Face to Face

Ο Ιμπροϊμ Τζούτζα από την Εθνική Κομόρες στο BN Sports: «Θα θυμάμαι για πάντα τη χαρά του λαού μας – Δεν το πιστεύαμε ότι θα περάσουμε την Γκάνα»

Ο Ιμπροϊμ Τζούτζα από την Εθνική Κομόρες στο BN Sports: «Θα θυμάμαι για πάντα τη χαρά του λαού μας – Δεν το πιστεύαμε ότι θα περάσουμε την Γκάνα»

Η ιστορική πρόκριση της Εθνικής Κομόρες στους «16» του Κόπα Άφρικα δεν πέρασε απαρατήρητη από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο Ιμπροϊμ Τζούτζα μοιράστηκε αποκλειστικά στο BN Sports την επιτυχία της χώρας του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Υπάρχουν παραμύθια και παραμύθια. Άλλα επιστημονική φαντασίας, άλλα με πραγματική ιστορία και άλλα που απλώς θεωρείς πως δεν γίνεται να… υπάρχουν. Κάτι ανάμεσα στα δύο πρώτα δηλαδή. Ένα τέτοιο έζησε η Εθνική Κομόρες στο περασμένο Κόπα Άφρικα, όπου ξεπέρασε τα όρια της ιστορίας της.

Συγκεκριμένα, η τεράστια νίκη επί της Γκάνας με 3-2, της πρόσφερε μία θέση στις 16 καλύτερες ομάδες της Αφρικής, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας. Μπορεί το όνειρο να σταμάτησε στο Καμερούν αλλά η ομάδα έπεσε ηρωικά αφού δεν είχε κανονικό τερματοφύλακα και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 7’ (!).

Ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας ήταν ο Ιμπροϊμ Τζούτζα. Ο 28χρονος επιθετικός που είχε μία ασίστ απέναντι στη Γκάνα και έζησε από κοντά όλη αυτή τη μάχη της χώρας του. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε τα όσα έγιναν σε εκείνες τις ιστορικές μέρες.

  • Πρώτα απ 'όλα, πες μου πώς ένιωσες όταν έγραψες ιστορία στο Κόπα Αφρική;

«Χαρούμενος και περήφανος που έκανα γνωστή τη χώρα μου σε όλο τον κόσμο. Ήταν μία ιστορική μέρα για εμάς»

  • Η πιο έντονή σου ανάμνηση όταν κέρδισες την Γκάνα;

«Η χαρά που δώσαμε στον λαό της χώρα μας. Ήταν πραγματικό μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις τους συμπατριώτες σου αν πανηγυρίζουν τόσο έξαλλα. Ήταν ιστορική πρόκριση και χαρίσαμε χαμόγελα σε όλο τον κόσμο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

  • Πριν τον αγώνα με την Γκάνα πίστευες ότι η ομάδα σου μπορεί να προκριθεί στον επόμενο γύρο;

«Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν το πιστεύαμε. Είχαμε χάσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και η Γκάνα ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί ως καλύτερη 3η. Και εμείς το ίδιο βέβαια αλλά σε τέτοια παιχνίδια δεν ξέρεις ποτέ. Και όμως τα καταφέραμε. Δεν το πιστεύαμε αυτό που πετύχαμε»

  • Κόντρα στο Καμερούν έπαιξες χωρίς τερματοφύλακα. Γιατί συνέβη αυτό και πώς το ξεπεράσατε εσύ και η ομάδα σου;

«Ο Μποϊνά ήταν τραυματίας και είχαμε μόνο έναν τερματοφύλακα διαθέσιμο. Λίγο πριν το παιχνίδι με το Καμερούν βγήκε θετικός στον κορονοϊό οπότε δεν γινόταν να παίξει. Οπότε κατεβήκαμε χωρίς κανονικό τερματοφύλακα ενώ μείναμε και με δέκα από το 7’. Τα πάντα ήταν εναντίον μας αλλά κάναμε τα πάντα για να το ξεπεράσουμε και να σταθούμε αντάξιοι της ποιότητάς μας και είμαστε περήφανοι με την εμφάνιση που κάναμε»

  • Αγαπάει ο κόσμος στις Κομόρες το ποδόσφαιρο και γιατί;

«Εννοείται πως το αγαπάει. Ο κόσμος στη χώρα μας έχει πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο παρότι δεν είναι και πολύ γνωστό. Όμως το χαίρεται και μας ακολουθεί πάντα»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0