ενδιαφέροντα νέα. Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού και συναντήθηκε με όλους τους παίκτες της Εθνικής μας. Μαζί ξεκίνησαν την προετοιμασία για τον αγώνα με την Μ. Βρετανία (Πέμπτη 30/6, 20:00).

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Περιστέρι, βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, για να καλωσορίσει τον νέο προπονητή, αλλά και να βρεθεί με τους παίκτες της ομάδας.

Το BN Sports, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας

Για αρχή συνομιλήσαμε με τον πρωταθλητή Ελλάδας, Γιαννούλη Λαρετζάκη, ο οποίος ήταν πολύ χαρούμενος για την έλευση του Δημήτρη Ιτούδη και γεμάτος ενέργεια τόνισε πως «η ομάδα θα τα δώσει όλα».

 Πως νιώθεις με την έλευση του κόουτς;
«Η εμπειρία του είναι τεράστια. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε με τον κόουτς. Είναι πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι καθόλου εύκολο και τυχαίο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Έχει δουλέψει πάρα πολύ. Πιστεύω θα πάρουμε πολλά πράγματα από τις γνώσεις του και ελπίζω να έχουμε μια πολύ καλή πορεία». 

Είναι ένα δυνατό ξεκίνημα για εσάς εν όψει Ευρωμπάσκετ;
«Θα μας κάνει πολύ καλό. Θα γνωριστούμε όλα τα παιδιά ακόμη καλύτερα μεταξύ μας. Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Όταν έρθει η επίσημη προετοιμασία για το συγκεκριμένο θεσμό, θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι και πιο γρήγορα σε καλά επίπεδα απόδοσης». 

Θέλετε να πάρετε μια «εκδίκηση» από την Μ. Βρετανία όπου σας έχει χαλάσει το απόλυτο στα παράθυρα;
«Δεν το βλέπουμε έτσι. Η ουσία είναι να ενωθούμε και να αποκτήσουμε όσο μεγαλύτερη χημεία γίνεται. Το κίνητρο υπάρχει πάντα όταν φοράμε την φανέλα της εθνικής και είναι τεράστιο. Όσοι αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας, είμαστε περήφανοι. Θα τα δώσουμε όλα για το καλό της ομάδας».

Στην συνέχεια, Κωστής Γόντικας και Νίκος Γκίκας, συνομιλούσαν μεταξύ τους και το μικρόφωνο του BN Sports βρέθηκε εκεί για να μάθει όλα τα… μυστικά τους.

 αρχείο_λήψης_5_1.png

Ο Κωστής Γόντικας στο ερώτημα για τα συναισθήματα του σχετικά με την έλευση του Δημήτρη Ιτούδη σχολίασε πρώτος:
«Είναι τιμή μας που ένας τόσο καταξιωμένος προπονητής είναι εδώ μαζί μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να μας καθοδηγήσει για αρχή στα παράθυρα και εν συνεχεία στο Πανευρωπαϊκό» και ο Νίκος Γκίκας συμφώνησε απόλυτα με την τοποθέτηση του συμπαίκτη του. 

Ποιο είναι το κίνητρο σας για το παιχνίδι με την Μ. Βρετανία;
«Στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει και έχουμε πραγματικό κίνητρο. Είναι το πρώτο παιχνίδι που θα είμαστε σχεδόν όλα τα παιδιά. Θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας και να πάρουμε το αίμα μας πίσω», απάντησε πρώτα ο Νίκος Γκίκας και στη συνέχεια ο Κωστής Γόντικας συμπλήρωσε λέγοντας:
«Είναι μια ευκαιρία να προετοιμαστούμε και να ξαναβρούμε τη χημεία μας και τα πατήματα μας. Πρέπει να αφομοιώσουμε τα νέα πλάνα του κόουτς Ιτούδη και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Μπορεί να μας βοηθήσει στη συνέχεια και μετράει για την επόμενη φάση. Πρέπει να το δούμε ως ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ως μια πολύ καλή προετοιμασία για όλη τη συνέχεια».

Ενώ ο Νίκος Γκίκας για το αν είναι ένα καλό «crash test» εν όψει της συνέχειας είπε: «Σαφώς και είναι ένα δυνατό ξεκίνημα. Οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές γιατί δεν είμαστε πολλές μέρες μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Παρόλα αυτά όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η εθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά έχουμε ξαναπαίξει με τη γαλανόλευκη. Θέλουμε τη νίκη και να ξεκινήσει η νέα εποχή με τον κόουτς με το… δεξί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0